Anasayfa | Künye ve İletişim | Sık Kullanılanlara Ekle
Anasayfa İçel İdman Yurdu Basketbol Salon Sporları Genel Haberler Amatör Sporlar Galeri Olimpik Oyunlar Tarsus İdman Yurdu
Avrupa Şampiyonası'na bilet Mersin'den!

5429 kez okundu . 0 yorum yapıldı.


Haber Tarihi : 6.06.2012 19:23:00

12-26 Ocak 2014 tarihleri arasında Danimarka’da düzenlenecek Avrupa Erkekler Hentbol Şampiyonası grup eleme müsabakaları için Mersin’de bulunan Hentbol Milli Takımı, hazırlıklarını sürdürüyor.

Müsabakaların 8-10 Haziran tarihleri arasında Mersin’de yapılacağı belirtilirken, HiltonSA Oteli’nde basın açıklaması yapan Hentbol Milli Takımı Antrenörü Adnan Öztürk, Mersin’de oynayacakları maçların baraj maçları olduğunu, grupta Letonya, Estonya ve Malta ile mücadele edeceklerini belirtti. Grupta birinci olan takımın 2014’de yapılacak Avrupa Şampiyonası’na direk katılacağını dile getiren Öztürk, Malta takımının kendilerine göre biraz daha zayıf olduğunu ancak Estonya ve Letonya’nın kendileri ile aynı seviyede olduğunu kaydetti. Gruplarda hedeflerinin birincilik olduğunu, ancak bir terslik durumunda da en iyi ikinci olmayı hedeflediklerinin altını çizen Öztürk, gruplarda birincilerin yanında en iyi ikinci 2 takımında bir üst gruplara kalacağını açıkladı.

“HEDEFLERİMİZDEN BİRİ DE AKDENİZ OYUNLARI’NA TAKIM OLUŞTURMAK”

Buradaki ana hedeflerden bir tanesinin de 2013 Akdeniz Oyunları olacağına dikkat çeken Öztürk, “Takımı oldukça gençleştirdik. Şu anda Mersin’de olan takımımın yaş ortalaması 20. Yani bir hedefimiz de Akdeniz Oyunları’na bir takım hazırlamak. Bu maçlar bizim açımızdan çok iyi olacak ama gruba kalırsak daha iyi bir hazırlık yapmış olacağız. Akdeniz Oyunları’nda hedefimiz ilk üç sırada yer almak” ifadelerini kullandı.

A Milli Hentbol Takımı’nın bütün maçlarını bugüne kadar Mersin’de yaptığına da dikkat çeken Öztürk, “Mersin’in şartları bizim açımızdan iyi durumdadır. Burada atmosfer çok iyi, basın ve vatandaşlar maçlara ilgi gösteriyor. Salonda biraz sıkıntı var. Taraftar maça geliyor ama salon az sayıda taraftar aldığı için baskı kuramıyoruz. Mersin’e eğer 2-3 bin kişilik bir salon yapılırsa milli maçlara daha uygun olacaktır” dedi.

“MERSİN AKDENİZ OYUNLARI’NIN ARDINDAN SPOR BAŞKENTİ OLMALIDIR”

Akdeniz Oyunları için yapılan tesislerin oyunlar sonrası da faal olarak kullanılmasını gerektiğinin altını çizen Öztürk, “Akdeniz Oyunları için tesis yapılacak ama oyunlardan sonra sportif kulüplerin biraz faaliyete geçmeleri gerekiyor. Akdeniz Oyunları’ndan sonra tesislerin boş kalmaması gerekiyor. EYOF için Trabzon’a yapılan tesislerin bugün çoğunun kullanılmadığını duyuyoruz. Mersin, Akdeniz Oyunları’nın ardından spor başkenti olması gerekir" diye konuştu.

Şu anda Türkiye’de 52 bin civarında aktif hentbolcunun olduğunu belirten Öztürk, şöyle devam etti; "Ama bu rakam 100 binlerden aşağı düştü. Bunun nedeni siz ülke hentbolu olarak milli takımlar üzerinde basının ilgisini çekecek organizasyonlar yapamasanız, o spor branşının geriye gitmesine neden olursunuz. Bizim federasyonunuz voleybolla, basketbolla kıyaslandığında en amatör federasyon konumundadır.” Türkiye’de tesislerden önce eğiticilerin eğitilmesi gerektiğini belirten Öztürk, “Tesisi yapıyoruz ama tesiste çalışacak eleman yok. Bunu Akdeniz Oyunları’nda göreceğiz. Eğer oyunlara gelecek takımlar kuvvetli gelirlerse biz birçok branşta dökülürüz. Kimsede bunun kusurunu antrenörde veya sporcuda aramasın. Bunun tek nedeni profesyonel spor idaresinin olmamasından kaynaklanacaktır” dedi.



Haber Etiketleri
Mersin Spor Haberleri | Hentbol | |

Yorumlar
Haberi Yorumlayın
Ad Soyad * :
E-Posta * :
Yorumunuz * :
Doğrulama *
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code  Refresh
 

İDDİALI KONUMA GELDİ
İÇEL İDMAN YURDU
 
İDDİALI KONUMA GELDİ
 
-...  
  YAPRAK DÖKÜMÜ BAŞLADI ...
  BAY GEÇİYOR...
  İÇEL ZİRVEDE! ...
  İLK YARIYA 2 GOL SIĞDIRDI ...
TÜM İÇEL İDMAN YURDU HABERLERİ

YILIN SON MAÇI
BASKETBOL
 
YILIN SON MAÇI
 
-...  
  PERİLER ZORU KOLAYA ÇEVİRDİ...
  OLAYLI MAÇ!...
  KÖTÜ SERİ DEVAM EDİYOR...
  AVRUPA KADINLAR CİMNASTİK ŞAMPİYO...
TÜM BASKETBOL HABERLERİ

HAKEMİ GEÇEMEDİ!
SALON SPORLARı
 
HAKEMİ GEÇEMEDİ!
 
Türkiye Erkekler Hentbol 1.Liginde mücadele eden Mersin İdman Yurdu He...  
  MİLLİLERİN HEDEFİ İLK 3 İÇİNDE YER...
  HENÜZ GALİBİYETİ YOK...
  ZİRVEYE BİR ADIM DAHA...
  GALİBİYET İÇİN ÇIKACAKLAR...
TÜM SALON SPORLARı HABERLERİ

ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
GENEL HABERLER
 
ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
 
Pop-rock sanatçısı Ali Altay, Silifke Belediyespor’a marş yazıp best...  
  TARSUS İDMAN YURDU TELAFİ PEŞİNDE...
  HAFTA İÇİ MESAİSİ BAŞLIYOR...
  DÖRT GÖZLE BEKLİYOR...
  KAYBEDENİN İŞİ ZOR!...
TÜM GENEL HABERLER HABERLERİ

KÖŞE YAZARLARIMIZ
  • Ali ŞANLI
  • Suat Özdal
    TARAFTARIN SESİ
    ANKET
    Sizce gelecek hafta oynanacak olan Karabükspor karşılaşmasında forvette hangi isim oynamalı ?
    -Welliton Soares
    -Marko Futacs
    V?DEOLAR
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    Kamptan ilk görüntüler
    Kamptan ilk görüntüler



    Anasayfa Künye İletişim Giriş Sayfam Yap Sık Kullanılanlara Ekle
    Copy Right © 2012 Paskolik . Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım & Geliştirme Mustafa ŞAMDAN. Email : m.shamdan@gmail.com