Anasayfa | Künye ve İletişim | Sık Kullanılanlara Ekle
Anasayfa İçel İdman Yurdu Basketbol Salon Sporları Genel Haberler Amatör Sporlar Galeri Olimpik Oyunlar Tarsus İdman Yurdu
“TESİSLERDE YENİ YAPILAN EK BİNAYI İSTİYORUZ”

2099 kez okundu . 0 yorum yapıldı.


Haber Tarihi : 26.07.2019 11:06:00

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ile yıldızı bir türlü barışmayan spor camiası arasında yeni gündem! Kentin profesyonel liglerdeki yeni temsilcisi İçel İdman Yurdu için Macit Özcan tesislerindeki ek binayı isteyen spor camiası “Destek bekliyoruz” çağrısı yaptı.

Geçmişte Mersin Büyükşehir Belediyesi Macit Özcan Spor Kompleksi içerisinde Mersin İdman Yurdu için yapılan ancak takımın yok olması ile bu binayı MESKİ’ye tahsis edeceğini açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e spor camiasından, “Tesislerde yeni yapılan ek binayı istiyoruz” talebi geldi.

Tarihe gömülen Mersin İdman Yurdu’nun eski yöneticilerinden, İçel İdman Yurdu’nun Yönetim Kurulu Üyesi Şevket Varan, yaptığı açıklama ile Seçer’e seslendi. İçel İdman Yurdu’nun Mersin’İn marka değeri olarak var olma mücadelesi verdiğini söyleyen Varan, “Hocamızın verdiği liste doğrultusunda bu ligde şampiyonluklar yaşamış başarılı olmuş futbolculardan oluşan transferlerimizi yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Aramıza katılacak başka arkadaşlar olacak. Pazar sabahı ilk kampımızı yapmak üzere Nevşehir’e gidiyoruz. Buradaki kampın sonunda 3-4 gün verilecek bayram izni sonrası 2. Kamp için Afyon ya da Bolu’ya hareket edeceğiz. Çekilecek kupa kurasına göre kampımızı sonlandırıp şehre döneceğiz” dedi.

 ALTYAPI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

“Mersin İdmanyurdu altyapısında çeşitli kategorilerde oynamış, geçen senede bize hizmet etmiş burada olmak isteyen genç oyuncularımızı da takımımıza dahil ettik” diyen Varan, şöyle konuştu: “ Artık hocamızın raporu doğrultusunda bu oyunculardan bu sezon faydalanacağız. Zaman kaybına tahammülümüz olmadığı için bir an evvel takımımızı profosyonel lige taşımamız gerekmekte. O nedenle hata yapma lüksümüz yok. Bu doğrultuda hareket etmek zorundayız. Üzerimizdeki sorumluluk ve misyonun farkındayız. Camiamızın gönlü rahat olsun bu konuda.”

Altyapı konusuna da değinen Varan, konuşmasını şöyle devam etti: “Altyapıda; mevcut altyapılarımızda bulunan oyuncularla hocalarımızın raporları doğrultusunda bu sene 3 kategoride iyi takımlar kuracağız. Ayrıca sezon öncesi seçmeler yapıp yetenekli oyuncuları altyapımıza dahil edeceğiz. Mersin’deki sorunun farkındayız. Tabiri caizse şehrin abisi olan kulübümüzün amatör kulüplerle ilişkilerinde bazı sorunları olduğunu amatör kulüplerin yetiştirdiği yetenekli oyuncular için istedikleri maddi beklentileri sağlanamadığı ve iyi ilişkiler kurulamadığı için bu nedenle bu çok yetenekli oyuncuların Mersin İdmanyurdu yerine şehir dışındaki takımlara sunulduklarını ve gönderildiklerini biliyoruz. Amacımız şehrimizde yetişen bu yetenekleri kendi bünyemize alıp bu anlamda bünyemizde barındırmak. Buradaki bütünlüğü sağlarsak ve bu çocuklara oynama şansı verirsek potansiyeli çok yüksek olan bir bölgenin çocuklarını başka şehirlere göndermek yerine şehrimize kazandırmış olacağız. Buradaki hataların ve uygulanmayan ve yapılamayan şeylerin farkındayız. Bütün bunları yaparken zamana ihtiyacımız var. Bu yapıyı kurduktan sonra çok daha fazla kategoride takım oluşturup bir çok hocamıza çalışma imkanı sağlayacağız. Ama bu geçiş süresinde zamana ihtiyacımız var. Bunu herkes anlayışla karşılasın. Zamanla taşlar yerine oturacaktır.”

 İÇEL’İN SEÇER’DEN TESİS BEKLENTİSİ

“Tesis konusunda sıkıntı yaşıyoruz” diyen Varan, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Şu anda 1 TL bile bağış ya da katkı almadan tamamen başkan ve yöneticilerin katkılarıyla finanse edilen kulübümüz için tesis konusunda Belediye Başkanımız Vahap Seçer’den destek bekliyoruz. Daha önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve belediye meclis üyeleri tarafından, Mersin İdman Yurdu için yapıldığı söylenen tesis içinde bulunan ek binanın bize tahsisini istiyoruz. Buradaki eksiklikleri gerekirse kendimiz tamamlayıp kullanmak istiyoruz. Bu ek binayı alabilirsek kulübümüz konaklama adına büyük bir külfetten kurtulmuş olacak. Şu anda ciddi rakamlar ödeyerek Macit Özcan Spor Tesisleri’ndeki otel kısmını kullanıyoruz. Çok büyük sorumlulukla bu işe soyunan ve çok ciddi rakamlarla finanse edilen kulübümüze belediyeden önceki Mersin İdman Yurdu yönetimleri gibi bir maddi beklentimiz ve talebimiz yoktur. Sadece tesis içerisinde yapılmış bulunan binanın bize bu geçiş sürecinde tahsisini istiyoruz. 94 yıllık kulübün dikili bir ağacının bulunmadığını zaten bu noktalara gelinmesinin başlıca sebeplerinden birinin de kendi tesisinin olmamasının olduğunu da biliyoruz. Ama şehrimizi profesyonel lige tekrar taşıma adına büyük fedakarlıklarla çalıştığımız şu günlerde bizim bu ek binaya ihtiyacımız var. Sonrasında kulübümüze kendi tesislerini kazandırma noktasında planlarımız ve hedeflerimiz var. Bu hedeflerimizin lafta kalmayacağının da bütün kamuoyu tarafından bilinmesini isterim.”



Haber Etiketleri
- |

Yorumlar
Haberi Yorumlayın
Ad Soyad * :
E-Posta * :
Yorumunuz * :
Doğrulama *
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code  Refresh
 

İDDİALI KONUMA GELDİ
İÇEL İDMAN YURDU
 
İDDİALI KONUMA GELDİ
 
-...  
  YAPRAK DÖKÜMÜ BAŞLADI ...
  BAY GEÇİYOR...
  İÇEL ZİRVEDE! ...
  İLK YARIYA 2 GOL SIĞDIRDI ...
TÜM İÇEL İDMAN YURDU HABERLERİ

YILIN SON MAÇI
BASKETBOL
 
YILIN SON MAÇI
 
-...  
  PERİLER ZORU KOLAYA ÇEVİRDİ...
  OLAYLI MAÇ!...
  KÖTÜ SERİ DEVAM EDİYOR...
  AVRUPA KADINLAR CİMNASTİK ŞAMPİYO...
TÜM BASKETBOL HABERLERİ

HAKEMİ GEÇEMEDİ!
SALON SPORLARı
 
HAKEMİ GEÇEMEDİ!
 
Türkiye Erkekler Hentbol 1.Liginde mücadele eden Mersin İdman Yurdu He...  
  MİLLİLERİN HEDEFİ İLK 3 İÇİNDE YER...
  HENÜZ GALİBİYETİ YOK...
  ZİRVEYE BİR ADIM DAHA...
  GALİBİYET İÇİN ÇIKACAKLAR...
TÜM SALON SPORLARı HABERLERİ

ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
GENEL HABERLER
 
ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
 
Pop-rock sanatçısı Ali Altay, Silifke Belediyespor’a marş yazıp best...  
  TARSUS İDMAN YURDU TELAFİ PEŞİNDE...
  HAFTA İÇİ MESAİSİ BAŞLIYOR...
  DÖRT GÖZLE BEKLİYOR...
  KAYBEDENİN İŞİ ZOR!...
TÜM GENEL HABERLER HABERLERİ

KÖŞE YAZARLARIMIZ
  • Ali ŞANLI
  • Suat Özdal
    TARAFTARIN SESİ
    ANKET
    Sizce gelecek hafta oynanacak olan Karabükspor karşılaşmasında forvette hangi isim oynamalı ?
    -Welliton Soares
    -Marko Futacs
    V?DEOLAR
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    Kamptan ilk görüntüler
    Kamptan ilk görüntüler



    Anasayfa Künye İletişim Giriş Sayfam Yap Sık Kullanılanlara Ekle
    Copy Right © 2012 Paskolik . Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım & Geliştirme Mustafa ŞAMDAN. Email : m.shamdan@gmail.com