Anasayfa | Künye ve İletişim | Sık Kullanılanlara Ekle
Anasayfa İçel İdman Yurdu Basketbol Salon Sporları Genel Haberler Amatör Sporlar Galeri Olimpik Oyunlar Tarsus İdman Yurdu
“MERSİN İDMAN YURDU’NU YAŞATACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUZ”

2253 kez okundu . 0 yorum yapıldı.


Haber Tarihi : 24.12.2000 17:34:00

Sezonun ilk yarısı hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Saltık, “Sezonun ilk devresini tamamladık. Mutlu muyuz? Değiliz. Liderle 16 puan fark var. Gönül isterdi ki devreyi daha iyi bir konumda bitirelim ve daha fazla puanlar alalım. Ama geldiğimiz noktada devreyi 27 puanla 6’ncı sırada tamamladık. Ama ikinci yarı işler daha değişiyor. Önde olan takımlar geriye düşüyor, geride olan takımlar ise öne geçiyor. Geçtiğimiz sezon Isparta 32 Spor, son haftalarda gösterdiği atakla adını play-off’a yazdırdı ve şu an yoluna TFF 2. Lig’de devam ediyor. Bizler de yönetim olarak bu noktada derslerimize çalışıyoruz. Devre arasında yapacağımız transferle inşallah ikinci devrede daha fazla puanlar alarak, sezonu pota içerisinde hatta belki şampiyon olarak tamamlamak istiyoruz” dedi.

 

HOCAMIZ KADROYU FAZLA BOZMADAN 4-5 TRANSFER YAPMAK İSTİYOR”

Transfer süreci ile ilgili açıklama yapan Başkan Saltık, kamuoyuna seslenerek kulübün resmi internet sitesinden açıklama yapılmadığı sürece çıkan haberlere itibar edilmemesini istedi. Başkan Saltık, “Sezon ortasında hoca değişikliğine gittik ve birçok haber çıktı. Nihayetinde Ender Alkan hocamızla anlaştık. Yolumuzda Ender hoca ile devam ediyoruz. Transfer konusunda teknik ekibimiz çalışmalarını sürdürüyor. Takımımızla DNA’sı tutacak her futbolcuyla ilgileniyoruz. Eksik olduğumuz mevkileri tüm camiamız biliyor. Bu noktalardaki eksiklikleri gidermek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sezona başlarken 18 transfer yaptık. Bir takım kurmak zaman istiyor. Şu anda hocamız kadroyu fazla bozmadan 4-5 transfer yapmak istiyor. Bizler yönetim olarak Ender hocamızın istediği alanlara takviye yapmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“KULÜPLER YÖNETİCİLERİN EGOSUNA YENİK DÜŞEREK BATIYOR”

“Ekmeği ekmekçiye vereceksiniz. Yönetim olarak benim üzerime düşen maddi sorumluluk ve içerideki disiplini sağlamaktır. Eğer ben teknik direktör ve ekibinin işine müdahale edersen, sezon ortasında ben o ekipten verim alamam. Biz Cem Kavçak hoca ile başladık. Herkes eleştirdi ama gittiği takımda 9 maçta 8 galibiyet 1 beraberliği var. Şu andaki tüm takımı Cem Kavçak kurdu, bu takım onun takımı. Transfer sürecinde bir onay mekanizmamız var. Hocamız bize transfer yapmak istediği alanları, 3 alternatifle birlikte bildiriyor. Bizlerde bunlar üzerinde çalışarak üçünden birini ekonomimize ve futbolcuya göre bitirmeye çalışıyoruz. Oyuncu noktasında kararı teknik ekip verir, maddi anlamda ise biz yönetim olarak devreye giriyoruz. Taktik anlamda hiçbir zaman biz yönetim olarak müdahale etmedik. Yönetimde ‘Ben karar veririm’ söylemi futbolda yanlıştır. Yanlış olduğu için de futbol kulüpleri sıkıntılı süreçler yaşıyor. Maalesef kulüpler yöneticilerin egosuna yenik düşerek batıyor. Beş yıldır bu takımı yönetiyoruz. Aldığımız oyuncuların tamamı hocalarımızın direktifi noktasında alınmış futbolculardır. Biz karar vermiyoruz” diye konuştu.

İkinci yarıda oynanacak tüm maçların canlı olarak yayınlanacağı müjdesini veren Başkan Saltık, “Deplasman maçlarında oynadığımız takımlar da onay verirse tüm maçlarımızı canlı yayınlamayı düşünüyoruz” dedi.

 

“ÇOK SIK TEKNİK DİREKTÖR DEĞİŞİMİNE KARŞIYIM”

Bir buçuk sezonda yapılan teknik direktör değişikliğine değinen Başkan Saltık, “Ben çok sık teknik direktör değişikliğine karşıyım. Sezon içinde değiştirdiğimiz hocalarımızın cevapları ve takımdaki o bütünlüğü sağlayıp, oyuncularla kaynaşması için bir sürece ihtiyaç doğuyor. Bir buçuk yılda 4 hoca değiştirdik. Eski hocalarımızın hepsiyle iletişimimiz devam ediyor. Kötü bir gidişte ilk fatura hocaya kesiliyor. Halbuki bu yanlış. Keşke kendini çok farklı dünyada gören futbolcularla da sezon ortasında değişiklik yapabilsek. Aslında büyük umutlarla transfer edilen futbolcularda beklentileri göremediğimiz zaman ya kulüp başkanlarına ya da teknik direktörlere fatura kesiliyor. Oysaki temel sorun futbolcular. Kendilerinden istenilen beklentileri verseler her şey daha iyi olacak. Ayrıca şunu da söyleyeyim; kulübümüzün eskiye dönük tek bir kuruş borcu yok. Ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarım, kulübe yaptıkları ödemeleri bağış olarak yapmaktayız. Borç olarak kaydetmiyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

“MİY’İ YAŞATACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUZ”

İçel İman Yurdu’nun isminin değişerek Mersin İdman Yurdu olmasıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Saltık, “Tekrar buradan geçmişe dönmek istemiyoruz, gerçekten üzgünüz. Keşke Mersin’in incisi olan Mersin İdman Yurdu (MİY) Süper Lig’de hayatına devam etseydi. Biz de İçel Spor veya İçel İdman Yurdu her ne ise ona hizmet etmiş olsaydık. Ben hep söyledim. Biz hiçbir zaman MİY olmak veya MİY aşağıda olsun biz yukarıda olalım gibi bir düşüncemiz olmadı. Tekrardan MİY’i küllerinden doğurup yaşatmak için var gücümüzle savaşacağımıza o zaman söz verdik şimdi de söz veriyoruz. İçel Spor’u İçel İdman Yurdu’na, renklerini kırmızı laciverte çevirdiğim gibi buradan herkese söz veriyorum; İçel İdman Yurdu’nun ismini Mersin İdman Yurdu olarak değiştirmediğimiz sürece ne Mersin futbolu ne de İçel İdman Yurdu’ndan vazgeçmeyeceğim arkadaşlar. Futbol sevdalılarına, Kırmızı Şeytanlara ve şehre sözüm olsun ki Mersin İdman Yurdu tekrar sahalarda yaşayacak. Şu anda dernek olarak yaşatamıyoruz çünkü dernek olarak yaptığımız takdirde bütün sorunlar ve problemler kapımızda olacaktır” dedi.

 

SON BAŞVURU TARİHİ 16 OCAK 2022”

Mersin İdman Yurdu ismini alma sürecine değinen Başkan Saltık şöyle konuştu:

“Ben söz verdim Mersin İdman Yurdu A.Ş’yi kuruyoruz diye. Bunun akabinde Mersin İdman Yurdu A.Ş şirketini kurduk. Bununla ilgili resmi federasyonlara başvurularımızı yaptık ve bununla ilgili federasyonlara giden telefonlar yüzünden biz Mersin İdman Yurdu A.Ş ismini kullanamadık. Resmi sayfalarımızda bu konu ile ilgili açıklamalarımız var.  Mersin İdman Yurdu Spor Kulübü hukuki olarak devam ettiği için, bir şehirde aynı isimli iki kulübün yaşama şansının olmamasından dolayı kullanamadık. TFF tarafından bize gelen resmi cevap var bununla ilgili.

Yaklaşık 15 gün önce taraftarlar ve mevcut Mersin İdman Yurdu yönetimi ile ilgili birlikte bir toplantı yaptık. Oradaki çıkan nihai kara şuydu; Mersin İdman Yurdu ismini tekrar alabiliyor muyuz? Evet arkadaşlar biz Mersin İdman Yurdu Derneği’ni kapattığımız takdirde Mersin İdman Yurdu A.Ş ya da Mersin İdman Yurdu olarak profesyonel hayatımıza devam edebiliriz. Dernek olarak devam edemeyiz. Dernek olarak devam edemememizin sebebi mevcutta olan derneğin borçları, sorunları, sıkıntıları vs. bize sirayet edeceğinden dolayı devam edemiyoruz. Anonim şirket adı altında hem İçel İdman Yurdu Derneğimizin de ortak olacağı pozisyonda ve yöneticilerimizin de şirkette hisselerinin olacak bir şekilde MİY A.Ş. olarak hayatımıza devam edebiliyoruz. En son olarak nihai kararda 2 hafta önceki pazartesi Şevket Başkan ve yöneticileri oradaydı. Kırmızı Şeytanlar ve bizleri verdikleri sözlerde, MİY Derneğinin kapatılması ile ilgili çalışmalarını başlatacağını ve bu süreci hızlı bir şekilde bitireceğimizi konuştuk. TFF kapatılmayı onayladıktan hemen sonra biz Mersin İdman Yurdu A.Ş olarak başvurumuzu yapacağız.

TFF ve kurul heyetinin onay vermesinden sonra yolumuza Mersin İdman Yurdu olarak devam edebiliyoruz.

Son gün 16 Ocak şu an için, gerçekleşmesi Mersin İdman Yurdu Derneğinin kapatılmasına bağlı ne kadar hızı hareket edilirse o kadar hızlı cevap alabiliriz.  Halkta 5 yıldır bir ikilem durumu var, artık biz bunlara kulak asmıyoruz.”

 

“HAMİT İZOL, MERSİN İÇİN GERÇEK BİR DEĞERDİR”

Mersin İdman Yurdu armasını hacizden kurtaran Hamit İzol’a da teşekkür eden Saltık, “O günkü canlı yayınınızda bizler yoktuk sonradan izledik. Hamit İzol Başkanım Mersin için gerçekten bir değerdir. Teşekkür ediyorum, burada armayı temizledi hacizden kurtardı. Armadan ziyade ismimiz önemli, biz armayı temizledikten sonra, kullanamadıktan sonra bir anlamı yok. Yolumuza Mersin İdman Yurdu olarak devam etmemiz durumunda, Hamit Başkanın hem onursal başkanlık olsun hem abilik olsun bizler için bu konuda gereğini yapacağından şüphem yoktur. Sadece telefonda görüştük ve kendisine teşekkür ettim. Başkanım da her zaman hazır olduğunu söyledi. Logo, arma tamamen patent mevzusudur. İsim olmadıktan sonra armanın çokta bir iddiası ya da esprisi olmaz. Biz logo ya da arma ile sahaya çıkamayız biz unvan ile sahaya çıkabiliriz” dedi.

Bu yolda hiçbir zaman pişman olmadığını söyleyen Başkan Saltık, “Hiçbir zaman pişman olmadım. Mutluyum bu konuda emekte sarfediyorum. Mücadele de veriyorum, para da harcıyorum. Yönetim Kurulumuzdaki çalışma arkadaşlarımız ile birlikte ciddi çaba sarf ediyoruz. Hem maddi hem manevi ve ailemizden fedakarlık yaparak mücadele ediyoruz. İnşallah hedeflediğimiz yerlere ulaşacağız” diyerek sözlerini tamamladı. 


1

Haber Etiketleri
mersinidmanyurdu | metinsaltık | içelidmanyurdu | |

Yorumlar
Haberi Yorumlayın
Ad Soyad * :
E-Posta * :
Yorumunuz * :
Doğrulama *
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code  Refresh
 

İDDİALI KONUMA GELDİ
İÇEL İDMAN YURDU
 
İDDİALI KONUMA GELDİ
 
-...  
  YAPRAK DÖKÜMÜ BAŞLADI ...
  BAY GEÇİYOR...
  İÇEL ZİRVEDE! ...
  İLK YARIYA 2 GOL SIĞDIRDI ...
TÜM İÇEL İDMAN YURDU HABERLERİ

YILIN SON MAÇI
BASKETBOL
 
YILIN SON MAÇI
 
-...  
  PERİLER ZORU KOLAYA ÇEVİRDİ...
  OLAYLI MAÇ!...
  KÖTÜ SERİ DEVAM EDİYOR...
  AVRUPA KADINLAR CİMNASTİK ŞAMPİYO...
TÜM BASKETBOL HABERLERİ

HAKEMİ GEÇEMEDİ!
SALON SPORLARı
 
HAKEMİ GEÇEMEDİ!
 
Türkiye Erkekler Hentbol 1.Liginde mücadele eden Mersin İdman Yurdu He...  
  MİLLİLERİN HEDEFİ İLK 3 İÇİNDE YER...
  HENÜZ GALİBİYETİ YOK...
  ZİRVEYE BİR ADIM DAHA...
  GALİBİYET İÇİN ÇIKACAKLAR...
TÜM SALON SPORLARı HABERLERİ

ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
GENEL HABERLER
 
ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
 
Pop-rock sanatçısı Ali Altay, Silifke Belediyespor’a marş yazıp best...  
  TARSUS İDMAN YURDU TELAFİ PEŞİNDE...
  HAFTA İÇİ MESAİSİ BAŞLIYOR...
  DÖRT GÖZLE BEKLİYOR...
  KAYBEDENİN İŞİ ZOR!...
TÜM GENEL HABERLER HABERLERİ

KÖŞE YAZARLARIMIZ
  • Ali ŞANLI
  • Suat Özdal
    TARAFTARIN SESİ
    ANKET
    Sizce gelecek hafta oynanacak olan Karabükspor karşılaşmasında forvette hangi isim oynamalı ?
    -Welliton Soares
    -Marko Futacs
    V?DEOLAR
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    Kamptan ilk görüntüler
    Kamptan ilk görüntüler



    Anasayfa Künye İletişim Giriş Sayfam Yap Sık Kullanılanlara Ekle
    Copy Right © 2012 Paskolik . Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım & Geliştirme Mustafa ŞAMDAN. Email : m.shamdan@gmail.com