Anasayfa | Künye ve İletişim | Sık Kullanılanlara Ekle
Anasayfa İçel İdman Yurdu Basketbol Salon Sporları Genel Haberler Amatör Sporlar Galeri Olimpik Oyunlar Tarsus İdman Yurdu
HUTTEEN’LİLER GELİYOR

5084 kez okundu . 0 yorum yapıldı.


Haber Tarihi : 2.08.2018 13:13:00

Türkiye’nin ilk Suriyeli Spor Kulübü olan Mersin Hutteen Clup, altyapı ve amatör liglerde mücadele etmek için başvuru yaptı. İşlemlerde sona gelindiği bildirilirken, kulüp yetkilileri saha ve ulaşım konusunda destek bekliyor.

Mersin’de yaşayan Suriyeli sporcular, Türkiye’nin ilk Suriyeli Spor Kulübünü Ocak 2018’de ‘Mersin’de Hitteen Clup’ ismiyle kurdu. Bir Dönem Mersin İdman Yurdu ve Tarsus İdman Yurdu forması giyen Lübnanlı Mehmet lakaplı antrenör Mehmet Akgül’ün teknik direktörlüğünü yaptığı kulüpte sportif çalışmalar tüm hızıyla sürdürüyor. Son olarak altyapı ve amatör liglerde mücadele etmek için Futbol Federasyonu İl temsilciliğine başvuru yapan kulüp yetkilileri, daha sonra Mersin ASKF Başkanı Mithat Ertaş’ı ziyaret ederek sıkıntılarını paylaştı. Özellikle kimliği olmayan Suriyeli oyuncuların liglerde oynamakta sıkıntı yaşadıklarını söyleyen yetkiler, tesis ve ulaşım giderleri konusunda desteğe ihtiyaçları olduklarını dile getirdi. Ellerinden geldiğince destek olacaklarını belirten Mithat Ertaş ise, söz konusu spor kulübünün sportif mücadelenin dışında iki halkın kaynaşması için çok önemli olduğunu belirtti.

“MERSİN’DE 200 ÖĞRENCİMİZ VAR”

Mersin’de yaşayan tüm Suriyeli sporcuları tespit etmeye çalıştıklarını ifade eden Akgül, bu yüzden kuruluşlarının biraz sarktığını ifade etti. Özellikle Suriyeli futbolcuların yasal prosedürler nedeniyle altyapılarda ve amatör liglerde oynayamadığına dikkat çeken Akgül, “Geçici süreliğine kimlik hakkı tanınan Suriyeli futbolcularımız var bu oyuncular sıkıntı yaşamadan oynuyorlar. Kimlik alamayan Suriyeli futbolcular içinde çalışmalarımız devam ediyor. Mersin’de 200 öğrencimiz var. Bunlar arasında 5 - 6 sporcumuz amatör takımlarda mücadele ediyor. Geçtiğimiz günlerde 2002 doğumlu bir oyuncumuza Kayserispor talip oldu. 2004 doğumlu öyle oyuncularımız var ki iyi yetişirlerse en az iki tanesi milli takımda oynayacak güçtedir. Kimlik alamayan Suriyeli futbolcuların yabancı kontenjanlarından faydalanabiliyor ama bu kontenjan 2 oyuncudan 1 oyuncuya düşürüldü. Bunun için çok zorlanıyoruz” dedi.

“SURİYELİ VE TÜRK FUTBOLCULARIN KAYNAŞMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Birçok sporcunun kimlik alamadığı için spor müsabakalarında yer alamadığınıza dikkat çeken Akgül, özellikle 14 yaşın altındaki oyuncuların amatör liglerde oynayabilmesi için Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerine çağrı yaptı. Suriyeli çocukların futbol sayesinde sosyal ve kültürel olarak kendini geliştirebileceğini ifade eden Akgül, “Bizim buradaki en önemli amacımız Suriyeli ve Türk futbolcuların kaynaşmasını sağlamaktır. Biz Türk vatandaşı olmayan futbolcuların bile antrenmanlarını yapabilecekleri bir ortamı yaratmak istiyoruz. Bize yardımcı olan Türk hocalarımızda var” dedi.

"İZLEDİĞİNİZDE INİESTA’NIN KÜÇÜĞÜ DİYEBİLİRSİNİZ”

Her alanda faaliyet göstermek istediklerini söyleyen Akgül, Mersin’de yabancı uyruklu çok yetenekli sporcular olduğunu kaydederek şunları söyledi: “Bu öğrencilerimizin en azından 10 ile 14 yaş arasındakileri geliştirirsek başarı ederiz. Çünkü bu yaş arasındaki çocuklarımızı spora yönlendirmezsek boşlukta kalıyorlar. Bu boşlukta çok kötü bir şey ve onların sonlarını hazırlıyor. Biz onları en az 14 yaşına kadar sporda tutabilirsek onlar kendi doğru yollarına devam edebilirler.  Özellikle bir oyuncumuz var ismini vermek istemiyorum ama izlediğinizde Iniesta’nın küçüğü diyebilirsiniz. Ama bu çocuk yasal prosedürden dolayı oynatamıyoruz. Oturum iznini alamıyorlar çünkü babaları 6 yıldır kayıp. Çocuğun futbol oynadığını gördüğünüzde hayran kalırsınız ama hiçbir şey yapamamak içimizi parçalıyor.” 

"SURİYELİ VE TÜRK FUTBOLCULARI DAHA ÇOCUKKEN KAYNAŞTIRMALI”

Mersin Hitteen Clup Başkanı Nader Housri ise “Biz sadece amatör spor kulüplerine futbolcu yetiştirmek istemiyoruz. Genel olarak Suriyeli çocukların spora kazandırmak onlara bir yeni yol açmak istiyoruz. Çünkü iki toplum arasında derin uçurumlar var. Biz Suriyeli ve Türk futbolcuları daha çocukken kaynaştırırsak ileriki yaşlarda kardeşlikleri daim olacaktır. Ayrıca burada oynayacak çocuklar Türkçe’yi daha hızlı bir şekilde öğrenecektir. Bizim maddi problemlerimiz var ama bunları kendi kendimize aşıyoruz. Bizim sadece saha, oyuncularımızın liglerde oynayamaması gibi sıkıntılarımız var” dedi.  

“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Türkiye Futbol Federasyonunun 14 yaş altı Suriyeli ve diğer yabancı uyruklu çocuk sporcular için bir çalışmasının olabileceğini ifade eden Mersin ASKF Başkanı Mithat Ertaş ise, “Futbol dışı branşlarda zaman zaman bir serbestlik tanınıyor. Bu durum sadece Mersin’in tüm Türkiye futbolunun ortak sorunudur. Savaştan gelmişsiniz sıkıntılarınız çok büyük biz devlet olarak elimizden gelen tüm katkıyı vermeye çalışıyoruz. Futbol konusunda da elimizden gelen tüm imkanı sağlayacağız. Mersin Valiliği ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yöneticilerimiz bu konuda çok duyarlı davranıyorlar. Biz bu yüzden tesis, kulüpleşme yönündeki eksiklerin giderilmesi için elimizden gelenin en iyisini yapacağız”.



Haber Etiketleri
mersin | spor | huttteen clup | amatör lig | dutbol | suriyeli kulüp | mehmet akgül | |

Yorumlar
Haberi Yorumlayın
Ad Soyad * :
E-Posta * :
Yorumunuz * :
Doğrulama *
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code  Refresh
 

İDDİALI KONUMA GELDİ
İÇEL İDMAN YURDU
 
İDDİALI KONUMA GELDİ
 
-...  
  YAPRAK DÖKÜMÜ BAŞLADI ...
  BAY GEÇİYOR...
  İÇEL ZİRVEDE! ...
  İLK YARIYA 2 GOL SIĞDIRDI ...
TÜM İÇEL İDMAN YURDU HABERLERİ

YILIN SON MAÇI
BASKETBOL
 
YILIN SON MAÇI
 
-...  
  PERİLER ZORU KOLAYA ÇEVİRDİ...
  OLAYLI MAÇ!...
  KÖTÜ SERİ DEVAM EDİYOR...
  AVRUPA KADINLAR CİMNASTİK ŞAMPİYO...
TÜM BASKETBOL HABERLERİ

HAKEMİ GEÇEMEDİ!
SALON SPORLARı
 
HAKEMİ GEÇEMEDİ!
 
Türkiye Erkekler Hentbol 1.Liginde mücadele eden Mersin İdman Yurdu He...  
  MİLLİLERİN HEDEFİ İLK 3 İÇİNDE YER...
  HENÜZ GALİBİYETİ YOK...
  ZİRVEYE BİR ADIM DAHA...
  GALİBİYET İÇİN ÇIKACAKLAR...
TÜM SALON SPORLARı HABERLERİ

ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
GENEL HABERLER
 
ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
 
Pop-rock sanatçısı Ali Altay, Silifke Belediyespor’a marş yazıp best...  
  TARSUS İDMAN YURDU TELAFİ PEŞİNDE...
  HAFTA İÇİ MESAİSİ BAŞLIYOR...
  DÖRT GÖZLE BEKLİYOR...
  KAYBEDENİN İŞİ ZOR!...
TÜM GENEL HABERLER HABERLERİ

KÖŞE YAZARLARIMIZ
  • Ali ŞANLI
  • Suat Özdal
    TARAFTARIN SESİ
    ANKET
    Sizce gelecek hafta oynanacak olan Karabükspor karşılaşmasında forvette hangi isim oynamalı ?
    -Welliton Soares
    -Marko Futacs
    V?DEOLAR
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    Kamptan ilk görüntüler
    Kamptan ilk görüntüler



    Anasayfa Künye İletişim Giriş Sayfam Yap Sık Kullanılanlara Ekle
    Copy Right © 2012 Paskolik . Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım & Geliştirme Mustafa ŞAMDAN. Email : m.shamdan@gmail.com