Anasayfa | Künye ve İletişim | Sık Kullanılanlara Ekle
Anasayfa İçel İdman Yurdu Basketbol Salon Sporları Genel Haberler Amatör Sporlar Galeri Olimpik Oyunlar Tarsus İdman Yurdu
Mersin Arena'da son durum ne?

10717 kez okundu . 0 yorum yapıldı.


Haber Tarihi : 11.09.2012 17:51:00

Mersin’de 2013 yılında gerçekleştirilecek olan Akdeniz Oyunları’nın heyecanı tüm kenti sararken, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, oyunlar kapsamında kullanılacak ve Mersin’e ’Spor Kenti’ unvanı kazandıracak tesis inşaatlarında incelemelerde bulundu. Vali Güzeloğlu’na tesis incelemelerinde Akdeniz oyunları koordinatörü Taha Aksoy, Vali Yardımcısı Suphi Olcay ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç eşlik etti.

Merkez ilçe Yenişehir sınırları içerisinde bulunan Kocavilayet’te yapımı devam eden 25 bin 534 seyirci kapasiteli stadyum inşaatında inceleme yapan Vali Güzeloğlu’na, seyirci koltuklarının monte edileceği prekast tribün imalatına başlandığı bilgisi verildi. Şu ana kadar stadın yüzde 30’luk kısmının tamamlandığını belirtilirken, ayrıca içinde oynanacak olan müsabakanın rüzgârdan etkilenmemesi için stadın 30 metre kadar yönünün kaydırıldığı ifade edildi.

Yapımı ve altyapısı ile arenayı andıran stadyumun şu an yapımı devam eden stadyumlar arasında Türkiye’de tek örnek olduğu vurgulandı. Çevresindeki ve yol üzerindeki evlerin istimlaklarının tamamlandığı ve en kısa zamanda yıkılacağı bilgisi verilirken, stadyumun mayıs ayı başında tamamlanıp teslim edileceği açıklandı.

Güzeloğlu, daha sonra sırasıyla 3 bin kişilik Nevin Yanıt Atletizm Pisti, bin seyirci kapasiteli olimpik yüzme havuzu, 7 bin 500 kişilik Servet Tazegül Spor Salonu ve bitişiğindeki tenis kompleksi, bin kişilik jimnastik salonu ile Akdeniz Oyunları sporcuların konaklayacağı ve daha sonra öğrenci yurdu olarak faaliyet gösterecek olan 8 bloklu ve sosyal tesisli Oyunlar Köyü inşaatında incelemelerde bulundu. Nevin Yanıt Atletizm Pisti’nde ek tribün çalışmaları devam ederken, kısa bir süre sonra tartan pistin de yenileneceğinin bilgisi verildi.

Olimpik yüzme havuzunun ise şu ana kadar yüzde 65’lik kısmının tamamlandığı belirtilirken, ek olarak sporcular için küçük ısınma havuzlarının da yapılacağı ifade edildi. Tekvandoda olimpiyat şampiyonu olan milli sporcumuz Servet Tazegül’ün ismi verilen spor salonunun 25 Aralık’ta teslim edileceği söylenirken, jimnastik salonunun ise Mart ayının sonlarında tamamlanacağı ifade edildi.

Erdemli’de yapımı sürdürülen ve tamamlanmasının ardından uluslararası bir yapı haline gelecek olan atıcılık tesislerindeki çalışmaları da yerinde inceleyen Güzeloğlu, yaptığı açıklamasında oyunların Mersin’e önemli kazanımlar sağlayacağının altını çizdi. 2013’ün Haziran ayında organize edilecek oyunlara 1 yıldan az bir süre kaldığını anımsatan Güzeloğlu “Tüm tesis inşaatlarımız öngörülen tarihten önce tamamlanacak şekilde son derece hızlı ve başarılı bir şekilde devam ediliyor” dedi.

Tesisler hakkında detaylı bilgilere sahip olduklarını belirten Vali Güzeloğlu, “Büyükşehir sınırları içerisindeki stadyum inşaatımızdan başlayarak; kapalı spor salonumuz, yüzme havuzumuz, kapalı ve açık tenis kortlarımız, jimnastik salonumuz, üniversite bünyesinde yapımı devam eden 3 bin 500 kişilik yurt inşaatımız ve atıcılık tesislerimizi inceleme şansına sahip olduk. Tüm çalışmalarımız son derece hızlı, başarılı ve inançlı bir şekilde devam ediyor. Erdemli ilçemizde yapımı devam eden atıcılık tesisimiz, Türkiye ve dünya çapında kapalı ve açık alanları bulunan dünya çapında bir tesis oluyor. 33 milyon TL’yi aşkın bir rakamla ihalesi gerçekleştirilen tesisimiz, aynı zamanda bir sosyal proje olarak hem kamp hem yarışma hem de dinlenme açısından 50 odaya yakın sosyal tesisle bütünlük içerisinde yer alıyor” diye konuştu.

Oyunlar kapsamında il genelinde devam eden 400 milyon TL değerindeki yatırımların Mersin’i bir spor kenti konumuna getireceğine vurgu yapan Güzeloğlu, oyunlar ve oyunlar kapsamında kullanılacak tesislerin Mersin’e kazandırılması hususunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a teşekkür etti.

Paskolik.com 



Haber Etiketleri
2013 Akdeniz Oyunları | tesis | Vali |

Yorumlar
Haberi Yorumlayın
Ad Soyad * :
E-Posta * :
Yorumunuz * :
Doğrulama *
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code  Refresh
 

İDDİALI KONUMA GELDİ
İÇEL İDMAN YURDU
 
İDDİALI KONUMA GELDİ
 
-...  
  YAPRAK DÖKÜMÜ BAŞLADI ...
  BAY GEÇİYOR...
  İÇEL ZİRVEDE! ...
  İLK YARIYA 2 GOL SIĞDIRDI ...
TÜM İÇEL İDMAN YURDU HABERLERİ

YILIN SON MAÇI
BASKETBOL
 
YILIN SON MAÇI
 
-...  
  PERİLER ZORU KOLAYA ÇEVİRDİ...
  OLAYLI MAÇ!...
  KÖTÜ SERİ DEVAM EDİYOR...
  AVRUPA KADINLAR CİMNASTİK ŞAMPİYO...
TÜM BASKETBOL HABERLERİ

HAKEMİ GEÇEMEDİ!
SALON SPORLARı
 
HAKEMİ GEÇEMEDİ!
 
Türkiye Erkekler Hentbol 1.Liginde mücadele eden Mersin İdman Yurdu He...  
  MİLLİLERİN HEDEFİ İLK 3 İÇİNDE YER...
  HENÜZ GALİBİYETİ YOK...
  ZİRVEYE BİR ADIM DAHA...
  GALİBİYET İÇİN ÇIKACAKLAR...
TÜM SALON SPORLARı HABERLERİ

ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
GENEL HABERLER
 
ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
 
Pop-rock sanatçısı Ali Altay, Silifke Belediyespor’a marş yazıp best...  
  TARSUS İDMAN YURDU TELAFİ PEŞİNDE...
  HAFTA İÇİ MESAİSİ BAŞLIYOR...
  DÖRT GÖZLE BEKLİYOR...
  KAYBEDENİN İŞİ ZOR!...
TÜM GENEL HABERLER HABERLERİ

KÖŞE YAZARLARIMIZ
  • Ali ŞANLI
  • Suat Özdal
    TARAFTARIN SESİ
    ANKET
    Sizce gelecek hafta oynanacak olan Karabükspor karşılaşmasında forvette hangi isim oynamalı ?
    -Welliton Soares
    -Marko Futacs
    V?DEOLAR
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    Kamptan ilk görüntüler
    Kamptan ilk görüntüler



    Anasayfa Künye İletişim Giriş Sayfam Yap Sık Kullanılanlara Ekle
    Copy Right © 2012 Paskolik . Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım & Geliştirme Mustafa ŞAMDAN. Email : m.shamdan@gmail.com