Anasayfa | Künye ve İletişim | Sık Kullanılanlara Ekle
Anasayfa İçel İdman Yurdu Basketbol Salon Sporları Genel Haberler Amatör Sporlar Galeri Olimpik Oyunlar Tarsus İdman Yurdu
“MERSİN İDMAN YURDU’NU YAŞATACAĞIZ”

2993 kez okundu . 0 yorum yapıldı.


Haber Tarihi : 20.12.2000 12:20:00

 

İçel İdman Yurdu’nun isim değişikliği, devre arasında takıma yapılacak transferler ve kulübümün geleceği hakkında açıklamalarda bulunan Yiğit, İçel İdman Yurdu’nun yakında yoluna Mersin İdman Yurdu olarak devam edeceği müjdesini verdi.


“MERSİN İDMAN YURDU İSMİNİ ALABİLİYORUZ”

İçel İdman Yurdu’nun isminin değişikliği ile ilgili açıklamalarda bulunan Yiğit, “Mersin İdman Yurdu gerçeğini hep dile getirdik. Bende çocukluğumdan beri Mersin İdman Yurdu ile yatan kalkan birisiydim. MİY’in içinde bulunduğu durum hepimizin içini acıtıyor. 1 yıllık süreçte MİY’in bu durumdan nasıl kurtulacağı yönünde her türlü çözüm yolunu, uzlaşma yolunu araştırdım. Başkanım, bu anlamda ciddi çalışmalar yürüttü. Hiç pes etmedik. Bu kadar baskıya ve ötekileştirmeye rağmen pes etmedik. Amacımız Mersin futboluna MİY markasını hakettiği gibi yaşatmak. Şampiyonluklardan daha değerlidir MİY armasını ve adını yaşatmak. Bu bilinçle hareket ettiğimiz için MİY’in içinde bulunduğu durumdan dolayı eski şaşaalı günlerine geri dönmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Geçtiğimiz hafta tribün liderleri, Şevket Varan Başkan ve bizler bir araya geldik. Başkanımız Metin Saltık, Taraftar Sorumlumuz Ümit Günay, Teknik Direktörümüz Ender Alkan ve Yardımcı antrenörümüz Fatih Azak hocamız hepsi toplantıda yer aldı. Toplantıda MİY’İn kapatılması ve ardından İçel İdman Yurdu’nun yoluna Mersin İdman Yurdu olarak devam etmesi kanaatine varıldı. Şevket Başkanımız da bu yolda ciddi çalışmalar ve fedakarlıklar yapıyor. Hukuki açıya gelecek olursak ta; konuya iki açıdan bakmak gerekiyor. İlk olarak “Dernekler Kanunu”na göre kurulmuş bir kulüp. Anayasa’da derneklerin kurulma ve kapatılma şartları açıkça belirtilmiş. Derneğin borcunu ödeyemeyecek duruma gelmesi gibi birçok kapatılma koşulu var ve MİY bu koşulları taşıyor. Diğer boyutu ise Türkiye Futbol Federasyonu. TFF’de MİY’in bir tescil numarası var. O numaranın kapatılması ve derneğin kapatılması yönünde Türkiye’nin önemli spor hukukçuları ile görüştüm. Mersin İdman Yurdu ismini alabiliyoruz. Yönetim kurulu olarak yolumuza Mersin İdman Yurdu A.Ş. olarak devam etme kararı aldık” dedi.

Kulübün değişen yönetim kurulu hakkında da açıklamalarda bulunan Halim Yiğit, “Ben Kasım 2020 yılında göreve geldim. Önceki dönem yöneticilerimizin bazıları; yoğunluğundan, maddi imkanlarından veya farklı nedenlerden dolayı artık faydalı olmayacağını söylemeleriyle birlikte daha faydalı olacağını düşündüğümüz kişileri Sayın Metin Başkanımızla kulübümüzü birlikte istişare yaparak takımımıza kazandırdık. Kulübümüze yeni katılan arkadaşların hepsi futbolun içinden geliyor. Yeni yönetim kurulumuzla birlikte takımımızı ve Mersin’i daha iyi yerlere taşıyacağımıza inanıyoruz. Yaptığımız toplantılarımızda güzel fikirler ortaya çıkıyor. İnşallah böylece amaçladığımız yerlere geleceğiz” şeklinde konuştu.

 

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE BİRLİKTE CİDDİ YOL KAT ETTİK”

Yeni yönetim kuruluyla birlikte takımdaki havanın olumlu yönde değiştiğini de sözlerine ekleyen Yiğit, “Zabıta Daire Başkanımız Sayın Fuat Tuğluoğlu’nun gelmesiyle birlikte Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ciddi yol kat ettik. Mersin Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar bize hiçbir faydası olmayan bir belediyeydi ama Fuat Başkanla ile yol kat ettik. Vahap Seçer Başkanımız da nihayet bizlerin onurlu mücadelesini anladı ve üzerlerine düşen ne varsa yapmaya başladı. Her iç saha maçında önce bilboardları bize tahsis ederek artık halkımıza maçımız var diyebiliyoruz. Kırmızı Şeytanlar’dan Murat Tanış ve arkadaşları da ayrıca Yenişehir Belediyesi’nden bizler için bilboard tahsis etti. Macit Özcan Spor Kompleksinin üstündeki saha bizlere tahsis etti. Takımımız antrenmanlarını orada yürütüyor. Bunun yanı sıra Mehmet Yüce bizim Aziz Sancar’da yer alan antrenman sahamızı tadilata aldırdı. Toroslar Belediyesi’nin bizlere Aziz Sancar Tesisleri’nin tahsis etmesiyle birlikte artık başımızı sokacak bir yerimiz var nihayet” ifadelerini kullandı.

 

“ENDER HOCANIN RAPORU DOĞRULTUSUNDA TRANSFER YAPACAĞIZ”

Kulübün transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Halim Yiğit, İçel İdman Yurdu’nu hakettiği üst liglere çıkarmak için çok çalıştıklarını ifade etti. Yiğit, “Bu heyecan ve istekle bir an önce kendimizi üst liglere atmak istiyoruz. En kötü TFF 1. Lig’de olmamız gerekiyor. Başarıya aç bir taraftar ve yönetim olduğu için kendimizi hemen yukarılara atmak istiyoruz. Bundan dolayı bazen yönetim olarak hatalar yapıyoruz. Sezon başında bizle Cem Kavçak hocamıza ciddi anlamda güveniyorduk ve de umutluyduk. Şu an gittiği takımda 8 maçta 7 galibiyet 1 beraberlik aldı. Cem Hocadan sonra bir enerjiye ihtiyacımız vardı. Ender Hoca’da genç ve enerjik. Şehrin, taraftarın ve yönetimin ne istediğini biliyor. Bu anlamda takıma ciddi bir dinamizm geldi. Üst üste 3 galibiyet aldık ama takımdaki sıkıntılar görünüyordu. İyi oyunun karşılığını skor olarak alamıyoruz. Son üç hafta üç beraberlik aldık. Son haftaların en formda takımı Karaköprü’yü bile elimizden kaçırdık. Şanlıurfa’dan Mersin’e dönene kadar kimsenin ağzını bıçak açmadı. Çok üzüldük. Skor konusunda eksikliğimiz var. Modafen FK maçından sonra Ender Hocamız ilgili raporunu verecektir. Devre arasında eksik gördüğümüz yerlerdeki eksiklikleri gidermek adına çalışmalarımızı yapacağız. Başarılı ve formdaki futbolcuyu getirmek zordur. Bizler hocamızın raporuna göre transferlerimizi yapacağız. Mevcut konumda liderle 14 puan fark aramızda. Şampiyonluk için ciddi anlamda bir futbol şansı gerekiyor ama play-off’tan da olsa bu sene bir üst lige çıkmak istiyoruz. Ender Hocamızın da bu yönde inancı tam, bu takımı bir üst lige çıkaracağına inanıyor” dedi.

 

“SCOUT YÖNÜNDEN İYİ DEĞİLİZ”

Yiğit, altyapı çalışmaları hakkında da bilgi vererek, “Eksikliklerimizi yavaş yavaş gidermeye çalışıyoruz. Mehmet Dinar ve Özmen Özkan’ın bu yönde gayretleri var ve çalışmalarını yürütüyorlar. Sonra raporlarını yönetime iletecekler, bizler de ona göre ilerleyeceğiz. Scout çalışmalarımızda amaçladığımız seviyede olmamasına rağmen elimizden geldiği kadar yürütmeye çalışıyoruz. Ama yeterli seviyede değiliz. Bizim Mersin amatörünü sağlam bir merceğe alıp değerlerimizi ortaya çıkarmamız gerekiyor. Önümüzdeki zamanlarda bu yönde çalışmalarımız olacak” dedi.

 

“BUGÜNE KADAR BİR KURUŞ DESTEK GÖRMEDİK”

Geldiği süreçten bu yana Mersin Valisi Ali İhsan Su ile üç kez iletişime geçtiklerinin altını çizen Yiğit, “Bizim omuz almaya ve destek görmeye ihtiyacımız var. Kulüp ve şehir hak ettiği yerde değil. Bu anlamda Sayın Valimize isteklerimizi ilettik. MIP ile bu anlamda bir görüşme gerçekleştirdik ve ilerleyen zamanlarda iyi projelere imza atacağımıza inanıyoruz. Bugüne kadar bir kuruş destek görmedik. Ama bu devre arasında Vahap Seçer Başkanımıza güveniyoruz. Bize bi forvet hediye edecektir” dedi.  

Halim Yiğit forma satışları için ise story çalışmalarını sürdürdüklerinin müjdesini verdi.



Haber Etiketleri
içelidmanyurdu | halimyiğit | |

Yorumlar
Haberi Yorumlayın
Ad Soyad * :
E-Posta * :
Yorumunuz * :
Doğrulama *
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code  Refresh
 

İDDİALI KONUMA GELDİ
İÇEL İDMAN YURDU
 
İDDİALI KONUMA GELDİ
 
-...  
  YAPRAK DÖKÜMÜ BAŞLADI ...
  BAY GEÇİYOR...
  İÇEL ZİRVEDE! ...
  İLK YARIYA 2 GOL SIĞDIRDI ...
TÜM İÇEL İDMAN YURDU HABERLERİ

YILIN SON MAÇI
BASKETBOL
 
YILIN SON MAÇI
 
-...  
  PERİLER ZORU KOLAYA ÇEVİRDİ...
  OLAYLI MAÇ!...
  KÖTÜ SERİ DEVAM EDİYOR...
  AVRUPA KADINLAR CİMNASTİK ŞAMPİYO...
TÜM BASKETBOL HABERLERİ

HAKEMİ GEÇEMEDİ!
SALON SPORLARı
 
HAKEMİ GEÇEMEDİ!
 
Türkiye Erkekler Hentbol 1.Liginde mücadele eden Mersin İdman Yurdu He...  
  MİLLİLERİN HEDEFİ İLK 3 İÇİNDE YER...
  HENÜZ GALİBİYETİ YOK...
  ZİRVEYE BİR ADIM DAHA...
  GALİBİYET İÇİN ÇIKACAKLAR...
TÜM SALON SPORLARı HABERLERİ

ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
GENEL HABERLER
 
ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
 
Pop-rock sanatçısı Ali Altay, Silifke Belediyespor’a marş yazıp best...  
  TARSUS İDMAN YURDU TELAFİ PEŞİNDE...
  HAFTA İÇİ MESAİSİ BAŞLIYOR...
  DÖRT GÖZLE BEKLİYOR...
  KAYBEDENİN İŞİ ZOR!...
TÜM GENEL HABERLER HABERLERİ

KÖŞE YAZARLARIMIZ
  • Ali ŞANLI
  • Suat Özdal
    TARAFTARIN SESİ
    ANKET
    Sizce gelecek hafta oynanacak olan Karabükspor karşılaşmasında forvette hangi isim oynamalı ?
    -Welliton Soares
    -Marko Futacs
    V?DEOLAR
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    Kamptan ilk görüntüler
    Kamptan ilk görüntüler



    Anasayfa Künye İletişim Giriş Sayfam Yap Sık Kullanılanlara Ekle
    Copy Right © 2012 Paskolik . Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım & Geliştirme Mustafa ŞAMDAN. Email : m.shamdan@gmail.com