Anasayfa | Künye ve İletişim | Sık Kullanılanlara Ekle
Anasayfa İçel İdman Yurdu Basketbol Salon Sporları Genel Haberler Amatör Sporlar Galeri Olimpik Oyunlar Tarsus İdman Yurdu
“ÇOK ÜZGÜNÜZ”

1648 kez okundu . 0 yorum yapıldı.


Haber Tarihi : 1.06.2000 13:51:00

  Haber Merkezi

Türkiye Futbol Federasyonu 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden ve Play-Off finalinde Fethiyespor’a 5-4 penaltılarla mağlup olan İçel İdman Yurdu Teknik Direktör’ü Ender Alkan, sessizliğini A Spor’a bozdu. Aykut İnce’nin sunumu ile ekranlara gelen Transfer Raporu programına konuk olan Ender Alkan, “Şu anda üzüntülüyüz. Başkan ve yönetimle birlikte oturup konuşacağız. Ben kendilerine gerekli şeyi söyledim” diyerek final maçı öncesi takıma penaltı çalıştırmadığını da itiraf etti.

İlk olarak kaybedilen şampiyonluk ile ilgili konuşan Ender Alkan, “Ya üzücü tabiki biri kaybedecek sonuçta. Telafisi olan bir maç değildi. Uzun süredir yenilmemiştik ve yarı finalde ilk kez Ordurspor’a yenildik. Ama ikinci maçta çok üstün bir oyunla 3-0 kazandık. Final maçında son düdük çalıyor ve rakip kazanıyor, bu hayatımda hiç yaşamadığım bir duygu. İnsan o anda hissettiklerini tarif edemez. Çok üzüntü verici bir durum. Gerçeği söylemek gerekirse ben hiç kaybedeceğimizi düşünmedim. Bizim ve şehrin hazırlığı hep o yöndeydi. Belki karşı takım da öyle düşünüyordu. Maçtan hemen sonra Mersin’e döndüm. Ankara’ya giderken yanıma hiçbir şey almamıştım. Şampiyonluk kutlamasına gideceğiz diye ama nasip olmadı. Güzel şeyler de oldu. Öğrendiğim şeyler de oldu. Final maçının tecrübesi bir başkaymış. Olumlu şeyler de var ama şu an olsa yapmam dediğim şeyler de oldu. Penaltı atışlarında bazı oyuncu arkadaşlarımız atmak istemedi. O anda ısrar etmedim ama şimdi olsa ısrar ederdim. Belki finali kazanamadık ama bizim için en büyük kazanım seyirci oldu. Orduspor play-off rövanş maçında biz 20-25 bine oynadık. Şehirdeki o futbol coşkusu çok yüksekti” dedi.

 

“FİNALİ GETİREMEMEK EN BAŞTA BİZLERİ ÇOK ÜZDÜ”

Kulüp hakkında da değerlendirmelerde bulunan Alkan, “Şehir ve stadyum çok güzel bir şehir. Futbola aşık bir şehir. Köklü de bir kulüp. İlerleyen süreçlerde takım isim değişikliğine giderek Mersin İdman Yurdu ismini alır. Daha güzel günler bekliyor ama o tramvayı atlatmak kolay değil” diye konuştu.

Moderatör Aykut İnce’nin “Devam mı tamam mı?” sorusuna ise genç teknik direktör, “Şu anda üzüntülüyüz. Başkan ve yönetimle birlikte oturup konuşacağız. Ben kendilerine gerekli şeyi söyledim. Başarılı işlere imza attık. Sezon ortasında takımı aldık. Bu süreçte Başkanımız Metin Saltık, Asbaşkanımız Ümit Saltık, Sportif Direktörümüz Vedat Çoban, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ve Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz bizlere çok destek oldu. Bizlerde güzel bir yenilmeme ve gol yememe serileri elde ettik. Artık şehre bu takım üst liglerde mücadele etmeli izlenimini verdik. Finali getirememek en başta bizleri çok üzdü. Kırmızı Şeytanlar taraftar grubumuz ve taraftarlarımızı çok üzdü” cevabını verdi.

 

“PENALTI ÇALIŞTIRMADIM”

Ender Alkan, Fethiyespor maçındaki oyun ile ilgili değerlendirme yaparak, “İlk yarıda çok üstün bir oyun oynadık. Belki orada bir gol bulsaydık maçı çok rahat kazabilirdik. İkinci yarı heyecan yaptık rakip oynadı. Açıkçası Fethiyespor’da maçı penaltılara götürdü. Bizim de bir hatamız oldu. Daha baskılı ve etkili oynamamız lazımdı. Mesela 60.dakikada 2. santraforu oyuna soktum. Bu maçı kazanmak istediğimizi gösterir. Ben maçın penaltılara kalmasını istemiyordum. Bir hatam daha var. O da ben takımı penaltılara çalıştırmadım. Ben maçın penaltılara gideceğine inanmıyordum çünkü takımıma güveniyordum. Belki de o fazla özgüven bizi stres altına almış olabilir. Çok da tecrübeli bir takım değiliz. Bu şehir bunu atlatır. Bu yönetim biz olalım olmayalım, bu takımı Süper Lig’e çıkarır” diye konuştu.

 


1

Haber Etiketleri
içel | idmanyurdu | mersin |

Yorumlar
Haberi Yorumlayın
Ad Soyad * :
E-Posta * :
Yorumunuz * :
Doğrulama *
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code  Refresh
 

İDDİALI KONUMA GELDİ
İÇEL İDMAN YURDU
 
İDDİALI KONUMA GELDİ
 
-...  
  YAPRAK DÖKÜMÜ BAŞLADI ...
  BAY GEÇİYOR...
  İÇEL ZİRVEDE! ...
  İLK YARIYA 2 GOL SIĞDIRDI ...
TÜM İÇEL İDMAN YURDU HABERLERİ

YILIN SON MAÇI
BASKETBOL
 
YILIN SON MAÇI
 
-...  
  PERİLER ZORU KOLAYA ÇEVİRDİ...
  OLAYLI MAÇ!...
  KÖTÜ SERİ DEVAM EDİYOR...
  AVRUPA KADINLAR CİMNASTİK ŞAMPİYO...
TÜM BASKETBOL HABERLERİ

HAKEMİ GEÇEMEDİ!
SALON SPORLARı
 
HAKEMİ GEÇEMEDİ!
 
Türkiye Erkekler Hentbol 1.Liginde mücadele eden Mersin İdman Yurdu He...  
  MİLLİLERİN HEDEFİ İLK 3 İÇİNDE YER...
  HENÜZ GALİBİYETİ YOK...
  ZİRVEYE BİR ADIM DAHA...
  GALİBİYET İÇİN ÇIKACAKLAR...
TÜM SALON SPORLARı HABERLERİ

ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
GENEL HABERLER
 
ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
 
Pop-rock sanatçısı Ali Altay, Silifke Belediyespor’a marş yazıp best...  
  TARSUS İDMAN YURDU TELAFİ PEŞİNDE...
  HAFTA İÇİ MESAİSİ BAŞLIYOR...
  DÖRT GÖZLE BEKLİYOR...
  KAYBEDENİN İŞİ ZOR!...
TÜM GENEL HABERLER HABERLERİ

KÖŞE YAZARLARIMIZ
  • Ali ŞANLI
  • Suat Özdal
    TARAFTARIN SESİ
    ANKET
    Sizce gelecek hafta oynanacak olan Karabükspor karşılaşmasında forvette hangi isim oynamalı ?
    -Welliton Soares
    -Marko Futacs
    V?DEOLAR
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    Kamptan ilk görüntüler
    Kamptan ilk görüntüler



    Anasayfa Künye İletişim Giriş Sayfam Yap Sık Kullanılanlara Ekle
    Copy Right © 2012 Paskolik . Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım & Geliştirme Mustafa ŞAMDAN. Email : m.shamdan@gmail.com