Anasayfa | Künye ve İletişim | Sık Kullanılanlara Ekle
Anasayfa İçel İdman Yurdu Basketbol Salon Sporları Genel Haberler Amatör Sporlar Galeri Olimpik Oyunlar Tarsus İdman Yurdu
Tarihe geçen turnuva!

9242 kez okundu . 0 yorum yapıldı.


Haber Tarihi : 18.04.2012 11:56:00

14 - 15 Nisan tarihleri arasında Mersin’de yapılan Yıldızlar A ve Gençler Türkiye Şampiyonası sona erdi. Şampiyona eskrim tarihimizin en yüksek sporcu katılımlı Türkiye Şampiyonası olarak tarihe geçti.

 Türkiye’de ilk defa “Video Hakemlik” sisteminin kullanıldığı Türkiye Şampiyonası Yıldılar A müsabakaları rekor katılımla Mersin Üniversitesi Spor Salonu’nda yapılan müsabakalarla sona erdi. Şampiyonada aynı zamanda bir Türk markası olacak yerli üretim “Video Hakemlik” sisteminin uygulaması ve sistemin kullanılabilirliğinin testi de başarıyla gerçekleştirildi. ​15 pistin kurulduğu ve 700’e aşkın sporcunun rekor katılımıyla şampiyona tarihe geçti.

Şampiyonanın ilk gününde; yıldızlar A müsabakaları oynandı. Bayan epede bugün yapılan müsabakalar sonucunda Ankara Eskrim Spor Kulübü’nden Begüm Ataker birinciliği elde ederken, Adıyaman’dan ferdi olarak katılan Nisanur Özkalaycı ikinciliği elde etti. Yine Ankara Eskrim Spor Kulübü’nden Gizem Birsen Balcı ile Bolu 50. Yıl İzzet Baysal İlköğretim Okulu’ndan Büşra Gürbüz üçüncülüğü paylaştı. Dereceye giren sporculara madalyalarını Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin taktı.

Erkek epede ise Konya’dan ferdi olarak katılan Orkun Gökbulut birinci olurken, Bolu Gençlik Merkezi Spor Kulübü’nden Erkan Atabay ikinci oldu. Ankara Eskrim Spor Kulübü’nden Ege Ayan ile Konya Aymaz Koleji Spor Kulübü’nden Ahmet Emin Karpuzcu üçüncülüğü paylaştı. Dereceye giren sporculara madalyalarını Türkiye Eskrim Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet Uykun taktı.

Bayan flörede Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nden Övgü Doğruyol birinci, Bursa’dan ferdi olarak katılan Firuze Ayşen Güneş ikinci, Mersin Gençlik ve Spor Kulübü’nden Simay Doğanay ile Balıkesir’den ferdi olarak katılan Betül Düzakman üçüncü oldu. Dereceye giren sporculara madalyalarını Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin taktı.

Erkek flörede İstanbul Hasal Spor Kulübü’nden İsmail Bora Biren birinci olurken, Adıyaman Gölbaşı 75. Yıl Cihan Spor Kulübü’nden Fatih Güneş ikinci oldu. İstanbul TED Spor Kulübü’nden Muhammed Ege Coşgun ile Adıyaman Gölbaşı 75. Yıl Cihan Spor Kulübü’nden Barış Güker üçüncülüğü paylaştı. Dereceye giren sporculara madalyalarını Türkiye Eskrim Federasyon Başkan Yardımcısı Mehmet Uykun taktı.

Bayan kılıçta İstanbul TED Spor Kulübü’nden Ilgın sarban birinci olurken, İstanbul Altınyurt Spor Kulübü’nden Nuriye Naz İçen ikinci oldu. Aynı kulüpten Fatma Zehra Köse ile Ankara Eskrim Spor Kulübü’nden Derya Yıldırım üçüncülüğü paylaştı. Dereceye giren sporculara madalyalarını Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin taktı.

Erkek kılıçta ise Ankara Eskrim Spor Kulübü’nden Alp Ege Koç birinci oldu. Ankara Bekir Yılmaz İlköğretim Okulu Spor Kulübü’nden Atakan İslam Hezer ikinciliği elde ederken, İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nden Çınar Arabacı ile Ankara Eskrim Spor Kulübü’nden Sinan Bahadır üçüncülüğü paylaştı. Dereceye giren sporculara madalyalarını Mersin Üniversitesi Genel Sekreteri ve BESYO Okul Müdürü Doç. Dr. Burak Çimen taktı.

Şampiyonanın ikinci gününde; Gençler kategorisinde oynanan müsabakalar sonucunda bayan epede Bolu Aladağ Spor Kulübü’nden Dilara Ünal birinci olurken, Trabzon Telekom Spor Kulübü’nden Remziye Varol ikinciliği elde etti. Adıyaman’dan ferdi olarak katılan Nisanur Özkalaycı ile İstanbul TED Spor Kulübü’nden Lotüs Tüzün üçüncülüğü paylaştı. Dereceye giren sporculara madalyalarını Türkiye Eskrim Federasyonu MHK Koordinatörü ve Müsabaka Gözlemcisi Haluk Yamaç taktı. Dereceye giren sporculara madalyalarını Türkiye Eskrim Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Güzin Yalçın taktı.

Bayan flörede İstanbul Hasal Spor Kulübü’nden İrem Karamete birinci, İstanbul Altınyurt Spor Kulübü’nden Cansu Umay Vardar ikinci oldu. Aynı kulüpten Elif Erbil ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nden Gizem Karaca üçüncülük kürsüsüne çıktı. Dereceye giren sporculara madalyalarını Türkiye Eskrim Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Osman Yalçın taktı.

 

Erkek flörede İstanbul Hasal Spor Kulübü’nden Tevfik Burak Babaoğlu birinciliği elde etti. Aynı kulübün bir diğer sporcusu Bora İsmail Biren ise ikinci oldu. İstanbul’dan ferdi olarak katılan Engin Batuhan Menküer ile yine Hasal Spor Kulübü’nden Tayga Yuvacan üçüncülüğü paylaştı. Dereceye giren sporculara madalyalarını Uluslararası Hakem Halim Şener taktı.

Bayan kılıçta İstanbul TED Spor Kulübü’nden Ilgın Sarban birinci olurken, İstanbul Altınyurt Spor Kulübü’nden Fatma Zehra Köse ikinci oldu. Ankara Efe Spor Kulübü’nden Ayşe Begümhan Bilgin ile Ankara Eskrim Spor Kulübü’nden Tuğçe Simay Koç üçüncülüğü paylaştı. Dereceye giren sporculara madalyalarını Türkiye Eskrim Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Barış Övünç taktı.

 Erkek kılıçta Ankara Bekir Yılmaz İlköğretim Okulu Gençlik Spor Kulübü’nden Enver Yıldırım birinci olurken, Bursa’dan ferdi olarak katılan Raşit Alaca ikinci oldu. Bursa Coşkunöz Spor Kulübü’nden Emre Çokal ile İstanbul TED Spor Kulübü’nden Murat Mert Titiz üçüncü oldu. Dereceye giren sporculara madalyalarını Mersin Gençlik Hizmetleri İlçe Müdürü Volkan Torun taktı.

Erkek epede ise Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nden Ozan Uyanık birinci olurken, İzmir’den ferdi olarak katılan Berke Ayberk ikinci oldu. Afyon Eskrim Gençlik ve Spor Kulübü’nden Murtaza Berkan Anıl ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nden Okan Karadeniz üçüncülüğü paylaşan isimler oldu.  



Haber Etiketleri
turnuva | eskrim | video hakemlik | |

Yorumlar
Haberi Yorumlayın
Ad Soyad * :
E-Posta * :
Yorumunuz * :
Doğrulama *
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code  Refresh
 

İDDİALI KONUMA GELDİ
İÇEL İDMAN YURDU
 
İDDİALI KONUMA GELDİ
 
-...  
  YAPRAK DÖKÜMÜ BAŞLADI ...
  BAY GEÇİYOR...
  İÇEL ZİRVEDE! ...
  İLK YARIYA 2 GOL SIĞDIRDI ...
TÜM İÇEL İDMAN YURDU HABERLERİ

YILIN SON MAÇI
BASKETBOL
 
YILIN SON MAÇI
 
-...  
  PERİLER ZORU KOLAYA ÇEVİRDİ...
  OLAYLI MAÇ!...
  KÖTÜ SERİ DEVAM EDİYOR...
  AVRUPA KADINLAR CİMNASTİK ŞAMPİYO...
TÜM BASKETBOL HABERLERİ

HAKEMİ GEÇEMEDİ!
SALON SPORLARı
 
HAKEMİ GEÇEMEDİ!
 
Türkiye Erkekler Hentbol 1.Liginde mücadele eden Mersin İdman Yurdu He...  
  MİLLİLERİN HEDEFİ İLK 3 İÇİNDE YER...
  HENÜZ GALİBİYETİ YOK...
  ZİRVEYE BİR ADIM DAHA...
  GALİBİYET İÇİN ÇIKACAKLAR...
TÜM SALON SPORLARı HABERLERİ

ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
GENEL HABERLER
 
ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
 
Pop-rock sanatçısı Ali Altay, Silifke Belediyespor’a marş yazıp best...  
  TARSUS İDMAN YURDU TELAFİ PEŞİNDE...
  HAFTA İÇİ MESAİSİ BAŞLIYOR...
  DÖRT GÖZLE BEKLİYOR...
  KAYBEDENİN İŞİ ZOR!...
TÜM GENEL HABERLER HABERLERİ

KÖŞE YAZARLARIMIZ
  • Ali ŞANLI
  • Suat Özdal
    TARAFTARIN SESİ
    ANKET
    Sizce gelecek hafta oynanacak olan Karabükspor karşılaşmasında forvette hangi isim oynamalı ?
    -Welliton Soares
    -Marko Futacs
    V?DEOLAR
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    Kamptan ilk görüntüler
    Kamptan ilk görüntüler



    Anasayfa Künye İletişim Giriş Sayfam Yap Sık Kullanılanlara Ekle
    Copy Right © 2012 Paskolik . Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım & Geliştirme Mustafa ŞAMDAN. Email : m.shamdan@gmail.com