Anasayfa | Künye ve İletişim | Sık Kullanılanlara Ekle
Anasayfa İçel İdman Yurdu Basketbol Salon Sporları Genel Haberler Amatör Sporlar Galeri Olimpik Oyunlar Tarsus İdman Yurdu
Aksoy özür diledi

5117 kez okundu . 0 yorum yapıldı.


Haber Tarihi : 22.03.2012 12:16:00

 Uzun süredir yerel basınla ilişki kurmayan Akdeniz Oyunları hazırlık komitesi sonunda bu yanlışından döndü. Geçtiğimiz hafta değerlendirme toplantısına 1 saat geciken ve basın mensuplarının protestosuna maruz kalan komite, yerel basınla bir araya geldi. Genel Koordinatör Taha Aksoy, ağır çalışma şartları nedeniyle bugüne kadar basın mensuplarını ihmal ettiklerinin farkına vardıklarını söyledi ve yaşananlardan dolayı özür diledi.

2013 yılında Mersin’de yapılacak olan Akdeniz Oyunları Hazırlık Komitesinin Genel Koordinatörlüğünü üstlenen Taha Aksoy ekibi ile birlikte ilk kez basının karşısına çıktı. Bugüne kadar yerel basınla iletişim kurmakta büyük sıkıntılar yaşayan hazırlık komitesi, basınla bir sohbet toplantısı düzenleyerek oyunlar ve tesislerle ilgili bilgi verdi ve merak edilen soruları cevapladı. Geçtiğimiz hafta kente gelen Oyunlar komitesi ile düzenledikleri toplantının uzun sürmesi nedeniyle basın mensuplarını bekletmek zorunda kaldıklarını söyleyen Genel Koordinatör Taha Aksoy, bunun kendileri ile ilgi bir durumdan kaynaklanmadığını ama buna rağmen basın mensuplarına bir özür borçlu olduğunu söyledi.

“EN  ÖNEMLİ SORUNUMUZ , OYUNLAR KÖYÜ”

Bu sözlerin ardından Aksoy hazırlanan sinevizyon gösterisi ile oyunların koordinasyonu ve tesis çalışmalarında gelinen son durum ile bilgi verdi. Koordinatör Taha Aksoy, 24 ülkenin 32 branşta katılacağı oyunlar çerçevesinde yaklaşık 6 bin kişinin kentte ağırlanacağını söyledi. Aksoy “ Tesislerimizle ilgili çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Şu ana kadar en fazla  sıkıntı yaşadığımız konu Akdeniz Köyü projemizle ilgili.. Oyunlara katılacak olan sporcu, yönetici ve medya mensuplarının konaklaması ile ilgili sayının tespiti konusunda tam netlik yok. Ama biz en üst düzey rakamdan hesaplarımızı yapıyoruz. Komite özellikle sporcuların ve yöneticilerin kalacağı odalar konusunda kuralların uygulanmasını istiyor. Komite sporcuların ikişer kişilik odalarda, biz ise 3 ya da 4’er kişilik odalarda kalması yönünde planlama yapmak istiyoruz. Konaklamanın sıkıntıya neden olamaması için de şimdiden bir fikstür hazırladık.” Şeklinde konuştu.

“ADANA’YI, ŞARTLAR BELİRLEDİ”

Oyunların Adana’ya kaydırılmasına verilen tepkinin bilgi eksikliğinden kaynaklandığına dikkat çeken Taha Aksoy, “Gelinen noktada  kano, kürek ve binicilik yarışmalarının Adana’da planlanması zaman ve altyapı ile ilgili bir gerçeklik olarak karşımıza çıkmaktadır. Olimpiyatlar ve oyunların en az 6 yıl önceden nerede yapılacağı belli olur. Zaten biz sıkışmış bir takvim içerisinde hareket ediyoruz. Bu bizim isteğimiz dışında ve şartların gerektirdiği bir gelişme. Mesela golf müsabakaları ile ilgili altyapıyı yetiştiremeyeceğimiz için bu organizasyon oyunlardan çıkarıldı. Adana’da yapılacak olan müsabakalarda yarışacak olan sporcuların konaklama ihtiyacını da zorunlu olarak aynı kentte çözmemiz gerekiyor. Kente gelecek olan sporcu sayısına göre hentbol müsabakalarının bir kısmı da bu kentte olabilir. Bu zamanla netleşecek bir proje olacak.” Dedi.

 “TESİSLER ZAMANINDA YETİŞECEK”

 Tesislerle ilgili çalışmaların oldukça hız kazandığını söyleyen Genel Koordinatör Taha Aksoy, Oyunlar Komitesinin çalışmaları denetlediğini ve büyük memnuniyetle kentten ayrıldığını vurguladı. Bazı tesislerin imar planının askıda olmasının dışında diğer tesislerin planlanan sürede biteceğini belirten Aksoy, “ Yüzme havuzu, spor salonları ve tenis kortları inşaatlarında büyük aşama kaydettik ve bu tesisler ocak ayında bitecek. Stadyum inşaatının ise ulaşım ve  enerji nakil hatları konusunda bir takım sıkıntıları var. Yetkililerle sık sık toplantı yapıyorve bu sorunu çözümlemeye çalışıyoruz.  Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Planlamadaki en ciddi sorunumuz ise oyunlar köyünün projesi ve yeterliliği  konusunda olacak. Bu köyde en az 3 bin kişilik ve 24 saat hizmet verecek bir yemekhane ile özel bir mutfak yapılacak. Köyün,  oyunların yapılacağı yerlerle olan ulaşım bağlantısı ile ilgili yasal düzenlemelerin sonuçlanmasını bekliyoruz. “ diye konuştu.

“İNCE ELEYİP, SIK DOKUYORUZ”

Oyunların Mersin’in geleceğine yön vereceğini söyleyen Genel Koordinatör Taha Aksoy,  Oyunlar öncesi ve oyunlar sırasında her şeyin yolunda gitmesi için en ufak detaylara bile dikkat ettiklerini söyledi. Oyunlar komitesi bünyesinde,  2020 olimpiyatlarının nerede yapılacağını belirleyecek olan 23 yetkilinin de olduğunu vurgulayan Aksoy, “ Bu oyunlar aynı zamanda 2020 de yapılacak olan olimpiyatlara adaylığı söz konusu olan İstanbul için de önem taşıyor. Burada yapılacak organizasyon olimpiyatlara ışık tutacaktır. Ekibimiz son derece deneyimli kişilerden oluşuyor. Yaşadığımız zaman darlığı ve altyapı eksikliklerine rağmen , son derece sistematik ve planlı bir çalışma içindeyiz. Bu dönemde çeşitli eksiklerimiz olabilir. Hep birlikte bu oyunlardan alnımızı akıyla çıkmak için, desteğe ihtiyacımız olduğu kadar eleştirilmeye ve tenkit edilmeye de ihtiyacımız var. Duyarlılığınız ve sahiplenme duygunuz  için sizlere teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.



Haber Etiketleri
Akdeniz Oyunları | Taha Aksoy | Basın |

Yorumlar
Haberi Yorumlayın
Ad Soyad * :
E-Posta * :
Yorumunuz * :
Doğrulama *
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code  Refresh
 

İDDİALI KONUMA GELDİ
İÇEL İDMAN YURDU
 
İDDİALI KONUMA GELDİ
 
-...  
  YAPRAK DÖKÜMÜ BAŞLADI ...
  BAY GEÇİYOR...
  İÇEL ZİRVEDE! ...
  İLK YARIYA 2 GOL SIĞDIRDI ...
TÜM İÇEL İDMAN YURDU HABERLERİ

YILIN SON MAÇI
BASKETBOL
 
YILIN SON MAÇI
 
-...  
  PERİLER ZORU KOLAYA ÇEVİRDİ...
  OLAYLI MAÇ!...
  KÖTÜ SERİ DEVAM EDİYOR...
  AVRUPA KADINLAR CİMNASTİK ŞAMPİYO...
TÜM BASKETBOL HABERLERİ

HAKEMİ GEÇEMEDİ!
SALON SPORLARı
 
HAKEMİ GEÇEMEDİ!
 
Türkiye Erkekler Hentbol 1.Liginde mücadele eden Mersin İdman Yurdu He...  
  MİLLİLERİN HEDEFİ İLK 3 İÇİNDE YER...
  HENÜZ GALİBİYETİ YOK...
  ZİRVEYE BİR ADIM DAHA...
  GALİBİYET İÇİN ÇIKACAKLAR...
TÜM SALON SPORLARı HABERLERİ

ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
GENEL HABERLER
 
ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
 
Pop-rock sanatçısı Ali Altay, Silifke Belediyespor’a marş yazıp best...  
  TARSUS İDMAN YURDU TELAFİ PEŞİNDE...
  HAFTA İÇİ MESAİSİ BAŞLIYOR...
  DÖRT GÖZLE BEKLİYOR...
  KAYBEDENİN İŞİ ZOR!...
TÜM GENEL HABERLER HABERLERİ

KÖŞE YAZARLARIMIZ
  • Ali ŞANLI
  • Suat Özdal
    TARAFTARIN SESİ
    ANKET
    Sizce gelecek hafta oynanacak olan Karabükspor karşılaşmasında forvette hangi isim oynamalı ?
    -Welliton Soares
    -Marko Futacs
    V?DEOLAR
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    Kamptan ilk görüntüler
    Kamptan ilk görüntüler



    Anasayfa Künye İletişim Giriş Sayfam Yap Sık Kullanılanlara Ekle
    Copy Right © 2012 Paskolik . Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım & Geliştirme Mustafa ŞAMDAN. Email : m.shamdan@gmail.com