Anasayfa | Künye ve İletişim | Sık Kullanılanlara Ekle
Anasayfa İçel İdman Yurdu Basketbol Salon Sporları Genel Haberler Amatör Sporlar Galeri Olimpik Oyunlar Tarsus İdman Yurdu
KUPA HEYECANI BAŞLIYOR

1061 kez okundu . 0 yorum yapıldı.


Haber Tarihi : 15.04.2000 18:05:00

 Haber Merkezi

“Asla Vazgeçme” sloganıyla Avrupa Triatlon Birliği, Türkiye Triatlon Federasyonu ve Mersin Yenişehir Belediyesinin iş birliğiyle Mersin’de ilk kez düzenlenen Yenişehir Avrupa Triatlon Kupası’nın tanıtım toplantısı Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşti. Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, Avrupa Triatlon Birliği Temsilcisi Zeljko Bujik, Avrupa Triatlon Birliği Teknik Delegesi John Petrides ve Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Şube Müdürü Vedat Akyar lansman toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

BAŞKAN ÖZYİĞİT, “MERSİN YENİŞEHİR, DOĞASI VE SPOR ALTYAPISI İLE DÜNYA’YA TANITMAMIZ GEREKEN BİR KENT”

Geçtiğimiz yıl ikincisi yapılan Yenişehir Triatlonu’nda, 2022 yılında Avrupa triatlon yarışlarını Mersin’de yapmak istediklerini ve bu hedefe ulaştıklarını söyleyen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Geçen yıl Yenişehir’de Avrupa yarışlarını yapalım diye konuştuk ve yaptık. Şimdi de Dünya triatlon yarışlarının yapılması için adım atmamız gerektiğini söylüyorum. Mersin Yenişehir, doğası ve spor altyapısı ile Dünya’ya tanıtmamız gereken bir kent. Umarım Mersin’e bunu da kazandırırız ve kentimizi adım adım tüm Dünya’ya tanıtırız.” dedi. Başkan Özyiğit,  “Biz göreve gelmeden önce ortaya koyduğumuz 6 temel ilkemizden biri olan Hareket ilkemiz içerisinde spor da vardı. Spor alanlarını geliştirmek ve insanları bu alanlara teşvik etmek ve sporla iç içe bir anlayışı oluşturmak istedik. Triatlonda kentimize çok yakışacak bir spor diye düşündük ve öyle de oldu. Mersin’de iyi bir dinamizm var. O dinamizmi oluşturan iş birlikleri var. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in büyük desteğinin yanı sıra Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Ticaret Borası, Mersin Deniz Ticaret Odası gibi kurumlarımızla Mersin’e değer katıyoruz. Bu organizasyonların sonucunu gördükçe o kenetlenmemiz daha da artacaktır. Daha başarılı organizasyonlar için birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Mersin’in sporla ne kadar iç içe olduğu gerçeğini ortaya çıkarıyoruz. Mersin Valiliğimiz ve Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün çok önemli desteğini alıyoruz. Kentimizin değerleri ile güç birliği yapmak güzel işler doğuruyor. 26 ülkeden 170’in üzerinde yabancı sporcunun şu anda Mersin Yenişehir’e gelmiş olması çok kıymetli.” ifadelerini kullandı.

“ÜLKEMİZİ NERDE GÖRMEK İSTİYORSAK ONUN İÇİN BİR ÇABA İÇERİSİNDE OLMALIYIZ”

Sanat, spor, bilim ve eğitimler Türkiye’yi çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmamız gerektiğini dile getiren Başkan Özyiğit, “Ülkemizi nerde görmek istiyorsak onun için bir çaba içerisinde olmalıyız. Omuzumuzda büyük bir sorumluluk var. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefler var. Bunun için çalışmamız gerekiyor. Ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmamız gerekiyor. Bu sanatla, sporla, bilimle ve eğitimle olur. Biz böyle bir etkinliği bu yaparken, tüm Dünya’ya da dostluk ve barış mesajı vereceğiz.” diye konuştu.

 

ZELJKO BUJİK, “DÜNYA TRİATLON KUPASI YAKINDA MERSİN YENİŞEHİR’DE OLABİLİR”

Avrupa Triatlon Birliği Temsilcisi Zeljko Bujik ise yaptığı konuşmada “Yenişehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonuna teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte Yenişehir’de çok güzel şeyler olacak. Dünya Triatlon Kupası yakında Mersin Yenişehir’de olabilir”diye konuştu.

Yenişehir Avrupa Triatlon Kupası, Yenişehir Avrupa Triatlon Gençler Kupası ve Türkiye Triatlon Federasyonu puanlı sprint ve paratriatlon yarışları Cumartesi ve Pazar günü 08.00 ile18.00 saatleri arasında yapılacak.  Adnan Menderes Bulvarı’ndaki Fenerbahçe Meydanı’ndan denize girecek sporcular 750 metrelik yüzme etabını tamamladıktan sonra denizden çıkarak değişim istasyonunda bisiklete binip, Arkeoloji Müzesi ile Mersin Marina kavşağı arasında 3 tur bisiklet sürecek. Bisiklet parkurunu tamamlayan triatletler son olarak sahil bandında 2 tur koşacak.

 

 


1

Haber Etiketleri
- |

Yorumlar
Haberi Yorumlayın
Ad Soyad * :
E-Posta * :
Yorumunuz * :
Doğrulama *
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code  Refresh
 

İDDİALI KONUMA GELDİ
İÇEL İDMAN YURDU
 
İDDİALI KONUMA GELDİ
 
-...  
  YAPRAK DÖKÜMÜ BAŞLADI ...
  BAY GEÇİYOR...
  İÇEL ZİRVEDE! ...
  İLK YARIYA 2 GOL SIĞDIRDI ...
TÜM İÇEL İDMAN YURDU HABERLERİ

YILIN SON MAÇI
BASKETBOL
 
YILIN SON MAÇI
 
-...  
  PERİLER ZORU KOLAYA ÇEVİRDİ...
  OLAYLI MAÇ!...
  KÖTÜ SERİ DEVAM EDİYOR...
  AVRUPA KADINLAR CİMNASTİK ŞAMPİYO...
TÜM BASKETBOL HABERLERİ

HAKEMİ GEÇEMEDİ!
SALON SPORLARı
 
HAKEMİ GEÇEMEDİ!
 
Türkiye Erkekler Hentbol 1.Liginde mücadele eden Mersin İdman Yurdu He...  
  MİLLİLERİN HEDEFİ İLK 3 İÇİNDE YER...
  HENÜZ GALİBİYETİ YOK...
  ZİRVEYE BİR ADIM DAHA...
  GALİBİYET İÇİN ÇIKACAKLAR...
TÜM SALON SPORLARı HABERLERİ

ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
GENEL HABERLER
 
ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
 
Pop-rock sanatçısı Ali Altay, Silifke Belediyespor’a marş yazıp best...  
  TARSUS İDMAN YURDU TELAFİ PEŞİNDE...
  HAFTA İÇİ MESAİSİ BAŞLIYOR...
  DÖRT GÖZLE BEKLİYOR...
  KAYBEDENİN İŞİ ZOR!...
TÜM GENEL HABERLER HABERLERİ

KÖŞE YAZARLARIMIZ
  • Ali ŞANLI
  • Suat Özdal
    TARAFTARIN SESİ
    ANKET
    Sizce gelecek hafta oynanacak olan Karabükspor karşılaşmasında forvette hangi isim oynamalı ?
    -Welliton Soares
    -Marko Futacs
    V?DEOLAR
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    Kamptan ilk görüntüler
    Kamptan ilk görüntüler



    Anasayfa Künye İletişim Giriş Sayfam Yap Sık Kullanılanlara Ekle
    Copy Right © 2012 Paskolik . Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım & Geliştirme Mustafa ŞAMDAN. Email : m.shamdan@gmail.com