Anasayfa | Künye ve İletişim | Sık Kullanılanlara Ekle
Anasayfa İçel İdman Yurdu Basketbol Salon Sporları Genel Haberler Amatör Sporlar Galeri Olimpik Oyunlar Tarsus İdman Yurdu
SAĞDUYU ZAMANI!

1482 kez okundu . 0 yorum yapıldı.


Haber Tarihi : 21.01.2020 15:55:00

 Mersin İdman Yurdu’nun kapısına kilit vurulması ile büyük kayıp yaşayan Mersin şimdi de İçel İdman Yurdu ve İdmanyurdu 1925 takımları arasındaki gerilim ile kan kaybediyor! Spor camiası her iki kulübede sağduyu çağrısı yaparak seslendi!  Bölgesel Amatör Lig (BAL) 5. Grup’un 14’üncü haftasında oynanan İçel İdman Yurdu- İdmanyurdu 1925 karşılaşması 1-1 bitse de gerilim bitmiyor. Maçtan önce Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit adına açılan pankart ile başlayan gerginlik, saha içinde İdmanyurdu 1925’in dirençli futboluyla yükseldi.

 İDMANYURDU 1925: “AYNI GEMİDEYİZ”

Şeytanlar Grubu’nun yaptığı basın açıklaması ile tavan yapan gerginlikte İdmanyurdu 1925’ten de açıklama geldi. İdmanyurdu 1925 kamuoyuna şu ifadelerle seslendi;  “Maçın bitiminde ve sonrasında gerek sosyal medyadan gerekse diğer iletişim kanallarından kulübümüzü, büyüklerimizi ve yöneticilerimizi hedef alan bazı suçlayıcı açıklamalar paylaşılmış ve haksız eleştiriler yapılmıştır. Kimseyi hedef almadan, birlik ve beraberliği istemeyenlerin ekmeğine yağ sürmeden, ortak akıl ve yolun bulunması ve sadece doğruların bilinmesi adına bu açıklamanın yapılması zorunluluğu hasıl olmuştur. Öncelikle Mersin İdman Yurdu markasının tüm şehrin olduğu gibi bizimde ortak paydamız olduğunu belirtmek isteriz. Çünkü bünyemizde yıllarca Mersin İdman Yurdu’na hizmet etmiş kişiler yer almaktadır. Başarılarını alkışladığımız, maçlarını kaçırmadığımız, asırlık çınarın bu durumda olması bizleri de yürekten yaralamaktadır. Bunun kamuoyunca da bu şekilde bilinmesini istiyoruz. Grubumuzdaki her takım gibi kulübümüzü de üst sıralarda yer alarak statü gereği küme düşme hattından uzaklaşmayı istemekte ona göre çalışmalarına devam ederek, bu amaca ulaşmak için gerekli tüm önlemleri almaktadır. Maça gelecek olursak bu skorun her iki takıma da yarar sağlamadığı açıktır. Ancak bunun sadece sportif bir müsabaka olduğunu, ligin daha oynanmamış 12 haftasının olduğunu, futbolun doğası gereği oynanmamış hiçbir maçın kaybedilmiş sayılamayacağını, puan farklarının 3 puanlık sistemde çok kolay kapatılabildiğini, sahaya çıkan her oyuncunun evine ekmek götürmek, ailesinin geçimini sağlamak için ter akıttığını da asla unutmamak gerekmektedir. Bu sebeple herkesin sağduyulu yaklaşım göstermesini, bir futbol müsabakası üzerinden yanlış değerlendirmeler ve isnatlarda bulunulmamasını, hepimizin aynı gemide yer aldığımızı, bir anlık öfkeyle yarın pişman olunacak sözlerin söylenmemesini istiyor ve herkesten bu inceliği bekliyoruz”.

 ŞEYTANLAR ATEŞ PÜSKÜRDÜ!

İlk olarak CHP’li Abdullah Özyiğit’in pankartı ile ilgili açıklama yaparak tepki gösterien Şeytanlar Grubu, İdmanyurdu 1925’in açıklamasına da tepkisiz kalmadı.

Şeytanlar şu açıklamayı yaptı; “Pazar günü Mersin İdman Yurdumuz’un ruhunu taşıyan İçel İdman Yurdu evinde İdman Yurdu 1925’i konuk etti. Dostça, centilmenlik ruhunun ön planda olduğu bir mücadelenin olması beklenirken sahada İdman Yurdu 1925’in futbolcularının ve yedek kulübesinin hal ve hareketleri bizleri derinden üzmüştür. Özellikle İdman Yurdu 1925’in penaltı kazanmasının ardından, yedek kulübesi havaya zıplayarak, ‘noldu lan şampiyon mu olacaksınız’dan başlayarak birçok küfürler kime edilmiştir? O gün maçta yaşanılanları sineye çekmemiz mümkün değildir. Üstüne üstlük maçta yapılanların ardından pişkin gibi İdman Yurdu 1925 Kulübü bugün yazılı bir açıklama yayınlamıştır.

Bu açıklamaları tasvip etmemiz mümkün değildir. Bu açıklamalar mesnetsizdir. Açıklamada, İdman Yurdu 1925 futbolcularının evlerine ekmek götürdüğü belirtilmiştir. Evlerine ekmek götüren futbolcular neden İçel İdman Yurdu futbolcularına, teknik heyetine art niyetli davranmışlardır? Evine ekmek götüren futbolcular neden çıkıp adam gibi oynamamışlardır? Evlerine ekmek götüren futbolcular neden dakika başı yere yatmışlardır? Evlerine ekmek götüren futbolcular neden oyunu soğutmuşlardır? Sahada yaptıklarınız ile yaptığınız açıklamalar birbirini yansıtmamaktadır. Samimiyetin olmadığı, samimiyetsiz kişilerin dolu olduğu bir kulübe karşı bizlerin artık saygısı yoktur. İdman Yurdu 1925 Spor Kulübü’nün artık Mersin’de yeri yoktur. Mersin İdman Yurdu’na en çok dost bildiklerimiz zarar vermiştir. Bu süreç kişiler değişse de hala devam etmektedir. Sizleri kınıyoruz. Ama sabrımızın da bir yere kadar olduğunun altını çizmek istiyoruz”.

 SAĞDUYU ZAMANI!

Ancak spor camiasında her iki kulübün yaptığı açıklamaların Mersin sporuna bir katkı sunmayacağı dile getirildi. Geçen yıl Silifke-Mut çekişmesi sonucu Aksaray aradan sıyrılarak şampiyon olmuş, Silifke Süper Amatör’e, Mut ise 1. Amatör Küme’ye düşmüştü. Benzeri bir durumun yaşanmaması için spor camiasından her iki kulübe de “Sağduyu” çağrısı geldi.



Haber Etiketleri
- |

Yorumlar
Haberi Yorumlayın
Ad Soyad * :
E-Posta * :
Yorumunuz * :
Doğrulama *
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code  Refresh
 

İDDİALI KONUMA GELDİ
İÇEL İDMAN YURDU
 
İDDİALI KONUMA GELDİ
 
-...  
  YAPRAK DÖKÜMÜ BAŞLADI ...
  BAY GEÇİYOR...
  İÇEL ZİRVEDE! ...
  İLK YARIYA 2 GOL SIĞDIRDI ...
TÜM İÇEL İDMAN YURDU HABERLERİ

YILIN SON MAÇI
BASKETBOL
 
YILIN SON MAÇI
 
-...  
  PERİLER ZORU KOLAYA ÇEVİRDİ...
  OLAYLI MAÇ!...
  KÖTÜ SERİ DEVAM EDİYOR...
  AVRUPA KADINLAR CİMNASTİK ŞAMPİYO...
TÜM BASKETBOL HABERLERİ

HAKEMİ GEÇEMEDİ!
SALON SPORLARı
 
HAKEMİ GEÇEMEDİ!
 
Türkiye Erkekler Hentbol 1.Liginde mücadele eden Mersin İdman Yurdu He...  
  MİLLİLERİN HEDEFİ İLK 3 İÇİNDE YER...
  HENÜZ GALİBİYETİ YOK...
  ZİRVEYE BİR ADIM DAHA...
  GALİBİYET İÇİN ÇIKACAKLAR...
TÜM SALON SPORLARı HABERLERİ

ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
GENEL HABERLER
 
ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
 
Pop-rock sanatçısı Ali Altay, Silifke Belediyespor’a marş yazıp best...  
  TARSUS İDMAN YURDU TELAFİ PEŞİNDE...
  HAFTA İÇİ MESAİSİ BAŞLIYOR...
  DÖRT GÖZLE BEKLİYOR...
  KAYBEDENİN İŞİ ZOR!...
TÜM GENEL HABERLER HABERLERİ

KÖŞE YAZARLARIMIZ
  • Ali ŞANLI
  • Suat Özdal
    TARAFTARIN SESİ
    ANKET
    Sizce gelecek hafta oynanacak olan Karabükspor karşılaşmasında forvette hangi isim oynamalı ?
    -Welliton Soares
    -Marko Futacs
    V?DEOLAR
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    Kamptan ilk görüntüler
    Kamptan ilk görüntüler



    Anasayfa Künye İletişim Giriş Sayfam Yap Sık Kullanılanlara Ekle
    Copy Right © 2012 Paskolik . Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım & Geliştirme Mustafa ŞAMDAN. Email : m.shamdan@gmail.com