Anasayfa | Künye ve İletişim | Sık Kullanılanlara Ekle
Anasayfa İçel İdman Yurdu Basketbol Salon Sporları Genel Haberler Amatör Sporlar Galeri Olimpik Oyunlar Tarsus İdman Yurdu
MERSİNLİ PERİLERE MİLLİ GÖREV

1715 kez okundu . 0 yorum yapıldı.


Haber Tarihi : 28.06.2019 16:38:00

2019 FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda mücadele eden ay-yıldızlı ekibin 12 kişilik kadrosunda Mersin’den 2 oyuncu ter döküyor.

 2019 FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda mücadele eden ay-yıldızlı ekibin 12 kişilik kadrosunda Mersin’den 2 sporcu da yer alıyor.

 “RAKİPLERİMİZİN KALİTESİNİN FARKINDAYIZ”

Milli oyuncu Pelin Derya Bilgiç, kadroya alınmasının ardından yaptığı açıklamada güzel bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirterek, performanslarının git gide arttığını söyledi. Gruptaki rakipler hakkında da görüşlerini ifade eden genç basketbolcu, “Avrupa Şampiyonası’nda sürpriz takımlar ortaya çıkabiliyor. O yüzden bütün takımlara aynı önemi verip, aynı ciddiyetle konsantre olmak lazım. Slovenya ve Macaristan hafife alınacak rakipler değil. Slovenya ile daha önce hazırlık maçları oynadık. Onların da kalitesinin farkındayız. Macaristan ile hazırlık turnuvasında onların devşirme oyuncuları olmadan karşılaştık. Kalite olarak iyilerdi. Grubumuzdaki maçlar iyi olacak. Yenilmeyecek takımlar değil. Üç maçı da kazanırsak çok büyük avantaja sahip olacağız” diye konuştu.

Turnuvadaki hedefleri için ise 25 yaşındaki basketbolcu, şunları söyledi: “Herkes final oynamak ister. Çok büyük mutluluk olur bizim için. Hedefleri adım adım konuşmak gerekiyor. Bizim hedefimiz ilk olarak Olimpiyatlara kalabilmek. Bunun için turnuvada 5., 6. olmak. Ama bizim hedefimiz bundan daha da büyük. Bu sene neden madalya olmasın? Yaptığımız hazırlık maçlarında verdiğimiz sinyallere göre buna kapasitemiz var diye düşünüyorum. Olursa ben şaşırmam açıkçası.”

Takım olarak avantajlarının herkesin birbirini tanıması olduğunu belirten Pelin Bilgiç, “Uzun senelerdir beraber oynuyoruz. Altyapılardan beri beraberiz. Özellikle bu jenerasyon tamamıyla öyle diyebilirim. Bu çok büyük avantaj. Tecrübesiz olduğumuz noktalar var genç olmamızın verdiği durumdan dolayı. Ama bunu enerjimizle kapatmaya çalışacağız” değerlendirmesinde bulundu.

 HEDEF 2020 TOKYO OLİMPİYATLARI

Şampiyonaya en iyi şekilde hazırlandıklarını belirten Asena Yalçın da, “Hazırlık sürecinde antrenman yapmak için fazla vaktimiz olmadı. Bunu hazırlık maçlarıyla kapatmaya çalıştık. Güzel bir hazırlık dönemi geçirdik. Avrupa Şampiyonası’na İtalya maçıyla iyi bir şekilde başlamak ve devamını getirmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Şampiyonada güçlü takımlarla mücadele edeceklerinin altını çizen milli basketbolcu, “Öncelikle gruptan birinci sırada çıkmak istiyoruz. Asıl hedefimiz ise 2020 Tokyo Olimpiyatları’na katılmak. Olimpiyatlara katılmak için ilk 6’ya girmemiz gerekiyor. Şampiyonada yarı final oynamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 “İTALYA GALİBİYETİYLE BAŞLAMAK BÜYÜK ETKİ YAPAR”

Asena Yalçın, milli takımın şampiyonada İtalya ile yapacağı ilk maçı kazanmasının çok önemli olduğunu dile getirdi.

Ay-yıldızlı takımın C Grubu’nda karşılaşacağı İtalya, Slovenya ve Macaristan hakkında görüşlerini aktaran 28 yaşındaki basketbolcu, “Turnuvada en iyi takımlar var. Kötü takım yok. İlk maçımızı oynayacağımız İtalya zor bir rakip. Gruptaki diğer rakipler de kolay değil. Ancak İtalya maçını kazanarak başlamamızın turnuvaya çok büyük etkisi olacağını düşünüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın hem teknik heyet hem de oyuncu kadrosunda yeni bir oluşum içinde olmasını da değerlendiren Asena, şunları kaydetti: “Takım kimyasının oturması halinde her şeyin çok güzel olacağını düşünüyorum. Başantrenör Ceyhun Yıldızoğlu ile 2014 FIBA Dünya Şampiyonası’nda dördüncü olmuştuk. Aynı kadroya sahip değiliz. Ancak bizim de 1-2 sene içinde oralara erişeceğimizi düşünüyorum.”

 “HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR İLE ANLAŞTIM”

Asena Yalçın, gelecek sezon için Kadınlar Basketbol Süper Ligi ekibi Hatay Büyükşehir Belediyespor ile anlaşma sağladığını ifade etti.

Son 2 sezon Mersin Büyükşehir Belediyespor’da oynadığını hatırlatan ay-yıldızlı oyuncu, “Güzel bir sezon geçirdik. Çok mutluyum. Hatay Büyükşehir Belediyespor ile anlaştım. Gelecek sezon Hatay Büyükşehir Belediyespor’da forma giyeceğim” şeklinde konuştu.  



Haber Etiketleri
- |

Yorumlar
Haberi Yorumlayın
Ad Soyad * :
E-Posta * :
Yorumunuz * :
Doğrulama *
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code  Refresh
 

İDDİALI KONUMA GELDİ
İÇEL İDMAN YURDU
 
İDDİALI KONUMA GELDİ
 
-...  
  YAPRAK DÖKÜMÜ BAŞLADI ...
  BAY GEÇİYOR...
  İÇEL ZİRVEDE! ...
  İLK YARIYA 2 GOL SIĞDIRDI ...
TÜM İÇEL İDMAN YURDU HABERLERİ

YILIN SON MAÇI
BASKETBOL
 
YILIN SON MAÇI
 
-...  
  PERİLER ZORU KOLAYA ÇEVİRDİ...
  OLAYLI MAÇ!...
  KÖTÜ SERİ DEVAM EDİYOR...
  AVRUPA KADINLAR CİMNASTİK ŞAMPİYO...
TÜM BASKETBOL HABERLERİ

HAKEMİ GEÇEMEDİ!
SALON SPORLARı
 
HAKEMİ GEÇEMEDİ!
 
Türkiye Erkekler Hentbol 1.Liginde mücadele eden Mersin İdman Yurdu He...  
  MİLLİLERİN HEDEFİ İLK 3 İÇİNDE YER...
  HENÜZ GALİBİYETİ YOK...
  ZİRVEYE BİR ADIM DAHA...
  GALİBİYET İÇİN ÇIKACAKLAR...
TÜM SALON SPORLARı HABERLERİ

ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
GENEL HABERLER
 
ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
 
Pop-rock sanatçısı Ali Altay, Silifke Belediyespor’a marş yazıp best...  
  TARSUS İDMAN YURDU TELAFİ PEŞİNDE...
  HAFTA İÇİ MESAİSİ BAŞLIYOR...
  DÖRT GÖZLE BEKLİYOR...
  KAYBEDENİN İŞİ ZOR!...
TÜM GENEL HABERLER HABERLERİ

KÖŞE YAZARLARIMIZ
  • Ali ŞANLI
  • Suat Özdal
    TARAFTARIN SESİ
    ANKET
    Sizce gelecek hafta oynanacak olan Karabükspor karşılaşmasında forvette hangi isim oynamalı ?
    -Welliton Soares
    -Marko Futacs
    V?DEOLAR
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    Kamptan ilk görüntüler
    Kamptan ilk görüntüler



    Anasayfa Künye İletişim Giriş Sayfam Yap Sık Kullanılanlara Ekle
    Copy Right © 2012 Paskolik . Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım & Geliştirme Mustafa ŞAMDAN. Email : m.shamdan@gmail.com