Bir mucize yaşanmazsa Süper Ligde son haftalarını geçiren Mersin İdman Yurdu kritik bir sürece daha giriyor. Sezon başından bu yana yaptıkları hatalarla yanlış transfer politikalarıyla dikkat çeken Mersin İdman Yurdu yönetimi geride kalan 6 haftayı nasıl değerlendirecek. Sporseverler bu sorunun cevabını merakla bekliyor.
Yanlış transfer politikasıyla yola çıkan, Nurullah Sağlam ile yollarını gecikmiş bir kararla ayıran, Fenerbahçe maçı biletlerini astronomik fiyattan piyasaya süren, kulübün mali yapısını iyi yönetemediği için futbolcu eylemlerine sebebiyet veren ve futbolcular üzerinde otorite kuramayan ve son olarak da sözleşmesi devam eden Yattara’ya tahsis edilen aracı elinden almaya çalışarak ülke gündemine konu olan Mersin İdman Yurdu yönetimi görevde kalacak mı yoksa devam edecek mi ?
Paskolik ekibi olarak süper ligdeki son 6 haftada ve PTT 1.lig planlaması açısından neler yapılması gerektiğini masaya yatırdık.
GENEL KURULA DERHAL GİDİLMELİ
Türkiye’nin en güçlü ikinci yönetimi olarak bizzat Başkan Ali Kahramanlı tarafından ilan edilen Mersin yönetimi maalesef bu sezona yaptığı büyük hatalarla damgasını vurdu. Küme düşmesi neredeyse garanti haline gelen kırmızı lacivertlilerde yönetim kamuoyundaki güvenilirliğini yaptığı yanlışlarla yitirmiş görünüyor. Bu nedenle zaman geçirmeden olağan üstü genel kurula gitmesi kaçınılmaz görünüyor. Mayıs ayında yapılacak genel kurulda ya mevcut yönetim güçlendirilerek yoluna devam edecek ya da yeni bir yönetim görevi devralarak gelecek sezonun planlamasını yapacak. Bu sürecin en geç mayıs ayında sona ermesi haziran ayında transferlerin büyük ölçüde bitirilmesi gerekiyor. Bugüne kadar zamanlama yanlışları nedeniyle başı dertten ve sıkıntıdan kurtulmayan yönetimin, genel kurul kararı alması takımın geleceği açısından büyük önem taşıyor.
BAKAN VE VALİ DESTEĞİNİ ÇEKTİ Mİ ?
Daha önce hesapları Valilik tarafından denetlenen kulüpten Vali Hasan Basri Güzeloğlu da elini eteğini çekmiş görünüyor. Vali Güzeloğlu yönetime itidalli bakıyor. Bu sürecin kopuş noktasının da geçtiğimiz sezon protokol önünde yapılan futbolcu eyleminden kaynaklanabileceği yüksek ihtimal. Bunun yanı sıra takıma Nobre, Culio ve Ozan İpek gibi isimlerin kazandırılmasında başrolü oynayan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın da yönetimden pek memnun olmadığı da kulislerde konuşuluyor. AKP’nin kurucu üyelerinden olan Ali Kahramanlı’ ya şu dönemde sırtını dönmüş görünen Bakan Çağlayan’ın yeni başkan arayışında olduğu ve düşündüğü ismin işadamı Hüseyin Çalışkan olabileceği de elde edilen bilgiler arasında. Bakan Çağlayan’ın , genel seçimler öncesi Mersin İdman Yurdu üzerinden topladığı puanı yerel seçim öncesi düşürmemek için yeni bir hamle yapması bekleniyor.
BİRİ DÜĞMEYE Mİ BASTI ?
Denetleme kurulunun hesap ve kayıtları incelemek üzere kulübe yazı gönderdiği herkesçe biliniyor.Bu denetlemenin bu kritik sürece denk gelmesi de , bir yerden düğmeye basıldığı izlenimini doğuruyor. Yani Başkan Ali Kahramanlı ve çevresindeki yöneticilerden rahatsız olan bazı kesimlerin kulübün kötü yönetildiğini belgelemek için denetleme kurulunu harekete geçirmiş olabileceği iddia ediliyor. Yönetimin yaklaşık 40 trilyon borcu nasıl yaptığı ,nerelere harcama yaptığı ve yapılan harcamalara karşılık kimlerin ne kadarlık temlik koyduğunun da önümüzdeki günlerde netlik kazanacağa benziyor.
GÜVEN TAZELEMEK ŞART !
Kötü bir sezon geçiren Mersin idman yurdu yönetimi bu sezon yaptıkları başarısız işleri unutturmak ve gelecek sezon yeniden süper lige çıkmak için takımın başında kalmaya niyetli görünüyor. Spor kamuoyunda güvenilirliğini yitiren Mersin yönetiminin olağanüstü genel kurul yapmadan yoluna devam etmesi kendilerini yeniden tartışılır hale getirebilir. Bu nedenle güven tazelemekten başka bir çareleri görünmüyor. Mevcut üye yapısıyla seçime girecek olan Ali Kahramanlı yönetiminin İktidar partisinin müdahale etmemesi durumunda bu seçimden güvenoyu alacağı tahmin ediliyor. Şayet Bakan ve AKP bu seçimlere müdahale ederse 4 yıldır devam eden Ali Kahramanlı dönemi kapanabilir ve alternatif adaylar ortaya çıkabilir..
İŞTE BAŞKANLIK İÇİN İSMİ GEÇENLER !
“Ben bu takıma bir servet harcadım, ama benden daha iyi yönetecek biri olursa seve seve bırakırım” diyen Ali Kahramanlı’nın muhtemel bir genel kurulda karşısına kimler aday olarak çıkabilir ? Normal şartlarda kimsenin yaşanan bu kritik süreçte aday olma riskini göze alamayacağı konuşulsa da, Kahramanlı ismini bu dönemde risk olarak görenler de çoğunlukta .. Kulübün ciddi borçlarının ve gelecek sezon elde edilecek gelirlerin süper ligden elde edilen gelirlerin çok altında seyredecek olması da aday olması muhtemel isimlerin gözünü korkutuyor ..Buna rağmen Başkanlık yarışına girmesi muhtemel kişilerin olduğu da kulislerde konuşuluyor. Peki bu isimler kim ?
Hüseyin Çalışkan : Bu sürece son derece kontrollü bakıyor. Bakan Zafer Çağlayan’ın kendisiyle görüştüğü, Başkanlık için hazır ol mesajı verdiği iddia ediliyor. Kulüpte daha önce Başkanlık yapan Çalışkan’ın mali ve idari açıdan şu anki yönetime göre daha deneyimli ve kontrollü bir isim olduğu , kulübü kasasında parayla Ali Kahramanlı yönetimine devrettiği biliniyor. Bakan’ın desteğinin yanı sıra Çalışkan’ın Vali Güzeloğlu ve Belediye Başkanı Macit Özcan ile de sıkı bir hukuku olduğu , bu süreçte onların da desteğini alabilecek bir aday olduğu göze çarpıyor.
Mustafa Ağaoğlu : Şu an yönetimde bulunan Mustafa Ağaoğlu’nun da başkanlığa aday olabileceği kulislerde konuşuluyor. Başkan Ali Kahramanlı’dan sonra kulübe en fazla destek veren ve mesai ayıran yöneticilerden biri olan Ağaoğlu’nun muhtemel bir olağanüstü genel kurulda aday olabileceği söyleniyor. Gelecek sezonun planlamasına şimdiden başlayan ve yeniden yapılanma için düğmeye bastığı iddia edilen Ağaoğlu’nun yönetimde bir kan değişikliği ile başkanlık koltuğuna oturabileceği iddia ediliyor.
Hamit İzol : Mersin İdman Yurdu’nun eski kulüp Başkanı olan Hamit İzol sessizliğini korusa da, o her zaman sorumluluğu üzerine alabilecek potansiyel bir aday olarak göze çarpıyor. Zor dönemlerde başkanlık yapan ve kulübün başarısı için ter döken İzol’un tek handikapı CHP’den milletvekilliği aday adayı olması. İzol’un en büyük avantajı ise Mersin idman Yurdu taraftarları tarafından çok sevilmesi.
Özel Haber : Esat DURAK