Anasayfa | Künye ve İletişim | Sık Kullanılanlara Ekle
Anasayfa İçel İdman Yurdu Basketbol Salon Sporları Genel Haberler Amatör Sporlar Galeri Olimpik Oyunlar Tarsus İdman Yurdu
SÜPER KUPA, EMİRLER’İN OLDU

1823 kez okundu . 0 yorum yapıldı.


Haber Tarihi : 30.09.2019 13:46:00

Emirler ve Çavuşlu arasında oynanan ‘Süper Kupa Finali’ nefes kesti. Kıran kırana geçen mücadelenin kazanı 5-4’lük skor ile Emirler oldu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4.’sü düzenlenen Mahallelerarası Geleneksel Fındıkpınarı Futbol Turnuvası’nın şampiyon takımı Emirler ile Toroslar Belediyesi’nin bu yıl 12.’sini gerçekleştirdiği Gençlik Kupası Köylerarası Geleneksel Futbol Turnuvası’nın şampiyon takımı Çavuşlu arasında oynanan ‘Süper Kupa Finali’ni izleyerek, takımlara destek verdi.

Mersin Stadyumu’nda oynanan ve kıran kırana geçen mücadelenin şampiyonu, 5-4’lük skor ile mavi-beyazlı takım Emirler oldu. Şampiyon takım Emirler’e ve ikinci olan takım Çavuşlu’ya kupaları Başkan Seçer tarafından verildi.

Penaltılarda attıkları gollerde şampiyon olan ve Süper Kupa’yı kaldıran Emirler ile ikinci olan takım Çavuşlu’ya kupalarını takdim eden Seçer, kentte birliği ve beraberliği daim kılmak istediklerini, oynanan maçta da büyük bir dostluk, kardeşlik ve centilmenlik örneği gösterildiğini belirtti.

 “BU MAÇIN GALİBİ YOK, DOSTLUK KAZANDI”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, maç sonunda kupalarını takımlara verirken, her iki takımı da kutlayarak, “Bu maçın galibi yok. Dostluk, centilmenlik, kardeşlik, birlik ve beraberlik kazandı. Bakın burada Emirler ve Çavuşlu futbol takımları var. Seyircilerimiz var.  Hepimiz bir aradayız. Seyircinin, futbolcunun partisi, etnik kökeni, inanç grubu olmaz. İşte spor onun için çok güzel. Bizim birliğimizi, beraberliğimizi ifade ediyor. Şimdi müsaadenizle Emirler takımımıza kupayı vereceğim ama o kupa aynı zamanda Çavuşlu takımının da. Bu kentte inşallah bundan sonra da bu birliği, beraberliği daim kılacağız” dedi.

 “BURADA BİR ARAYA GELEN İNSANLARIN ETNİK KÖKENİ, IRKI OLMAZ”

Emirler ile Çavuşlu arasında oynanan maçın güzel geçtiğini, her iki takımın da dostluk ve centilmenlik kuralları içerisinde mücadele ettiklerini belirten Başkan Seçer, “Burada bir futbol maçı vesilesi ile bir araya gelindi ama gördüğünüz gibi kardeşlik, dostluk, beraberlik, centilmenlik kazandı. Amaç bu zaten.  Spor, kültür, sanat bu tip kavramlar evrensel kavramlar. Burada bir araya gelen insanların etnik kökeni, ırkı, mensubiyeti, böyle bir ayrım olmaz. Bir başarı için mücadele edilir, ter dökülür. Futbolsa futbol zekası kullanılır, kas gücü kullanılır. Daha iyi dersine çalışan, daha iyi antrenman yapan, pozisyonları daha iyi değerlendiren oyunu iyi okuyan, iyi taktik uygulayan takım müsabakayı kazanır. Ama neticede dediğim gibi dostluk kazanır” şeklinde konuştu.

 “FUTBOLDA ÖNEMLİ ÇIKIŞLAR YAKALAMAMIZ LAZIM”

Mersin’de her alanda olduğu gibi futbolda da önemli çıkışlar yakalamaları gerektiğini dile getiren Seçer, “Emirler ve Çavuşlu takımlarımızı kutluyorum. İkisi de daha önce yapılan ayrı turnuvalarda, her iki turnuvanın birincileriydi. Farklı iki turnuvadan çıkan birinciler bugün Süper Kupa Finali’ni yaptı. Hakikaten maç da ismi gibi süper oldu. Gayet güzel bir hava, güzel bir atmosfer. Bu stadın dolup, taştığı maçların organize olmasını istiyoruz. Tabii Mersin’in bu konuda kanayan yarası. Daha önce Mersin İdman Yurdu önemli başarılara imza atmış. Cumhuriyetle yaşıt bir spor kulübü. Ama çok büyük hatalar ardı ardına yapıldı. Önemli yönetimsel hatalar oldu. Şu anda maalesef arzu etmediğimiz sonuçlarla karşı karşıyayız. Ama Mersin’de her alanda olduğu gibi futbolda da önemli çıkışlar yakalamamız lazım” diye belirtti.

 “SAĞLIKLI JENERASYONLARIN YETİŞMESİ AÇISINDAN SPORTİF FAALİYETLERDE BULUNULMALI”

Büyükşehir Belediyesi olarak göreve gelir gelmez yeni bir dernek ve kulüp oluşturduklarını anlatan Seçer, “16 ayrı branşta altyapı çalışmalarını başlattık. Önemli işler yapacağımızı düşünüyoruz. Futbol, basketbol, atletizm, hentbol, voleybolda, amatör sporun her branşında önemli işler yapacağımızı düşünüyoruz. Toplum, gençlik ve çocuklarımız için gerekli. Hem sağlıklı jenerasyonların yetişmesi hem de çocuklarımızın günümüzün en önemli rahatsızlığı, hastalığı olan bir takım alışkanlıklardan, özellikle madde bağımlılığı gibi annelerin, babaların korkulu rüyası olan bu illete kapılmaması için sportif faaliyetlerde bulunmaları gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 “GERİDE ÇOK HATALAR YAPILMIŞ, ÖNEMLİ KAYNAKLAR, GEREKSİZ YERE İSRAF EDİLMİŞ”

Spor konusunda yerel yönetimlerin de önemli görevleri bulunduğunu ve bu konuda önemli bütçeler ayırmaları gerektiğini dile getiren Seçer, bütçe ayırırken de çok dikkatli olmaları gerektiğinin altını çizdi. Seçer, “Geride çok hatalar yapılmış. Önemli kaynaklar, gereksiz yere israf edilmiş. Benim dönemimde buna azami değeri göstereceğiz. Tekrar söylüyorum, altını çizerek söylüyorum, bütün gayretimiz Mersin’de amatör sporu kalkındırmak, amatör spora hizmet etmek, amatör spor dallarında altyapı faaliyetlerine kaynaklar aktarmak. Umut ediyorum ileriki günlerde bunların semeresini hep beraber göreceğiz” diye konuştu.

“Spor kulüpleri belli grupların, zümrelerin geçim kaynağı haline getirilmemeli”

Birbirinden farklı bir çok kesimin sporla uğraştığından bahseden Seçer, “Sporla uğraşan farklı kesimler var. Kimileri bunu geçim kaynağı görüp uğraşıyor, kimileri geçimlerini sağlıyor ama diğer anlamda da liyakatlarını, bilgi birikimlerini buna yansıtıyor. Biz bu kadrolarla çalışmak istiyoruz. Yoksa spor kulüpleri belli grupların, belli zümrelerin geçim kaynağı haline getirilmemeli. Onun için bunun altını sürekli çizerek konuşuyorum. Çünkü bizler de kıt kaynaklarla, yönetmeye çalışıyoruz, hizmet etmeye çalışıyoruz. Türkiye’de bütün belediyelerin durumu aynı. Bu sebeple de bu konuda dikkat etmemiz gerekiyor” dedi.



Haber Etiketleri
- |

Yorumlar
Haberi Yorumlayın
Ad Soyad * :
E-Posta * :
Yorumunuz * :
Doğrulama *
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code  Refresh
 

İDDİALI KONUMA GELDİ
İÇEL İDMAN YURDU
 
İDDİALI KONUMA GELDİ
 
-...  
  YAPRAK DÖKÜMÜ BAŞLADI ...
  BAY GEÇİYOR...
  İÇEL ZİRVEDE! ...
  İLK YARIYA 2 GOL SIĞDIRDI ...
TÜM İÇEL İDMAN YURDU HABERLERİ

YILIN SON MAÇI
BASKETBOL
 
YILIN SON MAÇI
 
-...  
  PERİLER ZORU KOLAYA ÇEVİRDİ...
  OLAYLI MAÇ!...
  KÖTÜ SERİ DEVAM EDİYOR...
  AVRUPA KADINLAR CİMNASTİK ŞAMPİYO...
TÜM BASKETBOL HABERLERİ

HAKEMİ GEÇEMEDİ!
SALON SPORLARı
 
HAKEMİ GEÇEMEDİ!
 
Türkiye Erkekler Hentbol 1.Liginde mücadele eden Mersin İdman Yurdu He...  
  MİLLİLERİN HEDEFİ İLK 3 İÇİNDE YER...
  HENÜZ GALİBİYETİ YOK...
  ZİRVEYE BİR ADIM DAHA...
  GALİBİYET İÇİN ÇIKACAKLAR...
TÜM SALON SPORLARı HABERLERİ

ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
GENEL HABERLER
 
ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
 
Pop-rock sanatçısı Ali Altay, Silifke Belediyespor’a marş yazıp best...  
  TARSUS İDMAN YURDU TELAFİ PEŞİNDE...
  HAFTA İÇİ MESAİSİ BAŞLIYOR...
  DÖRT GÖZLE BEKLİYOR...
  KAYBEDENİN İŞİ ZOR!...
TÜM GENEL HABERLER HABERLERİ

KÖŞE YAZARLARIMIZ
  • Ali ŞANLI
  • Suat Özdal
    TARAFTARIN SESİ
    ANKET
    Sizce gelecek hafta oynanacak olan Karabükspor karşılaşmasında forvette hangi isim oynamalı ?
    -Welliton Soares
    -Marko Futacs
    V?DEOLAR
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    Kamptan ilk görüntüler
    Kamptan ilk görüntüler



    Anasayfa Künye İletişim Giriş Sayfam Yap Sık Kullanılanlara Ekle
    Copy Right © 2012 Paskolik . Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım & Geliştirme Mustafa ŞAMDAN. Email : m.shamdan@gmail.com