Anasayfa | Künye ve İletişim | Sık Kullanılanlara Ekle
Anasayfa İçel İdman Yurdu Basketbol Salon Sporları Genel Haberler Amatör Sporlar Galeri Olimpik Oyunlar Tarsus İdman Yurdu
TÜRK FUTBOLUNA ADONİS İMZASI

2560 kez okundu . 0 yorum yapıldı.


Haber Tarihi : 4.08.2017 13:23:00

 

1984 yılında kurulan Çiftlikköy Adonisspor son 10 yılda sayısız futbolcuyu Türkiye liglerine ihraç etme başarısı gösterdi.


Mersin futbolunun altyapıda yükselen değeri Çiftlikköy Adonisspor gün geçtikçe başarı çıtasını yükseltiyor. Yarışmacı bir kulüp olmak yerine yetiştirici bir kulüp olmayı tercih eden Adonisspor, neredeyse her yıl Türkiye liglerine  oyuncu transfer ediyor.

 

1984 yılında kurulan kulüp 2001 yılında işadamı Fahri Kurt tarafından satın alındıktan sonra kurumsallaşma ve profesyonelleşme yolunda emin adımlar atmaya başladı. Şu anda A takımı 2. Amatör kümede mücadele eden Adonisspor gelişim liglerinde ise çok önemli başarılara imza atıyor. U-11,U-12,U-13,U-14,U-15,U-16 ve U-17 kategorilerinde mücadele veren kulüp son dönemlerde her sezon iddialı sonuçlar elde ediyor.

 

Kulübün tarihindeki en önemli başarı ise 2016-2017 sezonunda.. Adonisspor U-16 takımı 1250 kulübün gruplarda mücadele ettiği Türkiye şampiyonasında finale kadar yükselmeyi başardı. Finalde rakibine penaltılar sonucu yenilen Adonisspor Türkiye ikincisi olarak Mersin’e döndü. Bu başarıların dışında farklı kategorilerde 5. ve 6.lıklar elde eden Adonis, defalarca ilk 8 takım arasında girmeyi başardı. Bu sezon u-13 kategorisinde Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş gibi dev rakiplerinin arasında tek amatör kulüp olarak ilk 8’e giren Adonis, etkili futboluna rağmen Osmanlıspor’a yine penaltılarla yenildi.

201 yılından itibaren kendisini yetiştirici kulüp olmaya adayan Adonsisspor aldığı bu başarıların yanı sıra futbolcu ihracatı da yapıyor. Bugüne kadar onlarca futbolcusunu Türkiye liglerine ihraç eden başarılı kulüp, bu sezonda yaklaşık 10 oyuncusunu önemli takımlara verdi. Adonisspor altyapısından yetişen bir çok oyuncu Galatasaray, Beşiktaş, Gençlerbirliği, Bursaspor, Konyaspor, Altınordu, Göztepe ve Buca gibi kulüplerde forma giyerek, kulübün altyapıdaki başarısını tescillemiş oldu.

 

Fahri Kurt’un başkanlığında önemli işlere imza atan Çiftlikköy Adonisspor’un başarısında en önemli pay sahiplerinden biri de kulübün teknik adamlığını üstlenen  Maşallah Ertan. .. İlker Terlemez ile birlikte yaklaşık 250 futbolcu adayının eğitiminden sorumlu olan Ertan başarılarının sırrının hedef sonuç ilişkinde olduğunu söylüyor.  Ertan, “ 2011 yılından bu yana hedefimizi yetiştirici kulüp olarak belirledik. Futbolcu yetiştirmenin büyük hazzı var. Onların ilerleyen dönemlerde elde ettiği başarılar kulübümüzü madden ve manen ayakta turan bir unsur. Çocuk yaştaki bireyleri disiplin altında tutmak, başarı odaklı hazırlamak oldukça zor bir iş.. İlker hocamla birlikte bu mücadelenin içinde olmaktan mutluyuz. “ dedi

 

Adonisspor’un gelişim liglerinde elde ettiği başarıların tesadüf olmadığını söyleyen Ertan, “ En önemli şey çocuğun istemesi. Bizde sadece kendi bölgemizden oyuncular yok. Şehir dışından  da öğrencilerimiz var. Emek ve fedakarlık yaparak bir noktaya gelebiliyorsunuz. Çocuklarımızda bu emeklerini ortaya koyarak gelişi liglerinde büyük başarılara imza attılar. Uzun bir dönemdir başarı standartını yakalamış durumdayız. Bu da başarılarımızın tesadüfi değil  çalışma ve disiplinin sonucu olduğunu anlatıyor. Bu arada da bize büyük destek olan öğrencilerimizin velilerie de teşekkür etmek istiyorum” diyerek sözlerini noktaladı.



Haber Etiketleri
- |

Yorumlar
Haberi Yorumlayın
Ad Soyad * :
E-Posta * :
Yorumunuz * :
Doğrulama *
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code  Refresh
 

İDDİALI KONUMA GELDİ
İÇEL İDMAN YURDU
 
İDDİALI KONUMA GELDİ
 
-...  
  YAPRAK DÖKÜMÜ BAŞLADI ...
  BAY GEÇİYOR...
  İÇEL ZİRVEDE! ...
  İLK YARIYA 2 GOL SIĞDIRDI ...
TÜM İÇEL İDMAN YURDU HABERLERİ

YILIN SON MAÇI
BASKETBOL
 
YILIN SON MAÇI
 
-...  
  PERİLER ZORU KOLAYA ÇEVİRDİ...
  OLAYLI MAÇ!...
  KÖTÜ SERİ DEVAM EDİYOR...
  AVRUPA KADINLAR CİMNASTİK ŞAMPİYO...
TÜM BASKETBOL HABERLERİ

HAKEMİ GEÇEMEDİ!
SALON SPORLARı
 
HAKEMİ GEÇEMEDİ!
 
Türkiye Erkekler Hentbol 1.Liginde mücadele eden Mersin İdman Yurdu He...  
  MİLLİLERİN HEDEFİ İLK 3 İÇİNDE YER...
  HENÜZ GALİBİYETİ YOK...
  ZİRVEYE BİR ADIM DAHA...
  GALİBİYET İÇİN ÇIKACAKLAR...
TÜM SALON SPORLARı HABERLERİ

ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
GENEL HABERLER
 
ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
 
Pop-rock sanatçısı Ali Altay, Silifke Belediyespor’a marş yazıp best...  
  TARSUS İDMAN YURDU TELAFİ PEŞİNDE...
  HAFTA İÇİ MESAİSİ BAŞLIYOR...
  DÖRT GÖZLE BEKLİYOR...
  KAYBEDENİN İŞİ ZOR!...
TÜM GENEL HABERLER HABERLERİ

KÖŞE YAZARLARIMIZ
  • Ali ŞANLI
  • Suat Özdal
    TARAFTARIN SESİ
    ANKET
    Sizce gelecek hafta oynanacak olan Karabükspor karşılaşmasında forvette hangi isim oynamalı ?
    -Welliton Soares
    -Marko Futacs
    V?DEOLAR
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    Kamptan ilk görüntüler
    Kamptan ilk görüntüler



    Anasayfa Künye İletişim Giriş Sayfam Yap Sık Kullanılanlara Ekle
    Copy Right © 2012 Paskolik . Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım & Geliştirme Mustafa ŞAMDAN. Email : m.shamdan@gmail.com