Anasayfa | Künye ve İletişim | Sık Kullanılanlara Ekle
Anasayfa İçel İdman Yurdu Basketbol Salon Sporları Genel Haberler Amatör Sporlar Galeri Olimpik Oyunlar Tarsus İdman Yurdu
GENÇ TENİSÇİLER ÖDÜLLERİNİ ALDI

3126 kez okundu . 0 yorum yapıldı.


Haber Tarihi : 10.09.2018 13:15:00

Toroslar Belediyesi’nin; 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Toroslar Belediyesi Tenis Kulübü bünyesindeki sporcuları arasında düzenlediği Tenis Turnuvası, final müsabakalarının ardından sona erdi. 9-14 yaş aralığında, 20 erkek ve 16 kız olmak üzere toplam 36 sporcunun katıldığı turnuvanın sonunda dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Çağdaşkent Mahallesi’nde bulunan 3 Ocak Spor Kompleksi’ndeki tenis kortunda 6 Ağustos tarihinde başlattıkları turnuvanın final müsabakalarını takip eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, sporcuların heyecanına ve sevincine ortak oldu.

“GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK EDİYOR, OLUŞTURDUĞUMUZ ALT YAPILARLA TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER EDİYORUZ”

Programda, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından kürsüye gelerek bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hamit Tuna, ücretsiz düzenledikleri kurslara katılarak yeteneklerini ortaya çıkaran tüm sporcuları tebrik ederken, çocuklarını spora yönlendiren ailelere de teşekkür etti. Göreve geldikleri günden bugüne kadar gençliği her zaman ön plana çıkarttıkları ve gençlerin yeteneklerine göre İlçede sporun alt yapılarını oluşturduklarını belirten Belediye Başkanı Hamit Tuna; “Millet olarak geleceğe umutla bakabilmenin tek yolu çocuklarını ve gençlerini doğru yetiştirmekten geçer. Toroslar Belediyesi olarak bu anlamda çocuklarımızın ve gençlerin sağlıklı bireyler olarak yetiştirilmesi adına onları spora teşvik ediyoruz. Bu anlamda gençlerimizin kendi yeteneklerine göre hangi branşlarda spor yapmak istiyorlarsa o branşta alt yapılar oluşturuyoruz. Sadece Mersin özelinde değil, Akdeniz ve Çukurova Bölgesinde de en çok spor tesisine sahip bir belediyeyiz. Bu tesislerimizde; futbol, basketbol ve voleybol sahalarımızın yanı sıra tenis kortlarımızda yer almaktadır. Göreve geldiğimizde Toroslarımızda tenis ve tiyatro olacak dedik. Bunlar genelde üst kültür uğraşısıdır. Şimdi bölgemizde insanlarımız açtığımız tiyatro kurslarımıza geliyor, tiyatro gösterilerini izliyor ve tenis kurslarımızla da çocuklarımızı yeni bir spora yönlendiriyoruz. 3 Ocak Spor Kompleksimiz de bizim kendi ellerimizle yaptığımız ilk projelerimizden bir tanesidir. Buranın bugün dolu olması, futbol, basketbol, voleybol sahalarımızda ve tenis kortlarımızda yüzlerce gencimizin spor yapması istediğimiz bir sonuçtur.İşte gelinen noktada tesislerimizin hepsi verimli bir şekilde kullanılıyor. Spor, herkesin ortak paydasıdır ve evrensel bir dildir. Tenis branşı da çocuklarımızın karakterinin oluşmasında, öz güven kazanılmasında ve ani karar verebilme yeteneklerinin artmasında nicelikle ve nitelikli bir spordur. Tenis sporunu yapan çocuklarımızın aileleri de bu konuda çok şanslılar. İlçemizde böyle zeminler olması ve sizlerin çocuklarınızı spora yönlendirmeniz ve onları takip etmeniz çok önemli” dedi.

“OMZUNDA SPOR ÇANTASIYLA YÜRÜYEN GENÇ GÖRDÜĞÜMDE MUTLU OLUYORUM”

Tenis eğitimlerinin sonucunda 20 erkek ve 16 kız olmak üzere toplam 36 sporcunun katıldığı tenis turnuvasını düzenlenmesinden de oldukça mutlu olduklarını belirten Başkan Hamit Tuna; “İlçemizdeki çocuklarımıza tenis branşını sevdirdiği için Tenis Antrenörümüz Atilla Bozkurt’a teşekkür ediyoruz. Turnuvada hedef birinci olmaktır ama buraya gelip bu birlikteliği yaşamak ise en güzelidir. Omzunda spor çantasıyla yürüyen bir genci gördüğümde inanın çok mutlu oluyorum. İşte istediğimiz sonuçta bu. Eğitim ile eşgüdüm içerisinde çocuklarımızın spor yapmasıdır. Beyni bilgi ile dolu, sporcu kimlikleriyle öne çıkan bir gençlik yetiştirmek hedefimizdir. Çünkü gelecek bu çocuklarımızın elindedir. Ülkemiz bu çocuklarımızın omzunda yükselecektir. Şehitlerimizin bize emaneti olan bu Anadolu coğrafyasında inşallah Türk Milleti olarak payidar kalacağız. Dereceye giren ya da giremeyen ama katılımlarıyla özgüvenlerini ortaya koyarak yarışan tüm çocuklarımızı tebrik ediyorum. Allah, spor ve eğitim hayatlarını yollarını ve bahtlarını açık eylesin” dedi. Başkan Tuna’nın konuşmasının ardından, ödül törenine geçildi. Ödül töreni öncesi Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, turnuvaya katılan tüm sporculara spor çantası hediye ederken, turnuvada profesyonelleri aratmayacak bir performans göstererek dereceye giren sporculara; Belediye Başkanı Hamit Tuna ve protokol üyeleri tarafından madalyaları verildi. Başkan Tuna, Toroslar Belediyesi Tenis Kulübü Antrenörü Atilla Bozkurt’a da emeklerinden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Düzenlenen turnuvada dereceye giren sporcuların isimleri ise şöyle;

Kızlar; A Grubu:  1. Öykü Sağlam, 2. Melike Garip, 3. Sıla Yılmaz. B Grubu: 1. Şükran Aydınlık, 2. Irmak Aslanargan, 3. Zeynep Karaca. C Grubu: 1. Ceren Yalçın, 2. Gamze Özacar, 3. Ceylin Bozkurt.

Erkekler; A Grubu: 1. Murat Hakan Mavioğlu, 2. Taner Savcı, 3. Furkan Dişlen. B Grubu: 1. Enes Azak, 2. Ahmet Efehan Abacı, 3. Uğur Bozkurt. C Grubu: 1. Ensari Azak, 2. Kaan Mustafa, 3. Utku Dişlen.



Haber Etiketleri
mersin | spor | tenis | toroslar belediyesi tenis kulübü | |

Yorumlar
Haberi Yorumlayın
Ad Soyad * :
E-Posta * :
Yorumunuz * :
Doğrulama *
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code  Refresh
 

İDDİALI KONUMA GELDİ
İÇEL İDMAN YURDU
 
İDDİALI KONUMA GELDİ
 
-...  
  YAPRAK DÖKÜMÜ BAŞLADI ...
  BAY GEÇİYOR...
  İÇEL ZİRVEDE! ...
  İLK YARIYA 2 GOL SIĞDIRDI ...
TÜM İÇEL İDMAN YURDU HABERLERİ

YILIN SON MAÇI
BASKETBOL
 
YILIN SON MAÇI
 
-...  
  PERİLER ZORU KOLAYA ÇEVİRDİ...
  OLAYLI MAÇ!...
  KÖTÜ SERİ DEVAM EDİYOR...
  AVRUPA KADINLAR CİMNASTİK ŞAMPİYO...
TÜM BASKETBOL HABERLERİ

HAKEMİ GEÇEMEDİ!
SALON SPORLARı
 
HAKEMİ GEÇEMEDİ!
 
Türkiye Erkekler Hentbol 1.Liginde mücadele eden Mersin İdman Yurdu He...  
  MİLLİLERİN HEDEFİ İLK 3 İÇİNDE YER...
  HENÜZ GALİBİYETİ YOK...
  ZİRVEYE BİR ADIM DAHA...
  GALİBİYET İÇİN ÇIKACAKLAR...
TÜM SALON SPORLARı HABERLERİ

ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
GENEL HABERLER
 
ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
 
Pop-rock sanatçısı Ali Altay, Silifke Belediyespor’a marş yazıp best...  
  TARSUS İDMAN YURDU TELAFİ PEŞİNDE...
  HAFTA İÇİ MESAİSİ BAŞLIYOR...
  DÖRT GÖZLE BEKLİYOR...
  KAYBEDENİN İŞİ ZOR!...
TÜM GENEL HABERLER HABERLERİ

KÖŞE YAZARLARIMIZ
  • Ali ŞANLI
  • Suat Özdal
    TARAFTARIN SESİ
    ANKET
    Sizce gelecek hafta oynanacak olan Karabükspor karşılaşmasında forvette hangi isim oynamalı ?
    -Welliton Soares
    -Marko Futacs
    V?DEOLAR
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    Kamptan ilk görüntüler
    Kamptan ilk görüntüler



    Anasayfa Künye İletişim Giriş Sayfam Yap Sık Kullanılanlara Ekle
    Copy Right © 2012 Paskolik . Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım & Geliştirme Mustafa ŞAMDAN. Email : m.shamdan@gmail.com