Anasayfa | Künye ve İletişim | Sık Kullanılanlara Ekle
Anasayfa İçel İdman Yurdu Basketbol Salon Sporları Genel Haberler Amatör Sporlar Galeri Olimpik Oyunlar Tarsus İdman Yurdu
SÜPER GİDİYOR

6065 kez okundu . 0 yorum yapıldı.


Haber Tarihi : 8.10.2018 17:55:00


Mersin Süper Amatör Lig’de 6. Hafta perdelerini kapattı. Mersin İdman Yurdu’nun ilk mağlubiyetini aldığı hafta, kötü gidişata ‘dur’ diyen İdman Yurdu 1925’in gol yağmuru ile kapandı. 

Süper Amatör Ligi’nde 6. hafta nefesleri kesti. Ligde 3 namağlup takımdan biri olan Mersin İdman Yurdu evinde Akdeniz Belediyespor’a son dakika golü ile kaybederek ilk mağlubiyetini aldı. Şu ana kadar 6’da 6 yapan tek takım Toroslar Belediyespor güçlü rakibi Erdemli Belediyespor’u yendi ve puanını 18’e çıkartarak liderlik koltuğunu korudu. Sezona kötü giren İdman Yurdu 1925 ise Homurlu takımına gol olup yağdı. 6. hafta da takımlar kalelere 30 gol bırakarak son yılların en gollü haftasına imza attılar.

KOLTUĞU SEVDİ
Lider Toroslar Belediyespor, Erdemli Belediyespor maçına kadar kayıpsız gelerek liderliği hak eden bir görüntü çizmiş, taraflı tarafsız her kesimin alkışını almıştı. ‘Bu takım ne zaman maç kaybedecek?’ beklentisi ile maça gelenler Toroslar Belediyespor’un 6. galibiyetini izledi. Toroslar Belediyespor 2-1 Erdemli Belediyespor. 
Maç temposuz, pozisyonsuz geçse de Toroslar ekibi girdiği pozisyonları değerlendirerek, zorlu maçtan 3 puan çıkardı. 6’da 6 yapan Yeşil Beyazlı ekip rehavete kapılmaz ise sezon sonuna kadar zirve yarışını bırakmayacak gibi.
Lige şampiyonluk parolası ile başlayan Erdemli Belediyespor lider Toroslar Belediyespor’a kaybederek işini zora soktu. Liderin 11 puan gerisine düşen Erdemli temsilcisinin bundan sonra işi mucizelere kaldı.

ARTIK FARKLILAR
Lige çok kötü bir başlangıç yaparak ilk iki hafta sadece 1 puan toplayan daha sonra 5 oyuncu ile yollarını ayıran İdman Yurdu 1925 de, kısa sürede toparlanıp, son 3 maçını kazanarak ‘bende varım’ dedi. Homurlu 1951 deplasmanından 6-1’lik skorla dönerek gövde gösterisi yaptı. Tedirgin gittiği maçta 6 gollü galibiyet alan İdman Yurdu 1925 liderin 8 puan gerisinde takibini sürdürdü.
Mütevazi bir kadro ile mücadele eden Homurlu 1951, farklı mağlup olması taraftarını üzse de alt sıradaki takımların puan kaybı yaşaması diğer haftalara umutlu bakmasına neden oldu.

SESSİZ VE DERİNDEN GELİYOR
Yolspor’u 5-0 gibi flaş bir skorla deviren Meskispor da, bir maç eksikle liderin 6 puan gerisinde zirve yarışını sürdürdü. Rahat bir 90 dakika çıkaran Mavi Beyazlı ekip 5 gol atarak sessiz ve sakin bir şekilde zirve yarışına ortak oldu. Çıktığı 5 maçta 4 galibiyet 1 beraberlik alan Meskispor’un 12 puanı bulunuyor. Henüz galibiyeti olmayan Yolspor’u bu haftayı da puansız kapatarak düşme tehlikesini yakından yaşayan ekiplerden oldu.

GİZLİ LİDER
Bu sezon Süper Amatör Lige çıkan Tarsus Belediyespor da, 1 maç eksik olmasına rağmen liderin 3 puan gerisinde takibini sürdürerek lideri rahat bırakmıyor. 5’te 5 yapan Tarsus Belediyespor bu hafta güçlü rakibi Anamur Belediyespor’u 3-1 yenerek zor bir engeli daha aştı. Lider Toroslar Belediyespor’un BAY çektiği hafta puan kaybı yaşamaz ve rakibini 3 farklı yenmesi durumunda averaj ile liderlik koltuğuna oturacak olan Tarsus ekibinde moraller yüksek. Hafta içi erteleme maçında Erdemli Belediyespor ile karşılaşacak olan Tarsus Belediyespor bu zorlu karşılaşmayı kazanması durumunda büyük avantaj elde edecek.
Sezona umutlu başlayan ancak arka arkaya yaşadığı puana kayıpları ile zirveden uzaklaşan Anamur Belediyespor’da hedef değişmiş gibi görünüyor Liderin 13 puan  gerisine düşen Anamur temsilcisi bundan sonra hedef olarak Play-Off ları tercih edecek.

MUZ’U YEMEK KOLAY DEĞİL
Anamur ekiplerinden olan Anamur Muzspor da ligin gediklisi K.Milliyespor’u zorda olsa 2-1 yenerek Play-Off bölgesinde kaldı. Her iki takımında kontrollü oynadığı maçta daha şanslım olan Anamur Muzspor attığı 2 gol ile puanını 10’a çıkartarak Play-Off iddiasını sürdürdü. Oynadığı 6 karşılaşmada 2 beraberlik 4 mağlubiyet alan K.Milliyespor tehlikeli bölgede yer alarak haftayı sıkıntılı geçen ekiplerden oldu. Henüz galibiyeti olmayan K.Milliyespor önümüzdeki haftalarda seri galibiyetler almaz ise lige tutunması zor olur.

KEYİFLER YERİNDE
Hemen hemen her sezon sıkıntılar yaşayan, lige çok kısa süre kala kadro kuran Gülnar Belediyespor ise 6 haftada 9 puan toplayarak Play-Off bölgesinde kendine yer buldu. Mersin Ormanspor’u 3-2 yenen Gülnar Belediyespor şaşırtan performansı ile Play-Off yarışında kendini buldu.
 


Haber Etiketleri
mersin | idmanyurdu1925 |

Yorumlar
Haberi Yorumlayın
Ad Soyad * :
E-Posta * :
Yorumunuz * :
Doğrulama *
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code  Refresh
 

İDDİALI KONUMA GELDİ
İÇEL İDMAN YURDU
 
İDDİALI KONUMA GELDİ
 
-...  
  YAPRAK DÖKÜMÜ BAŞLADI ...
  BAY GEÇİYOR...
  İÇEL ZİRVEDE! ...
  İLK YARIYA 2 GOL SIĞDIRDI ...
TÜM İÇEL İDMAN YURDU HABERLERİ

YILIN SON MAÇI
BASKETBOL
 
YILIN SON MAÇI
 
-...  
  PERİLER ZORU KOLAYA ÇEVİRDİ...
  OLAYLI MAÇ!...
  KÖTÜ SERİ DEVAM EDİYOR...
  AVRUPA KADINLAR CİMNASTİK ŞAMPİYO...
TÜM BASKETBOL HABERLERİ

HAKEMİ GEÇEMEDİ!
SALON SPORLARı
 
HAKEMİ GEÇEMEDİ!
 
Türkiye Erkekler Hentbol 1.Liginde mücadele eden Mersin İdman Yurdu He...  
  MİLLİLERİN HEDEFİ İLK 3 İÇİNDE YER...
  HENÜZ GALİBİYETİ YOK...
  ZİRVEYE BİR ADIM DAHA...
  GALİBİYET İÇİN ÇIKACAKLAR...
TÜM SALON SPORLARı HABERLERİ

ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
GENEL HABERLER
 
ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
 
Pop-rock sanatçısı Ali Altay, Silifke Belediyespor’a marş yazıp best...  
  TARSUS İDMAN YURDU TELAFİ PEŞİNDE...
  HAFTA İÇİ MESAİSİ BAŞLIYOR...
  DÖRT GÖZLE BEKLİYOR...
  KAYBEDENİN İŞİ ZOR!...
TÜM GENEL HABERLER HABERLERİ

KÖŞE YAZARLARIMIZ
  • Ali ŞANLI
  • Suat Özdal
    TARAFTARIN SESİ
    ANKET
    Sizce gelecek hafta oynanacak olan Karabükspor karşılaşmasında forvette hangi isim oynamalı ?
    -Welliton Soares
    -Marko Futacs
    V?DEOLAR
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    Kamptan ilk görüntüler
    Kamptan ilk görüntüler



    Anasayfa Künye İletişim Giriş Sayfam Yap Sık Kullanılanlara Ekle
    Copy Right © 2012 Paskolik . Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım & Geliştirme Mustafa ŞAMDAN. Email : m.shamdan@gmail.com