Anasayfa | Künye ve İletişim | Sık Kullanılanlara Ekle
Anasayfa İçel İdman Yurdu Basketbol Salon Sporları Genel Haberler Amatör Sporlar Galeri Olimpik Oyunlar Tarsus İdman Yurdu
Böyle olacağı belliydi !

6875 kez okundu . 0 yorum yapıldı.


Haber Tarihi : 14.03.2012 01:23:00

 Akdeniz Oyunları Düzenleme Komitesi Başkanı Taha Aksoy’un bazı müsabaka ve yarışmaların Adana’da yapılmasını düşündükleri  yönündeki açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Bir kısım kamuoyu,  işleri yetiştirme telaşına düşen ve altyapıyı beğenmeyen komitenin, oyunların bir kısmını Adana’ya kaydırıp bu işten en az zararla çıkmayı düşündüklerini söylerken,  bölgelerine söz verilen yatırımlar gitmeyen Belediye Başkanları Burhanettin Kocamaz ve Hamit Tuna ise gelişmelere sert tepki gösterdi.

2013 yılında Mersin’de yapılacak olan Akdeniz Oyunları için hazırlıklar aralıksız devam ederken, Mersin bazı müsabaka ve yarışmaların Adana’ya kaydırılacağı ile ilgili gündemle sarsıldı. Kentin altyapı eksikleri olduğunu söyleyen  Düzenleme Komitesi Başkanı Taha Aksoy ,bazı yarışmaların Adana’da yapılmasının doğru olacağını hatta bu kente de bir olimpiyat köyünün kurulmasının gündemde olduğunu belirtti. Aksoy’un bu açıklamaları bazı yarışmaların kendi bölgelerinde yapılmasını isteyen Tarsus ve Toroslar Belediye Başkanlarından büyük tepki gördü. Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, oyunlar çerçevesinde kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını ve ilçelerinin teğet geçildiğini söylerken, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise “Adana, Mersin’in Akdeniz Oyunlarını almasında ne rolü oldu ki, yatırımların bir kısmı oraya kaydırılıyor ?” diye tepki gösterdi.

“SÖZLERİNDE DURMADILAR”

Akdeniz Oyunlarından önce Tarsus’a  bir yüzme havuzu ve bir spor salonu yapılacağına ilişkin Bakan Zafer Çağlayan ve Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun kendilerine söz verdiğini söyleyen Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “. Tarsus olarak bu sözlerin arkasında durulmasını bekledik. Hatta bazı futbol maçları ve atletizm müsabakalarının stadımızda yapılması ile ilgili de görüş bildirilmişti ve biz bununla ilgili çalışma bile başlattık. . Gelinen şu noktada, Spor Bakanımızın değişmesinden sonra her şey Tarsus için değişti. Tarsus yine kapının ardına atıldı. Oyunlardan payını alamayacak duruma getirildi. Bu konuda Bakanımız Zafer Çağlayan’ın da mahçubiyetini biliyorum. Oyunların Adana’ya kaydırılması ile ilgili gelişmeleri de yakından takip ediyoruz. Tarsus’un yine teğet geçildiğini görüyoruz. Bu son derece üzüntü verici bir durumdur.”  şeklinde konuştu.

“ADANA’DA YAPILMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ”

Oyunların bir kısmının Adana’ya alınmasının hangi boyutlarıyla olduğunun anlaşılması gerektiğine dikkat çeken Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna , “ Eğer durgun su isteyen kürek ve hipodrom altyapısına sahip olduğu gerekçesiyle binicilik yarışları Adana’ya alınırsa buna bir şekilde anlam verebilirim. Ama diğer branşların bir kısmının kaydırılması, bir olimpiyat köyü yapılması kesinlikle karşı çıkacağımız bir düşünce olur. Bugüne kadar bir çok alanda Mersin’in önüne geçen Adana’nın Akdeniz Oyunlarının Mersin’e alınması konusunda ne katkısı olmuştur. Bunu kendilerine sormak lazım. Toroslar olarak  bugüne kadar alt yapı ve alan tahsisatı konusunda oyunlara büyük katkı sunmayı istedik. Ama bu kabul görmedi. Şimdi bu şartlarda, Adana projesi oyunlara yetişme telaşı içinde olanların formülü gibi görünüyor. Bence bu çok yanlış bir düşünce”  diyerek tepkisini gösterdi. 



Haber Etiketleri
Akdeniz Oyunları | Taha Aksoy | Hamit Tuna | Burhanettin Kocamaz |

Yorumlar
Haberi Yorumlayın
Ad Soyad * :
E-Posta * :
Yorumunuz * :
Doğrulama *
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code  Refresh
 

İDDİALI KONUMA GELDİ
İÇEL İDMAN YURDU
 
İDDİALI KONUMA GELDİ
 
-...  
  YAPRAK DÖKÜMÜ BAŞLADI ...
  BAY GEÇİYOR...
  İÇEL ZİRVEDE! ...
  İLK YARIYA 2 GOL SIĞDIRDI ...
TÜM İÇEL İDMAN YURDU HABERLERİ

YILIN SON MAÇI
BASKETBOL
 
YILIN SON MAÇI
 
-...  
  PERİLER ZORU KOLAYA ÇEVİRDİ...
  OLAYLI MAÇ!...
  KÖTÜ SERİ DEVAM EDİYOR...
  AVRUPA KADINLAR CİMNASTİK ŞAMPİYO...
TÜM BASKETBOL HABERLERİ

HAKEMİ GEÇEMEDİ!
SALON SPORLARı
 
HAKEMİ GEÇEMEDİ!
 
Türkiye Erkekler Hentbol 1.Liginde mücadele eden Mersin İdman Yurdu He...  
  MİLLİLERİN HEDEFİ İLK 3 İÇİNDE YER...
  HENÜZ GALİBİYETİ YOK...
  ZİRVEYE BİR ADIM DAHA...
  GALİBİYET İÇİN ÇIKACAKLAR...
TÜM SALON SPORLARı HABERLERİ

ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
GENEL HABERLER
 
ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
 
Pop-rock sanatçısı Ali Altay, Silifke Belediyespor’a marş yazıp best...  
  TARSUS İDMAN YURDU TELAFİ PEŞİNDE...
  HAFTA İÇİ MESAİSİ BAŞLIYOR...
  DÖRT GÖZLE BEKLİYOR...
  KAYBEDENİN İŞİ ZOR!...
TÜM GENEL HABERLER HABERLERİ

KÖŞE YAZARLARIMIZ
  • Ali ŞANLI
  • Suat Özdal
    TARAFTARIN SESİ
    ANKET
    Sizce gelecek hafta oynanacak olan Karabükspor karşılaşmasında forvette hangi isim oynamalı ?
    -Welliton Soares
    -Marko Futacs
    V?DEOLAR
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    Kamptan ilk görüntüler
    Kamptan ilk görüntüler



    Anasayfa Künye İletişim Giriş Sayfam Yap Sık Kullanılanlara Ekle
    Copy Right © 2012 Paskolik . Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım & Geliştirme Mustafa ŞAMDAN. Email : m.shamdan@gmail.com