Anasayfa | Künye ve İletişim | Sık Kullanılanlara Ekle
Anasayfa İçel İdman Yurdu Basketbol Salon Sporları Genel Haberler Amatör Sporlar Galeri Olimpik Oyunlar Tarsus İdman Yurdu
YÜZME GÖRKEM'İN UMUDU OLDU

5794 kez okundu . 0 yorum yapıldı.


Haber Tarihi : 27.08.2019 14:38:00

Büyükşehir’in yüzme kursu sayesinde skolyoz rahatsızlığını yeniyor. 13 yaşındayken skolyoz teşhisi konulan Görkem Pehlivan, Büyükşehir Belediyesi’nin yüzme kursu sayesinde rahatsızlığını büyük ölçüde yendi. Doktor tavsiyesi üzerine yüzmeye başlama kararı alan Görkem, Büyükşehir’in yüzme kursuna başladı. Rahatsızlığın başlangıcından itibaren yaşadıklarını anlatan Görkem, “13 yaşındayken sırtımda bir ağrı hissetmeye başladım, daha sonra doktora gittim. Omurga eğriliği var ama korkma dedi. Bol bol yüzersen, fitness yaparsan iyileşebilirsin dedi. Geçen yaz Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yüzme kursuna başladım. Sırtım çok ağrıyordu, ağlıyordum ama buna rağmen pes etmedim, bol bol yüzdüm. Geldim burada sırtüstü yüzdüm. İyileşmeme çok etkisi oldu. İlk başlarda ağrılarım vardı ama daha sonra ağrılar kesilmeye başladı. Temmuz ayında tekrar doktor randevuma gittim. Doktorum kontrol etti, ‘Omurgan çok iyi durumda, bol bol yüzmeye devam et’ dedi” diye konuştu.

“HOCALARIMIN DESTEĞİ İLE BAŞARDIM”
Yüzmenin yanı sıra yüzme antrenörlerinin verdiği desteğin de rahatsızlığının gerilemesine büyük katkısı olduğunu ifade eden Görkem, “Yüzme kursuna ilk geldiğimde beni çok sevdiler. Yüzme antrenörüm Mustafa Hocam bana yüzmeyi ilk öğreten insan. Dört yaşımdayken bana yüzmeyi öğretmişti. Daha sonra ara verdim. Rahatsızlığım başlayınca tekrar yüzmeye geldim. Durumumu anlattığımda Mustafa Hocam da çok üzüldü. ‘Pes etme, pes eden başaramaz’ dedi. Ben de pes etmedim, yolun sonuna kadar inadına gittim ve başardım. Hocalarım sayesinde hastalığım geriledi. Bazen kaytarmaya çalıştım ama hocalarım buna müsaade etmedi” dedi.

Rahatsızlığını büyük ölçüde yenmenin mutluluğunu yaşayan Görkem, hem yüzme antrenörlerine hem de kendisine bu imkanı sağlayan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti. Görkem, “Hocalarım ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Benimle çok ilgilendiler hasta olduğum zaman, gelmediğim zaman annemi, beni aradılar. Hastalanmıştım, Mustafa Hoca hastaneye bile geldi. Allah razı olsun. Başkası olsa gelmez. Bana destek olan hocalarımı hem canı gönülden tebrik ediyorum, hem çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Oğlunun rahatsızlığının teşhisi ve tedavi yöntemi olarak yüzmenin önerilmesi üzerine Büyükşehir Belediyesi’nin yüzme kursuna başvuran anne Gökben Pehlivan, hem Büyükşehir Belediyesi’ne hem de yüzme antrenörlerine minnettar. Oğlunun rahatsızlığının büyük ölçüde gerileme göstermesinin mutluluğunu yaşayan anne Gökben Pehlivan, “Buradaki yüzme antrenörleri oğlumla çok ilgilendi. İyi ki bu tesis ve kurslar var. Yüzme kursu sayesinde oğlumun rahatsızlığı geriledi. Omurgasındaki eğrilik gitti, düzleşme başladı. Tüm bunlar hocalarımızın gayret ve ilgisiyle oldu. Burası herkese tavsiye edebileceğim bir tesis. Hocalarımız çok sıcakkanlı. Her şey parayla değil dedikleri yer burası. Oğlum şu an 16 yaşında ve 1.5 sene içerisinde rahatsızlığını büyük ölçüde atlattı. Şu an çok mutluyum” diye konuştu.

Skolyozun yanı sıra astım rahatsızlığı olan Görkem’in hayatını önemli ölçüde etkileyen iki rahatsızlığını da Büyükşehir’in yüzme kursu sayesinde atlattığını ifade eden Gökben Pehlivan, “Bir de oğlumun çocukluğundan gelme astım rahatsızlığı var. Astım içinde doktorunuz yüzmeyi önermişti. Yine yüzme kursu sayesinde astım hastalığını da atlattı. Oğlumun iki rahatsızlığını atlatması da yüzme kursu sayesinde oldu. O yüzden ben burayı çok seviyorum. Yetkililer burayı el üstünde tutmalı. Gerçekten buraya ihtiyaç duyan insanlar var. Her şeyi parayla alamayız. Buradaki hocalarımız gerçekten çok içten, çok sıcak”  dedi.

“GÖRKEM’DE GÖZLE GÖRÜLÜR BİR DEĞİŞİM VAR”
2007 yılından bu yana Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde yüzme antrenörlüğü yapan ve Görkem’in skolyoz rahatsızlığını yenmesinde en önemli destekçilerden biri olan Mustafa Erişik, “Ben Görkem’e yüzmeyi dört yaşında öğretmiştim. İki yıl önce rahatsızlığının ardından yeniden buraya geldi. Uyguladığımız yüzme programlarıyla rahatsızlığını durdurmayı başardık. Düzelme kaydetmeye başladık. Görkem ilk geldiği zaman, duruş bozukluğu çok fazlaydı. Gittikçe düzelmeye başladı. Gözle görülür bir iyileşme var. Antrenman yaptıkça, pes etmedikçe bu hastalığı daha da gerileyecek” dedi.

“DOĞRU YÜZME EĞİTİMİ VERİYORUZ”
Kas, eklem, omurga ile ilgili rahatsızlıkları olan ve doktorlarından yüzme tavsiyesi alan birçok kursiyerin olduğunu ifade eden Mustafa Erişik, uyguladıkları antrenman programlarından bahsetti. Mustafa Erişik, “Önce doğru yüzme eğitimi veriyoruz. Sırtüstü yüzme, serbest yüzme teknikleri çok az da olsa kurbağa tekniğini öğretiyoruz. Belirli bir program uyguluyoruz. Yüzmeleri gereken mesafeyi biz belirliyoruz” diye belirtti. Skolyoz gibi omurga, kas ve eklem rahatsızlığı olan kursiyerler için tüm yıl boyunca eğitim verdiklerini ifade eden Mustafa Erişik, şunları kaydetti: “Bu tarz rahatsızlığı olan ve olmayan vatandaşlarımız bize gelip, bizden yüzme kursu alabilirler. Skolyoz rahatsızlığı olan kursiyerlerimiz için ya da vatandaşlarımız için yalnızca yaz aylarında değil kış aylarında da kurs verebiliyoruz.”

SKOLYOZ İÇİN FİZYOTERAPİSTLER YÜZMEYİ ÖNERİYOR
Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren alanında uzman fizyoterapistler yüzmenin skolyoz rahatsızlığının tedavisinde önemli bir yeri olduğunu ifade ederek, fizyoterapi programının yanı sıra yüzme egzersizlerini de öneriyor. Diğer birçok hastalıkta olduğu gibi skolyoz rahatsızlığının erken tanısının önemli avantajlar sağladığını ifade eden uzman fizyoterapistler, erken dönemde fizyoterapi programı ile esneklik ve güçlendirme egzersizleri ile omurganın nötral pozisyonuna getirilmesinin mümkün olduğunu belirtiyor.  Fizyoterapi programının yanında yüzme egzersizlerinin de çok faydalı olduğunu kaydeden uzmanlar, yüzmenin solunum, esneklik ve güçlendirme egzersizleri içerdiği için skolyoz tedavisinde sık kullanılan egzersizler arasında yer aldığını vurguladı.



Haber Etiketleri
mersin | haber | görkem pehlivan | büyükşehir belediyesi | yüzme | skolyoz | |

Yorumlar
Haberi Yorumlayın
Ad Soyad * :
E-Posta * :
Yorumunuz * :
Doğrulama *
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code  Refresh
 

İDDİALI KONUMA GELDİ
İÇEL İDMAN YURDU
 
İDDİALI KONUMA GELDİ
 
-...  
  YAPRAK DÖKÜMÜ BAŞLADI ...
  BAY GEÇİYOR...
  İÇEL ZİRVEDE! ...
  İLK YARIYA 2 GOL SIĞDIRDI ...
TÜM İÇEL İDMAN YURDU HABERLERİ

YILIN SON MAÇI
BASKETBOL
 
YILIN SON MAÇI
 
-...  
  PERİLER ZORU KOLAYA ÇEVİRDİ...
  OLAYLI MAÇ!...
  KÖTÜ SERİ DEVAM EDİYOR...
  AVRUPA KADINLAR CİMNASTİK ŞAMPİYO...
TÜM BASKETBOL HABERLERİ

HAKEMİ GEÇEMEDİ!
SALON SPORLARı
 
HAKEMİ GEÇEMEDİ!
 
Türkiye Erkekler Hentbol 1.Liginde mücadele eden Mersin İdman Yurdu He...  
  MİLLİLERİN HEDEFİ İLK 3 İÇİNDE YER...
  HENÜZ GALİBİYETİ YOK...
  ZİRVEYE BİR ADIM DAHA...
  GALİBİYET İÇİN ÇIKACAKLAR...
TÜM SALON SPORLARı HABERLERİ

ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
GENEL HABERLER
 
ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
 
Pop-rock sanatçısı Ali Altay, Silifke Belediyespor’a marş yazıp best...  
  TARSUS İDMAN YURDU TELAFİ PEŞİNDE...
  HAFTA İÇİ MESAİSİ BAŞLIYOR...
  DÖRT GÖZLE BEKLİYOR...
  KAYBEDENİN İŞİ ZOR!...
TÜM GENEL HABERLER HABERLERİ

KÖŞE YAZARLARIMIZ
  • Ali ŞANLI
  • Suat Özdal
    TARAFTARIN SESİ
    ANKET
    Sizce gelecek hafta oynanacak olan Karabükspor karşılaşmasında forvette hangi isim oynamalı ?
    -Welliton Soares
    -Marko Futacs
    V?DEOLAR
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    Kamptan ilk görüntüler
    Kamptan ilk görüntüler



    Anasayfa Künye İletişim Giriş Sayfam Yap Sık Kullanılanlara Ekle
    Copy Right © 2012 Paskolik . Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım & Geliştirme Mustafa ŞAMDAN. Email : m.shamdan@gmail.com