Anasayfa | Künye ve İletişim | Sık Kullanılanlara Ekle
Anasayfa İçel İdman Yurdu Basketbol Salon Sporları Genel Haberler Amatör Sporlar Galeri Olimpik Oyunlar Tarsus İdman Yurdu
TOROSLAR BELEDİYESİ UÇUYOR

962 kez okundu . 0 yorum yapıldı.


Haber Tarihi : 19.10.2000 16:19:00

 Haber Merkezi

 

Toroslar Belediyesi’nin, Cumhuriyet Bayramı’nın 98’inci yılına özel olarak düzenlediği “Yamaç Paraşütü Cumhuriyet Kupası” etkinliğinde 7 ülkeden 60 yamaç paraşütü pilotu, Toroslar’da uçmanın keyfini çıkardı. Musalı Mahallesi’nde iki gün boyunca gerçekleştirilen yarışlarda paraşütler, Toroslar’ın semalarını şenlendirdi, şanlı bayrağımız coşkuyla dalgalandırıldı.

Genel, spor, kulüp ve kadın klasmanlarında yapılan yarışlara; Türkiye, Rusya, İran, Almanya, Bangladeş, Ukrayna ve Bulgaristan’dan 60  sporcu katıldı. Havada 3 tur atan pilotlar,  26 kilometrelik görev uçuşu gerçekleştirdi, adrenalin dolu anlarını da kameralarına yansıttı.

Uçuşun yapıldığı Musalı Mahallesi ile uçuşun son bulduğu alan olan Akdeniz ilçesi Esenli Mahallesi sakinleri de bu anları cep telefonlarına kaydetti, heyecana ortak oldu.

650 metre yükseklikten paraşütle uçanlar arasında Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da vardı. İlk kez paraşütle atlama deneyimini yaşayan Başkan Yılmaz; “Profesyonel bir ekiple, ilçemizin eşsiz doğal güzelliği eşliğinde uçmak çok güzel ve keyifliydi. En ufak bir tedirginlik hissetmedim. Toroslar uçuyor” dedi.

Musalı Mahalle Muhtarı Hüseyin Tek ve mahalle sakinleri de uçuş alanında pilotlarla birlikte uçarak, mahallelerini kuşbakışı izlemenin keyfini yaşadı.

 

BAŞKAN YILMAZ, PARAŞÜTLE GÖKYÜZÜNDE NİKAH KIYDI

Toroslar Belediyesi Yamaç Paraşütü Cumhuriyet Kupası etkinliği, sürpriz bir nikah merasimine de sahne oldu. Etkinliğe katılan Serkan Gök ve Sevim Güneyli çifti, Başkan Yılmaz’dan nikahlarının gökyüzünde kıyılmasını talep etti.

İlk uçuş deneyimini yaşayan Başkan Yılmaz, yamaç paraşütüyle semalarda süzülen genç çiftin nikahını telsiz aracılığıyla kıydı. Oldukça heyecanlı geçen uçuşun ardından çiftin nikahı, ilçenin yamaçlarında resmi olarak gerçekleştirildi.

 

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

İki gün süren yarışlarından ardından dereceye girenlere ödülleri Musalı Mahallesi meydanında düzenlenen ödül töreni ile verildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda konuşan Başkan Yılmaz, tüm sporcuları tebrik ederek, organizasyona emek ve destek veren herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından dereceye giren sporculara ödülleri ve kupaları Başkan Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Etkinliğe renk katan klasmanlardan biri de kadın klasmanı oldu. Yarışmaya katılan her kadın sporcuya ise ödül verilerek, teşekkür edildi.

Türkiye Hava Sporları Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Tecelli Aydın, Başkan Yılmaz’a yamaç paraşütüne sunduğu desteklerinden dolayı teşekkür plaketi takdim ederken, Başkan Yılmaz da  Musalı Doğa Sporları Başkanı Hasan Gül’e ve Muhtar Hüseyin Tek’e organizasyona verdiği destekten dolayı plaket vererek teşekkür etti.

Ödül töreninin ardından Başkan Yılmaz, sporcular ve hemşehrileriyle birlikte Musalı Mahalle meydanında geleneksel sinsin oyununu oynayarak, geleneklerimizin devam ettiğini bir kez daha sergiledi.

Musalı Mahallesi sakinlerinden 85 yaşındaki Mehmet Bağcı da Yamaç Paraşütü Cumhuriyet Kupası etkinliği için yazdığı şiiri okuyarak, Başkan Yılmaz’ı ve katılımcıları duygulandırdı. Başkan Yılmaz ise Bağcı’ya madalya takarak teşekkür etti.


1

Haber Etiketleri
- |

Yorumlar
Haberi Yorumlayın
Ad Soyad * :
E-Posta * :
Yorumunuz * :
Doğrulama *
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code  Refresh
 

İDDİALI KONUMA GELDİ
İÇEL İDMAN YURDU
 
İDDİALI KONUMA GELDİ
 
-...  
  YAPRAK DÖKÜMÜ BAŞLADI ...
  BAY GEÇİYOR...
  İÇEL ZİRVEDE! ...
  İLK YARIYA 2 GOL SIĞDIRDI ...
TÜM İÇEL İDMAN YURDU HABERLERİ

YILIN SON MAÇI
BASKETBOL
 
YILIN SON MAÇI
 
-...  
  PERİLER ZORU KOLAYA ÇEVİRDİ...
  OLAYLI MAÇ!...
  KÖTÜ SERİ DEVAM EDİYOR...
  AVRUPA KADINLAR CİMNASTİK ŞAMPİYO...
TÜM BASKETBOL HABERLERİ

HAKEMİ GEÇEMEDİ!
SALON SPORLARı
 
HAKEMİ GEÇEMEDİ!
 
Türkiye Erkekler Hentbol 1.Liginde mücadele eden Mersin İdman Yurdu He...  
  MİLLİLERİN HEDEFİ İLK 3 İÇİNDE YER...
  HENÜZ GALİBİYETİ YOK...
  ZİRVEYE BİR ADIM DAHA...
  GALİBİYET İÇİN ÇIKACAKLAR...
TÜM SALON SPORLARı HABERLERİ

ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
GENEL HABERLER
 
ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
 
Pop-rock sanatçısı Ali Altay, Silifke Belediyespor’a marş yazıp best...  
  TARSUS İDMAN YURDU TELAFİ PEŞİNDE...
  HAFTA İÇİ MESAİSİ BAŞLIYOR...
  DÖRT GÖZLE BEKLİYOR...
  KAYBEDENİN İŞİ ZOR!...
TÜM GENEL HABERLER HABERLERİ

KÖŞE YAZARLARIMIZ
  • Ali ŞANLI
  • Suat Özdal
    TARAFTARIN SESİ
    ANKET
    Sizce gelecek hafta oynanacak olan Karabükspor karşılaşmasında forvette hangi isim oynamalı ?
    -Welliton Soares
    -Marko Futacs
    V?DEOLAR
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    Kamptan ilk görüntüler
    Kamptan ilk görüntüler



    Anasayfa Künye İletişim Giriş Sayfam Yap Sık Kullanılanlara Ekle
    Copy Right © 2012 Paskolik . Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım & Geliştirme Mustafa ŞAMDAN. Email : m.shamdan@gmail.com