Anasayfa | Künye ve İletişim | Sık Kullanılanlara Ekle
Anasayfa İçel İdman Yurdu Basketbol Salon Sporları Genel Haberler Amatör Sporlar Galeri Olimpik Oyunlar Tarsus İdman Yurdu
“HEM İÇERDE HEM DIŞARIDA MÜCADELE EDİYORUZ”

2667 kez okundu . 0 yorum yapıldı.


Haber Tarihi : 22.03.2020 11:01:00

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 5. Grupta mücadele eden ve ligin 22. Haftasında lider olan İçel İdman Yurdu, kalan 4 maçını da kazanarak şampiyonluk ipini göğüslemek istiyor. Takımın başında yer alan İbrahim Baş ise sadece saha içi değil, saha dışında da mücadele ettiklerini, her takımın kendilerine karşı farklı bir oyun oynadığını ancak buna rağmen başarılı olup ligi şampiyon bitireceklerini söyledi.

İçel İdman Yurdu Teknik Direktörü İbrahim Baş, Radyo Ülkü de yayınlanan ve Serkan Tultak ile Volkan Toslak’ın sunduğu Orta Saha programına konuk oldu.

“LİGLER ERTELENMELİ”

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs ile çeşitli branşlardaki birçok ligin ertelendiğini, bazı sporcularda virüs görüldüğünü hatırlatan Baş, Türkiye’de de liglerin ertelenmesi gerektiğini, kendilerinin de risk altında olduğunu, uçağa veya otobüse bindiklerini, otellerde kaldıklarını, çeşitli yerlerde yemek yediklerini, insanlarla iletişim halinde olduklarını, bununda sporcuları ve kendilerini olumsuz etkilediğini kaydetti.

 “İKİNCİ OLMAK BAŞARI DEĞİLDİR”

Mersin’e gelme nedenleri arasında Mersin İdman Yurdu ruhu, taraftarı ve kentin bu başarıya ihtiyacı olduğunu gösteren Baş, “İçel İdman Yurdu’nun çok iyi bir başkanı ve yönetimi var. Kentin Metin Saltık’a destek vermesi gerekiyor. Eğer bu olmazsa, kent böylesi bir kenetlenmeyi sağlamış bir başkanı aramak zorunda kalınır. Başarıya odaklandık. Sonuç olarak ipi kimin göğüslediği önemlidir. Bu ligde ikinci olmak başarı değildir. Zaman zaman eleştiriler alıyoruz. 1-0 skor 3 puandır ama zor alınmış bir 3 puan olarak görülebilir. Son üç sezondur Türkiye liglerinde çalıştığımız takımlarda en çok gol atan ve en az gol yiyen takım İbrahim Baş’ın takımlarıdır. Bu yılda da inişli çıkışlı bir tablomuz olduğu söylenebilir. İlk yarıda forvetsiz oynadık gibi düşünülebilir ama öyle değildi. İkinci yarıda ise iki forvet aldık. İkisi de kendilerini kanıtlamış futbolcular. Buraya gol atmaya geldiler, “bunun için geldik” stresi yaşanıyor ve ortamında psikolojisi ile bireysel oyunlara dönebiliyorlar. Sonuçta 1-0 ve 10-0’a  3 puan veriliyor. Bunu bilerek gereksiz eleştirilerle bizim ivmemizi kimse bozmaya kalkmamalı. Tecrübeli bir ekibimiz var ve olumlu her eleştiriye de açığız.” Diye konuştu.

 “SON DÖRT MAÇ VE SONUÇ ODAKLIYIZ… TAKIMLAR BİZE KARŞI FARKLI OYNUYOR”

Ligde son dört maçları kaldığını söyleyen Baş, bu karşılaşmalar içerisinde en zorlu maçın Talasgücü olduğunu ancak Ceyhan Sporunda İskenderun deplasmanına gideceğini, sonuç olarak onlarında zorlu bir maça çıkacağını kaydetti.

Ligde zayıf olarak görülen takımların bile kendilerine karşı farklı maçlar çıkardıklarının altını çizen Baş, “Örneğin Tüysüz Spor ile oynuyoruz. Bir hafta önceki Ceyhan karşısındaki takımla neredeyse ilgileri yok. Ceyhan’ın başkanı bile kendi maçlarını bırakmış, bizim Osmaniye’deki Tüysüz ile oynadığımız maçı izlemeye gelmiş. Birde Tüysüz’e seyirci desteği de gördük. Yani takımlar bize karşı farklı oynuyorlar” dedi.

  “BİZ ŞAMPİYON OLMAYA ODAKLANMIŞ BİR TAKIMIZ. BUNA HAZIR BAŞKAN VE YÖNETİM VAR; TARAFTAR VAR”

Kötü oynamadıklarını, zorlu maçları yaptıklarını söyleyen Baş, şöyle devam etti: “Sonuç odaklı oynadığımız için zaman zaman sorunlar yaşayabiliyoruz. Eşmekaya maçında kötü oynamadık, kötü sonuç aldık ama 3 puan aldık. Bizim daha zorlu maçlarımız olacak. Onun için bu stresi kaldırabilmek için oyuncularımızı hazırlıyoruz. Sosyal bir varlığız. Elbette yaşananlardan etkileniyoruz. Futbolcularda her şeyden etkilenebiliyor. Bu saatten sonra sarsılmaz bir bütünlüğü göstermek zorundayız. Herkesin olumlu katkısına ihtiyacımız var. Biz şampiyon olmaya odaklanmış bir takımız. Buna hazır başkan ve yönetim var; taraftar var. Son maçımızda sahaya çıkmadan önce taraftar temsilcilerini hemen maç öncesi konuşmasına aldık. ‘Bakın taraftar yok ama temsilcileri burada. Bu ruhu hissederek oynayın’ dedik. Bizim elde edeceğimiz başarı ile bir şekilde uzaklaşmış seyirciyi de tekrar çekeceğimizi biliyoruz. Takıma sahip çıkan bir taraftar var. Bunu da biliyoruz. Bu kenetlenmeyi sağlamamız lazım. Bizim bu kurumsal yapı içerisinde sorumluluklarımız var. Ondandır ki kadromuza kattıklarımız ve yollarımızı ayırdıklarımz oldu. İbrahim Baş’ın bazen duygusal baktığı anlar olmuş mudur, elbette olmuştur. Ama herkes gider bu kurum kalır. Bazen bazı futbolcu arkadaşlarımızın isimleri gündeme geldi. Hurşit’le ilgili çok soru geliyor. Süre gelen takımın hedefleri doğrultusunda sabırsızlıkları göstermeyip kişisel kararları nedeni ile aramızda değil. Transferin son günlerinde farklı takımlara gitme isteği oldu; bizimle olmak istemediğini söylediği için aramızda değil. Ayrıca biz kampta iken Hurşit yoktu. İstanbul da tedavisi sürüyordu ve tedavi masraflarını da yönetim karşılamıştı. Bizde bu durumda tedbirimizi aldık ve iki stoper takviyesi yaptık. Olayı kişisel bir duruma indirmemek lazım. İçel İdmanyurdu İbrahim Baş’ın veya bir futbolcunun yokluğu ile çökmez.”

 “İSTENENİ DEĞİL, DOĞRUYU YAPMAMIZ LAZIM”

Çift forvet eleştirilerine cevap veren Baş, şunları kaydetti: “Sistemsel anlamda eleştiriler de alıyoruz. Mesela neden iki forvetle oynamıyorsun. Biz iki forvetle oynarken bu iki forvete top getiremez, rakibe geçiş topları ile pozisyon verir ve zorlu maçlarda bunu hayata geçiremezsek iki forvet oynamamamızı isteyenleri mutlu etmek için bunu mu yapmalıyız doğruyu mu yapmalıyız? Elbette doğruyu yapmalıyız. Maçın gidişine göre oyun içinde risk durumuna göre her şey olur. Şimdi biz antrenman programımızı arttırdık. Neden bunu yaptık… Son iki maçı takımın kalitesi açısından öyle ya da böyle geçeriz diye düşünüyorduk ama zorlanarak geçtik. Bundan dolayı antrenman kalitemizi özellikle yükseltik ki ondan sonra gelecek olan dört hafta çok çetin olacak. Ve şampiyonlarla oynayacaksınız. Her maçın ayrı bir stresi vardır. Biz bunu aşacak bir takıma, yönetime ve teknik ekibe sahibiz. Elbette bizde başarılı olmak isteriz.”



Haber Etiketleri
mersin | bal | ibrahimbaş |

Yorumlar
Haberi Yorumlayın
Ad Soyad * :
E-Posta * :
Yorumunuz * :
Doğrulama *
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code  Refresh
 

İDDİALI KONUMA GELDİ
İÇEL İDMAN YURDU
 
İDDİALI KONUMA GELDİ
 
-...  
  YAPRAK DÖKÜMÜ BAŞLADI ...
  BAY GEÇİYOR...
  İÇEL ZİRVEDE! ...
  İLK YARIYA 2 GOL SIĞDIRDI ...
TÜM İÇEL İDMAN YURDU HABERLERİ

YILIN SON MAÇI
BASKETBOL
 
YILIN SON MAÇI
 
-...  
  PERİLER ZORU KOLAYA ÇEVİRDİ...
  OLAYLI MAÇ!...
  KÖTÜ SERİ DEVAM EDİYOR...
  AVRUPA KADINLAR CİMNASTİK ŞAMPİYO...
TÜM BASKETBOL HABERLERİ

HAKEMİ GEÇEMEDİ!
SALON SPORLARı
 
HAKEMİ GEÇEMEDİ!
 
Türkiye Erkekler Hentbol 1.Liginde mücadele eden Mersin İdman Yurdu He...  
  MİLLİLERİN HEDEFİ İLK 3 İÇİNDE YER...
  HENÜZ GALİBİYETİ YOK...
  ZİRVEYE BİR ADIM DAHA...
  GALİBİYET İÇİN ÇIKACAKLAR...
TÜM SALON SPORLARı HABERLERİ

ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
GENEL HABERLER
 
ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
 
Pop-rock sanatçısı Ali Altay, Silifke Belediyespor’a marş yazıp best...  
  TARSUS İDMAN YURDU TELAFİ PEŞİNDE...
  HAFTA İÇİ MESAİSİ BAŞLIYOR...
  DÖRT GÖZLE BEKLİYOR...
  KAYBEDENİN İŞİ ZOR!...
TÜM GENEL HABERLER HABERLERİ

KÖŞE YAZARLARIMIZ
  • Ali ŞANLI
  • Suat Özdal
    TARAFTARIN SESİ
    ANKET
    Sizce gelecek hafta oynanacak olan Karabükspor karşılaşmasında forvette hangi isim oynamalı ?
    -Welliton Soares
    -Marko Futacs
    V?DEOLAR
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    Kamptan ilk görüntüler
    Kamptan ilk görüntüler



    Anasayfa Künye İletişim Giriş Sayfam Yap Sık Kullanılanlara Ekle
    Copy Right © 2012 Paskolik . Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım & Geliştirme Mustafa ŞAMDAN. Email : m.shamdan@gmail.com