Anasayfa | Künye ve İletişim | Sık Kullanılanlara Ekle
Anasayfa İçel İdman Yurdu Basketbol Salon Sporları Genel Haberler Amatör Sporlar Galeri Olimpik Oyunlar Tarsus İdman Yurdu
CANIN SAĞ OLSUN ERSU

924 kez okundu . 0 yorum yapıldı.


Haber Tarihi : 3.08.2000 16:58:00

 Hediye Eroğlu

 

Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlenen 32. Yaz Olimpiyat Oyunları’nın 8. gününde sırıkla atlama finalinde mücadele eden  Mersinli Ersu Şaşma, son hakkında aynı zamanda Türkiye rekoru olan 5.80’i geçemedi ve Tokyo Olimpiyatları’nı 10. olarak tamamladı. Ersu, 5.65 metrelik derecesiyle adını en iyi 12 atlet arasına yazdırarak finale kalmıştı.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın 11. gününde Mersin Üniversitesi öğrencisi milli sporcu Ersu Şaşma, Türkiye’yi olimpiyat finalinde temsil eden ilk sporcu olarak yarışa çıktı.

Tokyo Olimpiyat Stadı’nda gerçekleştirilen yarışta, sırıkla atlamada, ilk denemesinde 5.55 metreyi geçen Ersu Şaşma, 5.70 metreyi ise 2. denemesinde aştı. Şaşma, madalya mücadelesinde 5.80’i aşmak için gelirken, ilk hakkında bu yüksekliği geçemedi. İkinci ve üçüncü hakkında da bunu başaramayan milli atlet, 14 sporcunun yarıştığı sırıkla atlamada finali 10. sırada tamamladı.

22 yaşındaki Ersu Şaşma, Londra 1948’de Ruhi Sarıalp ve Londra 2012’de Burcu Ayhan’dan sonra atlamalar yarışlarında olimpiyat finaline kalan 3. sporcumuz olurken, sırıkla atlamada bunu başaran ilk isim oldu.

Anne Suzan ve baba Ersin Şaşma oğullarının mücadelesini ikizi İlhami Göksu Şaşma, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, rahmetli antrenörü İbrahim Çömlekçi’nin eşi Çiğdem Çömlekçi, Atletizm Federasyonu İl Temsilsici Halil Oğuz ile birlikte televizyonda izledi. Mücadele sırasında aile ve beraberindekiler heyacanlı anlar yaşadı.

 

“BİR MUCİZE GERÇEKLEŞTİRDİ”

Anne Suzan Şaşma “Ersu’nun olimpiyatlara katılmak bile bir hayal iken hem katılıp hem seçmelerde finale kalarak bir mucize gerçekleştirdiğini söyledi. Anne Şaşma, “Çünkü tek başına, yanında antrenörü yok, yardımcı olan destek olan federasyondan antrenörler var ama birebir ilişki kurduğu öz be öz antrenörü İbrahim Çömlekçi’yi kaybetmiş olmanın psikolojik olarak mücadelesini de verdi. Onun için yaptığı büyük bir başarı. Bizi gururlandırdığı için teşekkür ederiz” dedi.

 

“OĞLUMUZLA GURUR DUYUYORUZ”

Baba Ersin Şaşma ise ilkleri yaşattığı için oğulları ile gurur duyduklarını söyledi. Rahmetli antrenörü İbrahim Çömlekçi’yi anan baba Şaşma, “Onun sayesinde buraya kadar geldik. Destekleyen herkese, Türkiye halkına yerel yönetimlerimize, belediye başkanlarımıza, federasyon başkanımıza, destekleyen herkese teşekkür ederiz. Çok heyecanlıyız” ifadelerini kullandı.

 

“BİZ ONU BAŞARISIZ GİBİ GÖRMÜYORUZ”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ise iyi bir heyecan yaşadıklarını söyledi. Anne ve baba için en zorlu bir an olduğunu vurgulayan Gültak şunları söyledi: “Gencecik bir çocuğumuz. Biz onu başarısız oldu gibi görmüyoruz. Bu kadar olimpiyat şampiyonu ve dünya şampiyonu olmuş ve tecrübe sayısı fazla olan oyuncular içinde iyi bir atlama yaptı. Son anda 5.80’i atlıyordu aslında. Umarım bundan sonraki yarışmalarda Türkiye’yi iyi bir şekilde temsil edecektir. Geldikten sonra aileyi ziyaret edeceğim. Bundan sonraki sportif faaliyetlerinde bizzat kendim kardeşimize yardımcı olmaya çalışacağım. Çünkü bunlar ülkemizi Şanlı Bayrağımızı dünyada temsil ediyorlar. Böyle güzel bir çocuk yetiştirdikleri için anne ve babaya ayrıca teşekkür ediyorum.”  


1

Haber Etiketleri
- |

Yorumlar
Haberi Yorumlayın
Ad Soyad * :
E-Posta * :
Yorumunuz * :
Doğrulama *
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code  Refresh
 

İDDİALI KONUMA GELDİ
İÇEL İDMAN YURDU
 
İDDİALI KONUMA GELDİ
 
-...  
  YAPRAK DÖKÜMÜ BAŞLADI ...
  BAY GEÇİYOR...
  İÇEL ZİRVEDE! ...
  İLK YARIYA 2 GOL SIĞDIRDI ...
TÜM İÇEL İDMAN YURDU HABERLERİ

YILIN SON MAÇI
BASKETBOL
 
YILIN SON MAÇI
 
-...  
  PERİLER ZORU KOLAYA ÇEVİRDİ...
  OLAYLI MAÇ!...
  KÖTÜ SERİ DEVAM EDİYOR...
  AVRUPA KADINLAR CİMNASTİK ŞAMPİYO...
TÜM BASKETBOL HABERLERİ

HAKEMİ GEÇEMEDİ!
SALON SPORLARı
 
HAKEMİ GEÇEMEDİ!
 
Türkiye Erkekler Hentbol 1.Liginde mücadele eden Mersin İdman Yurdu He...  
  MİLLİLERİN HEDEFİ İLK 3 İÇİNDE YER...
  HENÜZ GALİBİYETİ YOK...
  ZİRVEYE BİR ADIM DAHA...
  GALİBİYET İÇİN ÇIKACAKLAR...
TÜM SALON SPORLARı HABERLERİ

ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
GENEL HABERLER
 
ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
 
Pop-rock sanatçısı Ali Altay, Silifke Belediyespor’a marş yazıp best...  
  TARSUS İDMAN YURDU TELAFİ PEŞİNDE...
  HAFTA İÇİ MESAİSİ BAŞLIYOR...
  DÖRT GÖZLE BEKLİYOR...
  KAYBEDENİN İŞİ ZOR!...
TÜM GENEL HABERLER HABERLERİ

KÖŞE YAZARLARIMIZ
  • Ali ŞANLI
  • Suat Özdal
    TARAFTARIN SESİ
    ANKET
    Sizce gelecek hafta oynanacak olan Karabükspor karşılaşmasında forvette hangi isim oynamalı ?
    -Welliton Soares
    -Marko Futacs
    V?DEOLAR
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    Kamptan ilk görüntüler
    Kamptan ilk görüntüler



    Anasayfa Künye İletişim Giriş Sayfam Yap Sık Kullanılanlara Ekle
    Copy Right © 2012 Paskolik . Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım & Geliştirme Mustafa ŞAMDAN. Email : m.shamdan@gmail.com