Anasayfa | Künye ve İletişim | Sık Kullanılanlara Ekle
Anasayfa İçel İdman Yurdu Basketbol Salon Sporları Genel Haberler Amatör Sporlar Galeri Olimpik Oyunlar Tarsus İdman Yurdu
PARKENİN SULTANLARI GÖZ KAMAŞTIRIYOR

2075 kez okundu . 0 yorum yapıldı.


Haber Tarihi : 3.03.2000 12:09:00

 Ali ŞANLI

Özellikle Kadınlar Hentbol 1’nci liginde ilk defa mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın Hentbol takımının grubunda lider olması, maçlarını coşkulu oynaması bir kulüpten çok aile ortamı içinde birlik beraberlik içinde sahaya çıkmaları takımın başarılı olmasını sağladı. Süper Lig yolunda şuana kadar oynadığı 14 karşılaşmada 2 mağlubiyete karşın 12 galibiyet alarak liderlik koltuğuna oturdu. Takımın iskeletini Mersinli genç sporculardan oluşması ise takıma ilgiyi ikiye katlıyor.

Bu hafta ligin güçlü ekiplerinden Elazığ takımını yenerek liderliğini sürdürmüştü. En yakın takipçisine 3 puan fark attığı ligde son 4 haftaya girildi. Büyük bir aksilik olmaz ise play-off’u garantileyen parkelerin sultanları artık play-off’ları düşünmeye başladı.

LİGİN KRALİÇESİ

Takımın gol yükünü çeken, başarılı oyunu ile takıma büyük katkı sunan attığı ve attırdığı gollerle takımının play-off’lara gitmesinde büyük pay sahibi olan sporculardan 20 yaşındaki yetenekli oyuncu Süper Lig’de oynadığı dönemde 113 gol atan Hatice Güler Mersin Büyükşehir Belediyesi ile 1’nci ligde 14 karşılaşmada 168 gol atarak takımın gol yükünü çekti. Bu görkemli başarısı ile parkelerin kraliçesi olmayı başardı.

TAKIMIN MOTİVE KAYNAĞI

Her takımda gizli kahramanlar vardır. Zaman zaman sessiz kalsalar da, geri planda olsalar da varlıkları takımı motive etmeye yeter. Kalesini başarılı şekilde koruyan, saha içi ve saha dışında takım arkadaşlarına ablalık yapan Sevim Ay Erdoğan takımın motive ve enerji kaynağı olarak öne çıkıyor.

YÖNETİM TAM DESTEK VERİYOR

Spor camiasına kısa süre önce girmesine rağmen usta yöneticiler kadar kulübü yöneten, birlik beraberlik içinde takımın sahaya çıkmasını sağlayan Hentbol ve Voleybol Şube Başkanı Haluk Gülbahar en sevilen yönetici oldu. Kulüpte başkanlıktan çok takımın ağabeyi gibi davranması, tüm sporcularla yakından ilgilenmesi başarılı yönetici kulvarında yerini almasını sağladı. Kulüp başkanı Özgür Timur ve takıma tam destek veren, her koşulda yanında olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in destekleri ise ayrıca alkış alıyor.

ALT YAPI SAĞLAM

A takıma her yıl sayısız oyuncu kazandıran, alt yapı idmanlarına ve maçlara aileleri ile gelerek büyük bir aile oluşturan alt yapı sporcuları geleceğe umutla bakılmasına sağlıyor. 140 lisanslı sporcu ile dev bir alt yapı kadrosunu kuran, Mersin’de Okullar arası küçük kızlar kategorisinde il şampiyonu olmasında büyük pay sahibi olan Özgür İlmek ve takımın sportif direktörü olan, takımın her şeyi ile yakından ilgilenen Ozan Kaya takımın bir başka gizli kahramanlarından.

BAŞARININ MİMARI

Spora adanmış 25 yıl, A milli takımda görev almış, üst düzey maçlara çıkmış, hocalık döneminde ilk yılında şampiyonluk yaşamış olan Ali Rıza Yeşil şimdilerde Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin başarısı için mücadele ediyor. Genç oyuncularla uyum içinde çalışan, bir hocadan çok abi gibi sporculara yaklaşan Ali Rıza Yeşil takımını aylardır lider yaparak alkışı haketti.

ÖRNEK ALINIYOR

Uzun yıllar Süper Lig’de, A milli takımda oynayarak başarıdan başarıya koşan İlke Şen Mersin ekibi için büyük bir fırsat ve değer. Saha içi ve dışında her fırsatta tecrübelerini aktaran İlke takımdaki genç yeteneklerin rol modeli olarak görülüyor. Takımın saygısını kısa sürede kazanan İlke Şen başarı kürsüsünde yerini almayı başardı.

 

 

 

 

 

 


1

Haber Etiketleri
mersinbelediye | mersin | hentbol | akdeniz |

Yorumlar
Haberi Yorumlayın
Ad Soyad * :
E-Posta * :
Yorumunuz * :
Doğrulama *
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code  Refresh
 

İDDİALI KONUMA GELDİ
İÇEL İDMAN YURDU
 
İDDİALI KONUMA GELDİ
 
-...  
  YAPRAK DÖKÜMÜ BAŞLADI ...
  BAY GEÇİYOR...
  İÇEL ZİRVEDE! ...
  İLK YARIYA 2 GOL SIĞDIRDI ...
TÜM İÇEL İDMAN YURDU HABERLERİ

YILIN SON MAÇI
BASKETBOL
 
YILIN SON MAÇI
 
-...  
  PERİLER ZORU KOLAYA ÇEVİRDİ...
  OLAYLI MAÇ!...
  KÖTÜ SERİ DEVAM EDİYOR...
  AVRUPA KADINLAR CİMNASTİK ŞAMPİYO...
TÜM BASKETBOL HABERLERİ

HAKEMİ GEÇEMEDİ!
SALON SPORLARı
 
HAKEMİ GEÇEMEDİ!
 
Türkiye Erkekler Hentbol 1.Liginde mücadele eden Mersin İdman Yurdu He...  
  MİLLİLERİN HEDEFİ İLK 3 İÇİNDE YER...
  HENÜZ GALİBİYETİ YOK...
  ZİRVEYE BİR ADIM DAHA...
  GALİBİYET İÇİN ÇIKACAKLAR...
TÜM SALON SPORLARı HABERLERİ

ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
GENEL HABERLER
 
ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
 
Pop-rock sanatçısı Ali Altay, Silifke Belediyespor’a marş yazıp best...  
  TARSUS İDMAN YURDU TELAFİ PEŞİNDE...
  HAFTA İÇİ MESAİSİ BAŞLIYOR...
  DÖRT GÖZLE BEKLİYOR...
  KAYBEDENİN İŞİ ZOR!...
TÜM GENEL HABERLER HABERLERİ

KÖŞE YAZARLARIMIZ
  • Ali ŞANLI
  • Suat Özdal
    TARAFTARIN SESİ
    ANKET
    Sizce gelecek hafta oynanacak olan Karabükspor karşılaşmasında forvette hangi isim oynamalı ?
    -Welliton Soares
    -Marko Futacs
    V?DEOLAR
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    Kamptan ilk görüntüler
    Kamptan ilk görüntüler



    Anasayfa Künye İletişim Giriş Sayfam Yap Sık Kullanılanlara Ekle
    Copy Right © 2012 Paskolik . Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım & Geliştirme Mustafa ŞAMDAN. Email : m.shamdan@gmail.com