Anasayfa | Künye ve İletişim | Sık Kullanılanlara Ekle
Anasayfa İçel İdman Yurdu Basketbol Salon Sporları Genel Haberler Amatör Sporlar Galeri Olimpik Oyunlar Tarsus İdman Yurdu
AMAN DİKKAT!..

7578 kez okundu . 0 yorum yapıldı.


Haber Tarihi : 22.12.2017 21:18:00

 Süper Amatör Lig bu hafta çok önemli bir karşılaşmaya sahne olacak. Ligde kıran kırana mücadele eden iki ekip İçelspor ve Meskispor kozlarını paylaşacak. Şu anda içelspor iki puan farkla Meskinin önünde lider durumda. Bu maçın önemi de bu puan farkında yatıyor zaten. Meski bu maçı alması durumunda rakibine bir puan üstünlük sağlayacak ve geride kalan maçlarını kazanması durumunda BAL’a çıkacak. Aksi takdirde İçelspor BAL’a ilk sezonunda merhaba diyecek takım olacak.

Geride kalan maçları alması durumunda dediğimize bakmayın siz. Geride 12 hafta kalıyor ve henüz ikinci yarının ilk maçından bahsediyoruz sizlere. Varın siz düşünün ligin kalitesini.. Bu maçı alması durumunda bir takımın şampiyonluğunu ilan edebilecek durumunda olduğunu düşünmemiz,  rakipler arasındaki derin uçurumu belgeliyor. Kurumsal takımların, gençlik kulüplerine olan bu bariz üstünlüğün sebebi de maddi unsurlar tabiî ki..  Neyse konumuz bu değil..

Bizi tedirgin eden şey, bu kritik karşılaşmanın sandığımızdan fazla gerilmesi ve ligin sportif boyutunu aşması.. İçelspor Kulübünün ligin başından bu yana “şampiyonluklarına çelme takılacağı” endişesini taşıması gerginliklerini gün yüzüne çıkardı. Meski maçından önce sosyal medya hesaplarından  Mersinde amatör ligde kirli oyunların oynandığını ve bunları belgelerle açıklayacakları gibi bir paylaşımda bulunmaları, durumun düşündüğümüzden de vahim boyutlara olabileceği kanısını uyandırıyor.. İçelspor’lu yetkililer şu ana kadar bu iddialarının altını doldurmuş değil. Sanırım kritik maçın gidişatı ve sonucu ellerindeki bilgileri  kamuoyuna açıklayıp açıklamayacakları konusunda kendilerine fikir verecek. İçelspor eğer galip gelirse ve maçtan istediğini alırsa, yani her şey yolunda giderse bu kozunu kullanmayabilir , sessiz sedasız gelecek sezonun planlarını yapar. Aksi  bir sonuçta ise ellerinde ne varsa ortaya dökebilirler. Bu ne kadar adil olur bilemem ama bizim adaletimiz hayal kırıklıklarımızda, başarısızlıklarımızda, ya da kötü sonuçlarda harekete geçer. Herşey iyi gittiğinde kimse rahatını ve düzenini bozmak istemez. Bekleyip göreceğiz..

Meski cephesinde ise maçın yer değişimi ile ilgili gerginlik yaşandı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün TSG stadında “bakım var maç oynanamaz” şeklindeki ilk yazısına istinaden kendisine stad arayan ve bulan Meski’nin ikinci bir yazıyla tüm planlarının bozulması , gerginliği had safhaya ulaştırdı. Tüm planlarını Tarsus’a göre yapan Meski, Müdürlükten gelen oynanabilir yazısıyla adeta dumur oldu. 2 puan geride olan Meski bu maçta en fazla avantaja ihtiyacı olan takım ve İçelspor ile paylaştığı TSG stadında oynamak varken, Tarsus’ta oynamanın avantajını kullanmak istedi ev sahibi olarak… Ama gelen ikinci yazı, bu avantajı elinden aldı. Bu iki farkı kararla Meski de maç öncesi gerildi.

Sportif anlamda ağır psikolojisi olan bu maçın öncesinde yaşanan soğuk savaş maçın her üç sonucunda da ağır bir travmaya neden olabilir. Her iki takımı da bu ligde yaptıkları büyük yatırımın karşılığını almak istiyor. Testilerden biri kırılacak. Ama bu dünyanın sonu değil elbette. Ligde ikinci olan takım play out oynayacak. Belki de bu iki kulüp gelecek sezon BAL’da yeniden rakip olacak. Bu nedenle tarafların bu maça ihaleye giren rakip firmalar gibi değil, Mersin’i layıkıyla BAL’da temsil etmeye aday iki spor kulübü mantığıyla bakmalarını öneriyorum. Ve maç öncesi kulağımıza gelenlerin sadece kulaklarımızda kalmasını umut ediyorum.

Futbolun sadece bir spor olduğunu öğrenmek hiç de zor değil..

90 dakika sonunda kaybeden kazanının elini sıkar, kazanan kaybedenin sırtını sıvazlar.

Ne kadar basit iki hareket değil mi ?

“Futbol basit bir oyun, ama en zoru basit bir şekilde oynamaktır. “ derler..

O zaman zoru başarın ki, kalitenizi anlayalım beyler !..  



Haber Etiketleri
- |

Yorumlar
Haberi Yorumlayın
Ad Soyad * :
E-Posta * :
Yorumunuz * :
Doğrulama *
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code  Refresh
 

İDDİALI KONUMA GELDİ
İÇEL İDMAN YURDU
 
İDDİALI KONUMA GELDİ
 
-...  
  YAPRAK DÖKÜMÜ BAŞLADI ...
  BAY GEÇİYOR...
  İÇEL ZİRVEDE! ...
  İLK YARIYA 2 GOL SIĞDIRDI ...
TÜM İÇEL İDMAN YURDU HABERLERİ

YILIN SON MAÇI
BASKETBOL
 
YILIN SON MAÇI
 
-...  
  PERİLER ZORU KOLAYA ÇEVİRDİ...
  OLAYLI MAÇ!...
  KÖTÜ SERİ DEVAM EDİYOR...
  AVRUPA KADINLAR CİMNASTİK ŞAMPİYO...
TÜM BASKETBOL HABERLERİ

HAKEMİ GEÇEMEDİ!
SALON SPORLARı
 
HAKEMİ GEÇEMEDİ!
 
Türkiye Erkekler Hentbol 1.Liginde mücadele eden Mersin İdman Yurdu He...  
  MİLLİLERİN HEDEFİ İLK 3 İÇİNDE YER...
  HENÜZ GALİBİYETİ YOK...
  ZİRVEYE BİR ADIM DAHA...
  GALİBİYET İÇİN ÇIKACAKLAR...
TÜM SALON SPORLARı HABERLERİ

ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
GENEL HABERLER
 
ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
 
Pop-rock sanatçısı Ali Altay, Silifke Belediyespor’a marş yazıp best...  
  TARSUS İDMAN YURDU TELAFİ PEŞİNDE...
  HAFTA İÇİ MESAİSİ BAŞLIYOR...
  DÖRT GÖZLE BEKLİYOR...
  KAYBEDENİN İŞİ ZOR!...
TÜM GENEL HABERLER HABERLERİ

KÖŞE YAZARLARIMIZ
  • Ali ŞANLI
  • Suat Özdal
    TARAFTARIN SESİ
    ANKET
    Sizce gelecek hafta oynanacak olan Karabükspor karşılaşmasında forvette hangi isim oynamalı ?
    -Welliton Soares
    -Marko Futacs
    V?DEOLAR
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    Kamptan ilk görüntüler
    Kamptan ilk görüntüler



    Anasayfa Künye İletişim Giriş Sayfam Yap Sık Kullanılanlara Ekle
    Copy Right © 2012 Paskolik . Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım & Geliştirme Mustafa ŞAMDAN. Email : m.shamdan@gmail.com