Anasayfa | Künye ve İletişim | Sık Kullanılanlara Ekle
Anasayfa İçel İdman Yurdu Basketbol Salon Sporları Genel Haberler Amatör Sporlar Galeri Olimpik Oyunlar Tarsus İdman Yurdu
ŞAMPİYON İKİZLERİN HEDEFİ OLİMPİYATLAR

856 kez okundu . 0 yorum yapıldı.


Haber Tarihi : 26.03.2000 18:26:00

Mersin’in Tarsus ilçesinde 5 yıl önce üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın vahşice öldürülmesinin ardından ikiz kardeşler Özge ve Öykü Özbey’in ailesi, kızlarının kendilerini koruması için tekvandoya yollamaya karar verdi. 6 yılda birçok şampiyonaya katılan ikizler, önce Balkan, ardından Türkiye Şampiyonu olurken, 2 yıl önce de Milli Takıma seçildiler. Her ikisi de Avrupa’da Türkiye’yi temsil ederken, Özge Özbey önce üçüncü, geçen yılda ikinci olarak kürsüde yer aldı. Korona virüs dolayısıyla bir süre salonda antrenman yapamayan ikizler, bir süredir yeniden salon antrenmanlarına başladılar. Daha yapılıp, yapılmayacağı belli olmayan Avrupa ve dünya şampiyonalarına hazırlanan şampiyon kardeşlerin ilk hedefi, Avrupa Şampiyonu olmak. Öte yandan Özge Özbey, son açıklanan Avrupa ve dünya sıralamasında da 52 kilogramda 3. sıradan, birinci sıraya yükseldi.

 

"EN BÜYÜK HEDEFİM OLİMPİYATLARA KATILMAK"

17 yaşındaki Özge Özbey, bu spora 2015 yılında Özgecan Aslan katledildikten sonra başladıklarını belirterek, "O dönem Ercan hocamız okulumuza gelip, tekvandoyu bize tanıttı. Bizi de daha sonra kendimizi korumak amaçlı ailemiz bu spora yönlendirdi. Şu ana kadar hocalarımız sayesinde Türkiye şampiyonluklarım, uluslararası müsabakalarda şampiyonluk, Başkanlık Kupasında birincilik, Avrupa 3’üncülüğüm ve gençlerde Avrupa 2’nciliğim var. Şu anda antrenmanlarıma sıkı şekilde devam ediyorum ve önümüzdeki ay İspanya’da yapılacak şampiyonadaki maçlara kazanmak için gidiyorum. Çünkü burada alacağım puanlar olimpiyatlara katılmak için çok önemli. En büyük hedefim olimpiyatlara katılmak. Ülkemi en iyi şekilde temsil etmek ve orada birinci olmak. Bu yıl yapılması planlanan gençler Avrupa ve dünya şampiyonasında başarı elde etmek istiyorum. Bayrağımızı orada göndere çektirmek istiyorum" dedi.

 

"2024 OLİMPİYATLARINDAN ÜLKEMİZE ALTIN MADALYA GETİRMEK İSTİYORUZ"

Öykü Özbey ise ailelerinin yönlendirmesiyle, kendilerini korumak için ikiz kardeşiyle bu spora başladığını söyledi. 2015 yılından beri birçok maç yaptığını kaydeden Özbey, "Bugüne kadar Türkiye, Balkan, uluslararası şampiyonluklarım oldu. Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil ettim. En son yapılan 8. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvasında 3’üncü oldum. Eğer bu yıl yapılırsa Avrupa ve dünya şampiyonasına katılıp, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Tabi ondan sonra 2024 olimpiyatlarından ülkemize altın madalya getirmek istiyoruz. Tabi ki bu başarılarımın en büyük etkeni hocalarımızdır. Şu anda kendimi çok iyi görüyorum. İnşallah Avrupa ve dünya şampiyonaları ile olimpiyattan çok iyi dereceler getireceğim" şeklinde konuştu.

 

"SPORCULARIMIZ SÜREKLİ KENDİNİ YENİYORLAR, GELİŞTİRİYORLAR"

Milli Takım Antrenörü Ercan Aldemir de milli sporcuların açıklanan takvimi doğrultusunda, pandemi kurallarına uygun şekilde bir süredir antrenmanlara yeniden başladıklarını söyledi. O dönemi çok iyi geçirdiklerini vurgulayan Aldemir, "10-16 Mart’ta yapılan 8. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvasında 4 sporcumuz çok iyi başarı elde etti. Bunlardan bir tanesi Özge Özbey. Bütün rakiplerine 20 sayı fark atarak birinci oldu. İkizi Öykü Özbey ise üçüncü oldu. Bunun neticesinde önümüzdeki ay İspanya’da yapılacak olan uluslararası turnuvada Özge Özbey ülkemizi temsil edecek. 2 sporcumuzun da performansları çok güzel. Normalde sporcularda inişli, çıkışlı durum olabilir ama bu sporcularımızda hiç iniş olmuyor. Kendilerini sürekli yeniliyorlar, geliştiriyorlar. Günde çift idman yaparak, sporcularımız bugüne kadar çok iyi dereceler elde etti. İnanıyorum ki bu yıl Avrupa ve dünya şampiyonaları yapılırsa ülkemizi en iyi şekilde temsil edip, Türk bayrağını göndere çektireceklerdir" ifadelerini kullandı.

 

"OLİMPİYATLARDA BAYRAĞIMIZI GÖNDERE ÇEKTİRECEKLERDİR"

Özge Özbey’in kendi kilosunda Avrupa ve dünya sıralamasında birinci olduğunun altını çizen Aldemir, "Bu çok güzel bir durum. Dolayısıyla bu şunu gösteriyor ki çok başarılı bir sporcumuz. Sporcumuz 2024 olimpiyatlarına aday. Bu şekilde çalışmalarımız devam ettiği sürece beni inanıyorum ki olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek ve orada bayrağımızı göndere çektirecek. Türk ve dünya sporun kriteri olimpiyatlardır. Yani Avrupa ve dünya şampiyonasından çok önemli. Olimpiyatlarda sporcularımız ülkemizi temsil etsin diye çalışmalarımıza hiç ara vermeden devam ediyoruz" diye konuştu. (İha)


1

Haber Etiketleri
- |

Yorumlar
Haberi Yorumlayın
Ad Soyad * :
E-Posta * :
Yorumunuz * :
Doğrulama *
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code  Refresh
 

İDDİALI KONUMA GELDİ
İÇEL İDMAN YURDU
 
İDDİALI KONUMA GELDİ
 
-...  
  YAPRAK DÖKÜMÜ BAŞLADI ...
  BAY GEÇİYOR...
  İÇEL ZİRVEDE! ...
  İLK YARIYA 2 GOL SIĞDIRDI ...
TÜM İÇEL İDMAN YURDU HABERLERİ

YILIN SON MAÇI
BASKETBOL
 
YILIN SON MAÇI
 
-...  
  PERİLER ZORU KOLAYA ÇEVİRDİ...
  OLAYLI MAÇ!...
  KÖTÜ SERİ DEVAM EDİYOR...
  AVRUPA KADINLAR CİMNASTİK ŞAMPİYO...
TÜM BASKETBOL HABERLERİ

HAKEMİ GEÇEMEDİ!
SALON SPORLARı
 
HAKEMİ GEÇEMEDİ!
 
Türkiye Erkekler Hentbol 1.Liginde mücadele eden Mersin İdman Yurdu He...  
  MİLLİLERİN HEDEFİ İLK 3 İÇİNDE YER...
  HENÜZ GALİBİYETİ YOK...
  ZİRVEYE BİR ADIM DAHA...
  GALİBİYET İÇİN ÇIKACAKLAR...
TÜM SALON SPORLARı HABERLERİ

ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
GENEL HABERLER
 
ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
 
Pop-rock sanatçısı Ali Altay, Silifke Belediyespor’a marş yazıp best...  
  TARSUS İDMAN YURDU TELAFİ PEŞİNDE...
  HAFTA İÇİ MESAİSİ BAŞLIYOR...
  DÖRT GÖZLE BEKLİYOR...
  KAYBEDENİN İŞİ ZOR!...
TÜM GENEL HABERLER HABERLERİ

KÖŞE YAZARLARIMIZ
  • Ali ŞANLI
  • Suat Özdal
    TARAFTARIN SESİ
    ANKET
    Sizce gelecek hafta oynanacak olan Karabükspor karşılaşmasında forvette hangi isim oynamalı ?
    -Welliton Soares
    -Marko Futacs
    V?DEOLAR
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    Kamptan ilk görüntüler
    Kamptan ilk görüntüler



    Anasayfa Künye İletişim Giriş Sayfam Yap Sık Kullanılanlara Ekle
    Copy Right © 2012 Paskolik . Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım & Geliştirme Mustafa ŞAMDAN. Email : m.shamdan@gmail.com