Anasayfa | Künye ve İletişim | Sık Kullanılanlara Ekle
Anasayfa İçel İdman Yurdu Basketbol Salon Sporları Genel Haberler Amatör Sporlar Galeri Olimpik Oyunlar Tarsus İdman Yurdu
LİG AMATÖR, RAKAMLAR PROFESYONEL

4044 kez okundu . 0 yorum yapıldı.


Haber Tarihi : 23.05.2019 11:46:00

Süper Amatör Lig’de sezon bitti ama tartışmalar bitmiyor. Lig amatör lig olsa da harcanan rakamlara bakıldığında ortaya hatırı sayılır rakamlar çıkıyor.

 Mersin Süper Amatör Ligi, Meskispor şampiyon tamamlarken oynanan baraj maçı sonunda Silifke Belediyespor’u yenen İdman Yurdu 1925 Bölgesel Amatör lige çıkmıştı. Sezon boyunca en çok konuşulan, tartışılan konu ise takımların sezon boyunca yaptıkları harcamalar oldu. Lige şampiyonluk hedefi ile başlayan Toroslar Beldiyespor, Meskispor, İdman Yurdu 1925, Erdemli Belediyespor ve Tarsus Beldiyespor’un bütçeleri diğer takımlara bakıldığında bir tık üstünde görünüyor. Belediye takımların dışında ligde mücadele eden gençlik kulüpleri ise kurmuş oldukları mütevazi ekiplerle kurum takımlarına karşı mücadele etmeye çalıştı.

Bu orantısız mücadelede Play-Off maçlarına bakıldığında belediye takımlarının bariz üstünlüğü görülüyor. Play-Off’lara kalan takımlar Toroslar Belediyespor, Erdemli Belediyespor, Meskispor, Tarsus Belediyespor ve Mersin İdman Yurdu olmuştu. Sezon boyunca çok merak edilen hangi takımın yaklaşık ne kadar harcama yaptığı araştırıldığında şu sonuçlar çıktı.

 KULÜPLER YAPTIKLARI HARCAMALARIN KARŞILIĞINI ALAMADI

55 yıl aradan sonra Süper Amatör Lig’de mücadele eden Mersin İdman Yurdu’nun yaşadıkları düşünülecek olursa harcamaları fazla dikkate alınmaması gereken kulüplerin başında geliyor. Kulübün kapanmaması için ligde olduğu bilinen MİY mütevazi bütçeye rağmen beklenenden fazlasını yaptı.

Süper Amatör Ligi şampiyon tamamlayan Meskispor’un ise her sezon olduğu gibi bu sezonda yaptığı harcamalar merak konusu oldu. Geçmiş sezonlarda büyük paralar harcayan ancak karşılığını alamayan Mavi Beyazlı ekip, bu sezon istediği şampiyonluğa ulaştı. Ligde yaptığı harcama ise lig boyunca kullandığı Macit Özcan Spor Tesislerine olan borçları ile birlikte 3 milyon TL olarak açılandı.

İdman Yurdu 1925 ise sezona şampiyonluk parolası ile giren, ancak sezon içinde başta teknik adamı olmak üzere bir çok oyuncusu ile yol ayrımına gitmesi nedeniyle zorlansa da Bölgesel Amatör Lige çıkmayı başardı. Kırmızı Lacivertli ekibin sezon boyunca 1.8 milyon TL harcama yaptığı öğrenildi.

Ligde umduğunu bulamayan ekiplerden olan Erdemli Belediyespor da, lig boyunca hatırı sayılır bir harcama yaptı. Yaklaşık bir milyon TL civarında harcamaya yaptığı öğrenilen Erdemli ekibi, normal sezonu ve Play-Off’ları boş geçerek sezonu kötü kullanan ekipler arasına girdi.

Sezona çok iyi bir giriş yapan, normal sezonun büyük bölümünü lider götüren Toroslar Belediyespor ise tam bir hayal kırıklığı yarattı. Sezon içinde bir ara en yakın rakibine 11 puan fark atan, ilk yarı ise 9 puan önünde olmasına rağmen şampiyonluğu Meskispor’a kaptıran Yeşil Beyazlı ekibin 500 TL civarında harcama yaptığı düşünülüyor.

Genelde kurum takımları yaptığı harcamalar ile en azından şampiyonluk şansını lig sonuna kadar sürdürür. Ancak Tarsus Belediyespor’da bu böyle olmadı. Ligde aldığı arka arkaya mağlubiyetler sonunda şampiyonluk yarışından kopan Tarsus ekibi 400 bin TL civarında harcama ile ligde mücadele etti.

Lige bu sezon çıkan ve hedefi büyük tutan Anamur ekibi de yaptığı harcamaların karşılığını alamayan kulüplerden oldu. Kulüp yönetiminin yaptığı açıklamaya göre 500 bin TL üzerinde harcama yapan ekibin lige veda etmesi, en çok konuşulan olayların başında geldi.

İlk kez Süper Lig’de yer alan Homurlu ekibinin de ligde 12-13 oyuncu ile oynamasına rağmen 50 bin TL harcadığı öğrenildi. Sınırlı kadro ile ligde tutunmayı başaran ekibin yeni sezonda işi daha zor olacak gibi görünüyor. Süper Amatör Lig için komik rakamlar harcayan ekip birde gol kralı çıkardı. Osman Göçmüş 33 gol atarak ligin en çok gol atan oyuncusu oldu.

Lige veda eden Ormanspor amatör lig için hatırı sayılır bir harcama yaptı. 250 bin TL’lik bütçe ile lige tutunmaya çalışan ekip başarılı olamadı.

Son olarak Tarsus Yıldırımspor ve K.Milliyespor ise yok denecek kadar az bütçelerle lige çıktılar. Az harcayan bu ekipler lige veda eden ilk takım oldular.



Haber Etiketleri
- |

Yorumlar
Haberi Yorumlayın
Ad Soyad * :
E-Posta * :
Yorumunuz * :
Doğrulama *
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code  Refresh
 

İDDİALI KONUMA GELDİ
İÇEL İDMAN YURDU
 
İDDİALI KONUMA GELDİ
 
-...  
  YAPRAK DÖKÜMÜ BAŞLADI ...
  BAY GEÇİYOR...
  İÇEL ZİRVEDE! ...
  İLK YARIYA 2 GOL SIĞDIRDI ...
TÜM İÇEL İDMAN YURDU HABERLERİ

YILIN SON MAÇI
BASKETBOL
 
YILIN SON MAÇI
 
-...  
  PERİLER ZORU KOLAYA ÇEVİRDİ...
  OLAYLI MAÇ!...
  KÖTÜ SERİ DEVAM EDİYOR...
  AVRUPA KADINLAR CİMNASTİK ŞAMPİYO...
TÜM BASKETBOL HABERLERİ

HAKEMİ GEÇEMEDİ!
SALON SPORLARı
 
HAKEMİ GEÇEMEDİ!
 
Türkiye Erkekler Hentbol 1.Liginde mücadele eden Mersin İdman Yurdu He...  
  MİLLİLERİN HEDEFİ İLK 3 İÇİNDE YER...
  HENÜZ GALİBİYETİ YOK...
  ZİRVEYE BİR ADIM DAHA...
  GALİBİYET İÇİN ÇIKACAKLAR...
TÜM SALON SPORLARı HABERLERİ

ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
GENEL HABERLER
 
ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
 
Pop-rock sanatçısı Ali Altay, Silifke Belediyespor’a marş yazıp best...  
  TARSUS İDMAN YURDU TELAFİ PEŞİNDE...
  HAFTA İÇİ MESAİSİ BAŞLIYOR...
  DÖRT GÖZLE BEKLİYOR...
  KAYBEDENİN İŞİ ZOR!...
TÜM GENEL HABERLER HABERLERİ

KÖŞE YAZARLARIMIZ
  • Ali ŞANLI
  • Suat Özdal
    TARAFTARIN SESİ
    ANKET
    Sizce gelecek hafta oynanacak olan Karabükspor karşılaşmasında forvette hangi isim oynamalı ?
    -Welliton Soares
    -Marko Futacs
    V?DEOLAR
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    Kamptan ilk görüntüler
    Kamptan ilk görüntüler



    Anasayfa Künye İletişim Giriş Sayfam Yap Sık Kullanılanlara Ekle
    Copy Right © 2012 Paskolik . Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım & Geliştirme Mustafa ŞAMDAN. Email : m.shamdan@gmail.com