Anasayfa | Künye ve İletişim | Sık Kullanılanlara Ekle
Anasayfa İçel İdman Yurdu Basketbol Salon Sporları Genel Haberler Amatör Sporlar Galeri Olimpik Oyunlar Tarsus İdman Yurdu
'GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ'

3806 kez okundu . 0 yorum yapıldı.


Haber Tarihi : 27.07.2017 16:55:00

 Mersin İdman Yurdu’nun çiçeği burnunda teknik direktörü Koray Palaz hedefleri ve beklentileri ile ilgili Paskolik’e özel açıklamalarda bulundu.

İngiltere altyapısından yetişen ve Türkiye liglerinde Manisaspor ve Denizlispor gibi takımlarda görev alan ,  38 yaşında ki genç teknik adam gelecekle ilgili umutlu mesajlar verdi.  Kulübün güzel günler göreceğini söyleyen Palaz, üstlendiği görevin zorluğunun farkında olduğunu belirtti.

5 GÜNDE 120 FUTBOLCU İZLEDİM

Göreve başladığından bu yana 5 günde 120’ye yakın futbolcu izlediğini ifade eden Palaz, “ Geleceğimizi genç oyuncuların üzerine kurgulamaktan başka çaremiz yok. Transfer tahtamız kapalı. Bu süreç bizi genç , yetenekli ve iştahlı oyunculara yönlendirdi. Umutsuz değilim. Kadromuzda eleminasyon yaptık. Bu bölgede çok değerli oyuncuların olduğunu kısa sürede gözlemledim. Bizim iki hedefimiz var. Birisi bu ligi en iyi yerde bitirmek, diğeri ise Türk Futboluna yeni yüzler kazandırıp, kulübün geleceğe umutla bakmasını sağlamak.” Şeklinde konuştu.

KARTEPEDE 4 HAZIRLIK MAÇI YAPACAĞIZ

Mersin etabının ardından gelecek hafta Kartepe’de takımı kampa alacağını kaydeden genç teknik adam, Kamptan sonra kadronun 28’e düşürüleceğini ve takımın iskeletinin oluşturulacağını söyledi. Palaz, “ 15 gün kalacağımız Kartepe’de 4 tane hazırlık maçı yapacağız. Ardından Mersin’e döneceğiz ve takımımızı şekillendireceğiz. Beğendiğimiz ve takımda görmek istediğimiz gurbetçi oyuncuları  transfer engelimiz olduğu için ancak devre arasından sonra oynatabileceğiz.” Dedi

TİTA HAFTAYA GELİYOR

Tita ve Sinan’ın takıma dönüp dönmeyeceği ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Palaz, “ Sinan ile ilgili bir tasarrufumuz yok ama Tita gelecek hafta kampa katılacak. Büyük bir aksilik olmazsa tecrübeli oyuncumuz Salı günü takımla birlikte idmanlara çıkacak. Öte yandan Tolga’nın takımda kalması için üzerime düşeni yapıyorum. Kendisi ile irtibat halindeyiz. Şimdilik aşamayacağımız bir sorun görünmüyor.“ dedi.

GENÇ FUTBOLCULARA EĞİTİM VERECEĞİZ

Bugüne kadar Manisa ve Denizli ‘de teknik direktörlük yaptığını ve bu ligde ilk kez teknik adam olarak mücadele vereceğini  söyleyen Palaz, “Bu ligi yakından takip ettim. Futbolcularım için gerekli önlemleri alıyorum. Ligde yayınının olmaması bizim için dezavantaj. Bunun handikabı  gidermek için futbolcularımıza bir hakem aracılığı ile eğitim vereceğiz. Ayrıca sosyal medya ve iletişim araçlarının nasıl kullanılacağına dair de eğitimlerimiz olacak. Böylece  genç futbolcularımızı  hem sportif hem de mental açıdan lige hazır hale getirmeye çalışacağız. “ dedi

UMUTSUZLUĞA PRİM YOK

Bu sezon işlerinin zor olduğunun farkında olduğunu söyleyen Palaz, “ 92 yıllık bir kulüpten söz ediyoruz. Önemli bir markadır Mersin İdman Yurdu. Şu andaki rakiplerinden kalibre olarak çok üsttedir. Ama bir çok Anadolu kulübünde yaşanan maddi zorluklar bizde de yaşanıyor. Yaklaşık bir asırlık kulübün kendisine ait bir tesisisin olmaması düşünülmesi gereken bir durumdur. Şu anki bulunduğumuz ortam büyük başarıların habercisi olmayabilir  ama bizi de umutsuzluğa sevketmemelidir. Mersin Türk futbolu için bir değerdir. Sadece bu değerin bile  farkında olabilirsek, farkındalık yaratabiliriz.” Şeklinde konuştu.

SİSTEM FUTBOLCUYA GÖRE ŞEKİLLENECEK

Bu sezon takıma uygulayacağı sitemin belirleyicisini futbolcu portföyü ve tipi  olacağını söyleyen Palaz, “ Henüz 10 gündür futbolcularımla birlikteyim. Onları tanıyıp, neler yapabileceklerini görmeliyim.  Transfer imkanımız olmadığı için sistemi belirlemek hayalcilik olur. Takımın iskeletini kurduktan sonra , sistemimiz şekillenecek. Kısacası oyuncularımdan en fazla verim alabileceğimiz bir anlayışla sahaya çıkacağız.” Dedi.

PALAZ’A FERGUSON BENZETMESİ

Zor şartlar altında bir lig yaşayacaklarının farkında olduklarına  dikkat çeken genç teknik adam, “ Yöneticilerimizin iyi niyetlerini ve gayretini biliyorum. Zor bir görev üstlendiler. Şu an yaşadığımız uyumu ve samimiyeti , sahaya yansıtabildiğimiz takdirde Mersin İdman Yurdu için önce  kısa vadede ardından da uzun vadede önemli gelişmeler olabilir. Başkanımızın bana “ Belki de bu kulübün Alex Ferguson’u olabilirsin” demesi hedeflerini ortaya koyan bir cümleydi. Umarım maceramız bir o kadar uzun soluklu olur”  diyerek sözlerini noktaladı



Haber Etiketleri
- |

Yorumlar
Haberi Yorumlayın
Ad Soyad * :
E-Posta * :
Yorumunuz * :
Doğrulama *
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code  Refresh
 

İDDİALI KONUMA GELDİ
İÇEL İDMAN YURDU
 
İDDİALI KONUMA GELDİ
 
-...  
  YAPRAK DÖKÜMÜ BAŞLADI ...
  BAY GEÇİYOR...
  İÇEL ZİRVEDE! ...
  İLK YARIYA 2 GOL SIĞDIRDI ...
TÜM İÇEL İDMAN YURDU HABERLERİ

YILIN SON MAÇI
BASKETBOL
 
YILIN SON MAÇI
 
-...  
  PERİLER ZORU KOLAYA ÇEVİRDİ...
  OLAYLI MAÇ!...
  KÖTÜ SERİ DEVAM EDİYOR...
  AVRUPA KADINLAR CİMNASTİK ŞAMPİYO...
TÜM BASKETBOL HABERLERİ

HAKEMİ GEÇEMEDİ!
SALON SPORLARı
 
HAKEMİ GEÇEMEDİ!
 
Türkiye Erkekler Hentbol 1.Liginde mücadele eden Mersin İdman Yurdu He...  
  MİLLİLERİN HEDEFİ İLK 3 İÇİNDE YER...
  HENÜZ GALİBİYETİ YOK...
  ZİRVEYE BİR ADIM DAHA...
  GALİBİYET İÇİN ÇIKACAKLAR...
TÜM SALON SPORLARı HABERLERİ

ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
GENEL HABERLER
 
ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
 
Pop-rock sanatçısı Ali Altay, Silifke Belediyespor’a marş yazıp best...  
  TARSUS İDMAN YURDU TELAFİ PEŞİNDE...
  HAFTA İÇİ MESAİSİ BAŞLIYOR...
  DÖRT GÖZLE BEKLİYOR...
  KAYBEDENİN İŞİ ZOR!...
TÜM GENEL HABERLER HABERLERİ

KÖŞE YAZARLARIMIZ
  • Ali ŞANLI
  • Suat Özdal
    TARAFTARIN SESİ
    ANKET
    Sizce gelecek hafta oynanacak olan Karabükspor karşılaşmasında forvette hangi isim oynamalı ?
    -Welliton Soares
    -Marko Futacs
    V?DEOLAR
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    Kamptan ilk görüntüler
    Kamptan ilk görüntüler



    Anasayfa Künye İletişim Giriş Sayfam Yap Sık Kullanılanlara Ekle
    Copy Right © 2012 Paskolik . Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım & Geliştirme Mustafa ŞAMDAN. Email : m.shamdan@gmail.com