Anasayfa | Künye ve İletişim | Sık Kullanılanlara Ekle
Anasayfa İçel İdman Yurdu Basketbol Salon Sporları Genel Haberler Amatör Sporlar Galeri Olimpik Oyunlar Tarsus İdman Yurdu
Heyecanı kent yaşayacak! (Foto Haber)

5906 kez okundu . 0 yorum yapıldı.


Haber Tarihi : 31.03.2012 13:54:00

 

 

Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, 2013 Akdeniz Oyunları’nın kente; ekonomik, kültürel, sosyal ve turizm açısından büyük katkı sağlayacağını belirterek, bu oyunlar çerçevesinde yapılacak tesislerin oyunlara yetişeceğini ve bir aksilik yaşanmayacağını söyledi. Spor İl Müdürü İbrahim Koç, "Oyunların şehrin tanıtımına, turizmine, ekonomisine katkısı çok büyük olacak. İnanıyorum ki, burada gösterilen duyarlılık kent geneline yayılacak ve 2013 Akdeniz Oyunları’nı alnımızın akıyla tamamlayacağız." diye konuştu.

 

TESİSLER ZAMANINDA YAPILACAK

Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, 2013 Akdeniz Oyunları kapsamında yapılacak olan spor tesislerinin, organizasyon tarihine kadar sorunsuz bir şekilde yetişeceğini söyledi. 2013 Akdeniz oyunlarında yer alan spor branşları için seyircilerin de özel olarak hazırlanacağını belirten Koç, “Bu konuda okullarla işbirliği yapacağız. Seyircisiz koltuk kalmayacak.Ön çalışmaları başlattık” dedi. Bir kente 6 yıldan önce oyunların verilmesinin olağanüstü bir durum olduğuna da değinen Koç, “Bu durum bizde had safhada, çünkü bize verildiğinde 2 yıl 3 ay vardı. Bu hazırlık süresinin azlığının, her şeyin mükemmel yapılmasını engelleyen bir faktör olduğunu düşünmek normal. Türkiye ve Mersin üzerinde ayrı bir baskı var. Tesis yerleri seçiminde 6 yıl süre verilmesi durumunda kriterler başka oluyor. Ancak süre daraldıysa yapılacak tesislerin büyüklüğüne göre sıkıntıların da büyüklüğü ön plana çıkıyor. Planlama konusunda bir sıkıntı olmayacaktır. Oyunların 6 yıl önce yerine 2 yıl önce verilmesi de bir mazeret oluşturmayacaktır” şeklinde konuştu.

TEPKİLERE CEVAP VERDİ

Akdeniz Oyunları için yapılacak yatırımların Yenişehir’e yığılması ile ilgili tepkilere de cevap veren Koç, “Benden önce gelişen bir olay bu. Tüm belediyelere yazı yazılmış yer tahsis konusunda cevap istenmiş. Örneğin Akdeniz belediyesi için söylüyorum yer yoktur cevabı gelmiş. Atıcılık mesela çok özel bir alan. Mersin’de buna uygun bir tane arsa yok. Veya uygun bir yer yok. En az 150 dönüm yer gerekiyor. Tabi bunun içerisine konaklama vs’yi koyunca iş daha da büyüdü. 250 dönümden aşağı ve kuzey cepheye bir cm kaymamak kaydıyla bir yer istendi. O yüzden yazılara cevap verilmedi. Yenişehir sorunsuz arsa teslim etmiş. Üzerinde örtü bedeli var biz buranın örtü bedeliyle hala uğraşıyoruz. Mahkeme kararıyla örtü bedeli belirlendi. Yaklaşık bir trilyona yakın örtü bedeli var buradaki insanların emeğinin karşılığı. Öbür tarafta adam sana diyor ki buyurun sıfır arsa, 2b yok karşında bir tane şahsa ait yer yok. Tertemiz sana veriyor otomatikman da öncelik alıyor. Yoksa aslında yapılması gereken şey, oyunlar köyü merkezine mesafelerle yer tespiti yapılması ama branş sayımız çok fazla neredeyse 30 branş var CNR fuar alanı olmasa bize ekstra yapılması gereken 5 tane 6 tane salon lazım yapmamız gerekir. Şimdi orayı da düşünsen büyük bir nimet. Arsa yok yapı hazır herşey hazır sen şimdi ne yapıyorsun uluslararsı delegasyonun belirlediği örneği judo alanı, üç minder tak tak koyuyorsun. Ne isteniyorsa herşey hazır. Olmadığını bir düşününsene devlet şimdi bunlara ekstradan bir yatırım yapacak. Tekrar salon yapacak” şeklinde konuştu.

Mehmet Selvi Paskolik.com Özel



Haber Etiketleri
Akdeniz Oyunları | İbrahim İlhami Koç. tesis |

Yorumlar
Haberi Yorumlayın
Ad Soyad * :
E-Posta * :
Yorumunuz * :
Doğrulama *
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code  Refresh
 

İDDİALI KONUMA GELDİ
İÇEL İDMAN YURDU
 
İDDİALI KONUMA GELDİ
 
-...  
  YAPRAK DÖKÜMÜ BAŞLADI ...
  BAY GEÇİYOR...
  İÇEL ZİRVEDE! ...
  İLK YARIYA 2 GOL SIĞDIRDI ...
TÜM İÇEL İDMAN YURDU HABERLERİ

YILIN SON MAÇI
BASKETBOL
 
YILIN SON MAÇI
 
-...  
  PERİLER ZORU KOLAYA ÇEVİRDİ...
  OLAYLI MAÇ!...
  KÖTÜ SERİ DEVAM EDİYOR...
  AVRUPA KADINLAR CİMNASTİK ŞAMPİYO...
TÜM BASKETBOL HABERLERİ

HAKEMİ GEÇEMEDİ!
SALON SPORLARı
 
HAKEMİ GEÇEMEDİ!
 
Türkiye Erkekler Hentbol 1.Liginde mücadele eden Mersin İdman Yurdu He...  
  MİLLİLERİN HEDEFİ İLK 3 İÇİNDE YER...
  HENÜZ GALİBİYETİ YOK...
  ZİRVEYE BİR ADIM DAHA...
  GALİBİYET İÇİN ÇIKACAKLAR...
TÜM SALON SPORLARı HABERLERİ

ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
GENEL HABERLER
 
ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
 
Pop-rock sanatçısı Ali Altay, Silifke Belediyespor’a marş yazıp best...  
  TARSUS İDMAN YURDU TELAFİ PEŞİNDE...
  HAFTA İÇİ MESAİSİ BAŞLIYOR...
  DÖRT GÖZLE BEKLİYOR...
  KAYBEDENİN İŞİ ZOR!...
TÜM GENEL HABERLER HABERLERİ

KÖŞE YAZARLARIMIZ
  • Ali ŞANLI
  • Suat Özdal
    TARAFTARIN SESİ
    ANKET
    Sizce gelecek hafta oynanacak olan Karabükspor karşılaşmasında forvette hangi isim oynamalı ?
    -Welliton Soares
    -Marko Futacs
    V?DEOLAR
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    Kamptan ilk görüntüler
    Kamptan ilk görüntüler



    Anasayfa Künye İletişim Giriş Sayfam Yap Sık Kullanılanlara Ekle
    Copy Right © 2012 Paskolik . Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım & Geliştirme Mustafa ŞAMDAN. Email : m.shamdan@gmail.com