Anasayfa | Künye ve İletişim | Sık Kullanılanlara Ekle
Anasayfa İçel İdman Yurdu Basketbol Salon Sporları Genel Haberler Amatör Sporlar Galeri Olimpik Oyunlar Tarsus İdman Yurdu
BU GERİLİM BİTMELİ!

2065 kez okundu . 0 yorum yapıldı.


Haber Tarihi : 13.05.2020 12:41:00

Şeytanlar Grubu ile İçel İdman Yurdu arasında yaşanan gerilim tırmanırken, Mersin spor kamuoyu kimseye fayda sağlamayan bu gerilimin bitmesini bekliyor!

Koronavirüs salgını tüm dünyada futbolu durdururken Mersin’de ilginç gelişmeler yaşanıyor. Türkiye Futbol Federasyonu’nun liglerin 12 Haziran’da başlayacağını açıklamasının ardından, Mersin ekipleri futbola yöneldi. Mersin’in en etkili taraftar gurubu Kırmızı Şeytanlar ile Mersin İdman Yurdu’ndan boşalan boşluğu doldurması beklenen İçel İdman Yurdu arasında dekont savaşı başladı. İlk açıklama hafta başında Şeytanlar Gurubu’ndan geldi. Taraftarlar, İçel İdman Yurdu’nu kentin ve Şeytanlar Gurubu’nun beklentilerini yerine getirememekle suçlarken, Siyah Beyazlı Takı ise zaman kaybetmeden sosyal medya hesabından açıklamaya cevap vererek, eleştirileri kabul etmedi.

KİM NE DEDİ?

Dekont savaşlarının fitilini ateşleyen Şeytanlar Gurubu’nun açıklaması şu şekilde; “Sezon başında TFF tarafından kulübümüze gelen küme düşme cezasından sonra Mersin İdman Yurdu camiası olarak İçelspor Kulübü ile yaptığımız görüşmeler sonucunda armamızı ve takımımızı yaşatmak adına İçel İdman Yurdu adı altında birleşme kararı aldık. Biz taraftarlar olarak İçelspor yönetiminden 3 istekte bulunduk. Birincisi; Mersin İdman Yurdu armamızın ilerleyen süreçte hukuki zeminin oluştuğu zaman yeniden aynı isimle yaşatılması ve takımın bütün şehrin takımı olmasıydı. İkinci; isteğimiz deplasmanlarda taraftara otobüs sağlanması ve yönetim tarafından organize edilmesiydi. Üçüncü ise; kulübün Mersin halkına mal olması için taraftara kongre üyeliği hakkı tanınmasıydı. Fakat bu isteklerimizin hiçbiri sezon içerisinde gerçekleşmemiştir. Biz taraftarlar olarak üzerimize düşen tüm fedakarlığı yaptığımıza inanıyoruz” diyerek fitili ateşlemişlerdi. Açıklamanın devamında ise verdikleri örneklerle İçel İdman Yurdu’nu içerde dışarıda desteklediklerini her platformda savunduklarını, ama yöneticilerinin verdikleri sözlerinin arkasında durmamakla suçlamışlardı.

CEVAP GECİKMEDİ

Şeytanlar Gurubunun bu açıklamasının ardından İçel İdman Yurdu yönetimi kendi sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Şeytan Gurubunun açıklaması şu şekilde; “Büyük Mersin İdman Yurdu taraftarı ve Mersin spor camiası kulüp ve yöneticilerimize karşı hiç bir dayanağı bulunmayan yanıltıcı söylemlerle oluşturmak istedikleri algı oyunlarına istinaden Mersin İdman Yurdu taraftarlarını ve Mersin spor kamuoyunu aydınlatmak ve bu asılsız söylemlere karşı açıklama yapma gereği doğmuştur. Bilindiği üzere 2018-2019 sezonu sonunda 95 yıllık çınarımız Mersin İdman Yurdu kulübü borçlarından dolayı TFF tarafından Mersin Süper Amatör Ligi’nden Mersin 1. Amatör Lig’ine düşürülmüştü. Gelinen noktada Mersin İdman Yurdu ismini, armasını ve renklerini yaşatmak adına yöneticilerimizin, Mersin spor kamuoyunun, Mersin İdman Yurdu’na gönül vermiş taraftarların ve Kırmızı Şeytanlar taraftar grubu tribün liderlerinin de isteğiyle birleşme kararı alınmıştı. Bu birleşmenin tek temel amacı Mersin İdman Yurdu ruhunu yaşatmak ve hak ettiği yerlere geri getirmekti. Kulüp Başkanı ve yöneticilerimizin görsel ve yazılı basında defalarca dile getirdiği gibi; hukuksal sorunlar giderilir giderilmez; Mersin İdman Yurdu ismini ve armasını şerefle taşıyacağız. Yönetimimiz tarafından tüm deplasman organizasyonlarında taraftarlarımız için otobüs ödemesi yapılmış ve sezon içinde tribün liderlerine her ay nakdi yardımlar gerçekleştirilmiştir. Dekontlar mevcuttur. Kulübümüzün bekası ve sürdürülebilirliği düşünülerek ilerleyen yıllarda kulübümüzün, Mersin İdman Yurdu’nun kapanmasına neden olan bazı kötü zihniyetlerin eline geçmemesi adına kongre üyeliği konusunda hassas olduğunu geçmiş dönemlerde de dile getirmiştik. Kulübümüze ivme kazandıracak, nitelikli ve liyakatli herkese kulübümüzün kapılarının sonuna kadar açık olduğunu bir kez daha belirtmek isteriz dediler.” Mersin spor kamuoyu ise futbola hasret kalındığı, insanların virüs belası ile mücadele ettiği bu günlerde yaşanan bu gerginliğin kimseye  fayda olmayacağı, en kısa sürede taraftarların bir araya gelerek bu gerginliği bitirmesini bekliyor.



Haber Etiketleri
- |

Yorumlar
Haberi Yorumlayın
Ad Soyad * :
E-Posta * :
Yorumunuz * :
Doğrulama *
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code  Refresh
 

İDDİALI KONUMA GELDİ
İÇEL İDMAN YURDU
 
İDDİALI KONUMA GELDİ
 
-...  
  YAPRAK DÖKÜMÜ BAŞLADI ...
  BAY GEÇİYOR...
  İÇEL ZİRVEDE! ...
  İLK YARIYA 2 GOL SIĞDIRDI ...
TÜM İÇEL İDMAN YURDU HABERLERİ

YILIN SON MAÇI
BASKETBOL
 
YILIN SON MAÇI
 
-...  
  PERİLER ZORU KOLAYA ÇEVİRDİ...
  OLAYLI MAÇ!...
  KÖTÜ SERİ DEVAM EDİYOR...
  AVRUPA KADINLAR CİMNASTİK ŞAMPİYO...
TÜM BASKETBOL HABERLERİ

HAKEMİ GEÇEMEDİ!
SALON SPORLARı
 
HAKEMİ GEÇEMEDİ!
 
Türkiye Erkekler Hentbol 1.Liginde mücadele eden Mersin İdman Yurdu He...  
  MİLLİLERİN HEDEFİ İLK 3 İÇİNDE YER...
  HENÜZ GALİBİYETİ YOK...
  ZİRVEYE BİR ADIM DAHA...
  GALİBİYET İÇİN ÇIKACAKLAR...
TÜM SALON SPORLARı HABERLERİ

ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
GENEL HABERLER
 
ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
 
Pop-rock sanatçısı Ali Altay, Silifke Belediyespor’a marş yazıp best...  
  TARSUS İDMAN YURDU TELAFİ PEŞİNDE...
  HAFTA İÇİ MESAİSİ BAŞLIYOR...
  DÖRT GÖZLE BEKLİYOR...
  KAYBEDENİN İŞİ ZOR!...
TÜM GENEL HABERLER HABERLERİ

KÖŞE YAZARLARIMIZ
  • Ali ŞANLI
  • Suat Özdal
    TARAFTARIN SESİ
    ANKET
    Sizce gelecek hafta oynanacak olan Karabükspor karşılaşmasında forvette hangi isim oynamalı ?
    -Welliton Soares
    -Marko Futacs
    V?DEOLAR
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    Kamptan ilk görüntüler
    Kamptan ilk görüntüler



    Anasayfa Künye İletişim Giriş Sayfam Yap Sık Kullanılanlara Ekle
    Copy Right © 2012 Paskolik . Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım & Geliştirme Mustafa ŞAMDAN. Email : m.shamdan@gmail.com