Anasayfa | Künye ve İletişim | Sık Kullanılanlara Ekle
Anasayfa İçel İdman Yurdu Basketbol Salon Sporları Genel Haberler Amatör Sporlar Galeri Olimpik Oyunlar Tarsus İdman Yurdu
Sahtekarlık mı yapılıyor ?

2419 kez okundu . 0 yorum yapıldı.


Haber Tarihi : 15.05.2017 11:35:00

Şehir içi ulaşımda bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak, belediyelere ve bireylere bisiklet konusunda destek vermek amacıyla kurulan ve aynı zamanda Avrupa şehirlerinin yarıştığı uluslararası bir yarışma olan; Avrupa Bisiklet Yarışması’nda (European Cycling Challenge- ECC), skandal bir iddia gündeme geldi.

Toplamda 49 Avrupa ülkesinin katıldığı ve Türkiye’den de sadece Mersin ve İzmir’in yer aldığı yarışmada; bisiklet kullanıcıları akıllı telefonlarına Naviki isimli uygulamayı indirerek bisiklet ile yaptığı yolculuk mesafesini kayıt altına alıyor. 

“İZMİR SAHTEKÂRLIK YAPIYOR”

Mayıs ayının sonunda tamamlanacak yarışma süreci ile gazetemize değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürü Vedat Yüksel, İzmir’de bazı sporcuların yarışma kurallarına uymadığını belirtti. Bir sporcunun günde 30 km yol yapması gerekirken 2000 kilometre yol yaptığını ifade eden Yüksel, “Avrupa Bisiklet Yarışması; şehirlere bir bisiklet farkındalığını kazandırmak için organize edilen bir meydan okumadır. Bu yarışma nedeniyle Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi, Mezitli Belediyesi ve diğer ilçe belediyelerinden sporcularımız da yarışmaya destek veriyor. Ancak bunun belirli kuralları var bir kişi bir günde en fazla 30 kilometre yol yapabilir. Fakat İzmir sahtekârlık yapıyor. Bir tane sporcu bir günde 2000 kilometre yapmış. Bir bisikletlinin İzmir’de 2000 kilometre yapma şansı var mıdır? İzmir’de hileler dönüyor. Ancak kendi kendilerini kandırırlar. Oysaki bizim amacımız çok faklı. Biz kentte bisiklet kültürünü geliştirmek, kullanımını özendirmek, taşıt kullanımını azaltıp hava kirliliğinin önüne geçmek istiyoruz. İzmir, Mersin’e meydan okuyor, Mersin Budapeşte’ye meydan okuyor ama bu meydan okumanın içeriği iyi sonuçlar doğuruyor” dedi.  

YARIŞMA SONUNDA MERSİN’İN BİSİKLET HARİTASI BELİRLENECEK 

Yarışma kapsamında Mersin’in bisiklet kullanım haritasının da ortaya çıkacağını belirten Vedat Yüksel, kentte yapılacak bisiklet projeleri için çok önemli bir avantaj elde edeceklerini ifade etti. Yüksel “Yarışmanın sonunda ayrıca bizim bir bisiklet haritamız oluşacak. Bu harita ile bisiklet yollarımız belirleyeceğiz ona göre projeler üretebileceğiz. Analiz çalışmaları için zaman ve kaynak kaybetmeyeceğiz” cümlelerini kullandı.

YOLCULUĞUNU KAYDET MERSİN’E PUAN KAZANDIR

Son olarak tüm Mersinlilere çağrıda bulunan Yüksel, yarışmaya katılmak isteyen vatandaşların Android, iOS ve Windows Phone işletim sistemine sahip akıllı telefonlara Naviki isimli uygulamayı indirerek yarışmada kente destek verebileceklerinin altını çizdi. Vatandaşların yapması gereken tek şeyin bisiklet yolculuklarının akıllı Naviki uygulaması ile kayıt altına almak olduğunu ifade eden Yüksel, vatandaşların yapacağı her mesafenin yarışmada Mersin’i yükselteceğini belirtti.

EN BÜYÜK HEDEF İZMİR’İ GEÇMEK

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Çukurova Kalkınma Ajansı kent sahilinde gerçekleştirdiği iyileştirmeler ve Mezitli Belediyesi’nin hem çalışanlarına hem de vatandaşlara dağıttığı bisikletler ile kentte bisiklet farkındalığı konusunda önemli mesafe kaydedildi. Kamu kurumlarının yaptığı iyileştirme çalışmalarının ardından Mersin’in yarışmada iddialı olduğu ve başta İzmir’i sonra diğer Avrupa ülkelerini bisiklet kullanımı konusunda geride bırakmayı hedefliyor.



Haber Etiketleri
- |

Yorumlar
Haberi Yorumlayın
Ad Soyad * :
E-Posta * :
Yorumunuz * :
Doğrulama *
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code  Refresh
 

İDDİALI KONUMA GELDİ
İÇEL İDMAN YURDU
 
İDDİALI KONUMA GELDİ
 
-...  
  YAPRAK DÖKÜMÜ BAŞLADI ...
  BAY GEÇİYOR...
  İÇEL ZİRVEDE! ...
  İLK YARIYA 2 GOL SIĞDIRDI ...
TÜM İÇEL İDMAN YURDU HABERLERİ

YILIN SON MAÇI
BASKETBOL
 
YILIN SON MAÇI
 
-...  
  PERİLER ZORU KOLAYA ÇEVİRDİ...
  OLAYLI MAÇ!...
  KÖTÜ SERİ DEVAM EDİYOR...
  AVRUPA KADINLAR CİMNASTİK ŞAMPİYO...
TÜM BASKETBOL HABERLERİ

HAKEMİ GEÇEMEDİ!
SALON SPORLARı
 
HAKEMİ GEÇEMEDİ!
 
Türkiye Erkekler Hentbol 1.Liginde mücadele eden Mersin İdman Yurdu He...  
  MİLLİLERİN HEDEFİ İLK 3 İÇİNDE YER...
  HENÜZ GALİBİYETİ YOK...
  ZİRVEYE BİR ADIM DAHA...
  GALİBİYET İÇİN ÇIKACAKLAR...
TÜM SALON SPORLARı HABERLERİ

ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
GENEL HABERLER
 
ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
 
Pop-rock sanatçısı Ali Altay, Silifke Belediyespor’a marş yazıp best...  
  TARSUS İDMAN YURDU TELAFİ PEŞİNDE...
  HAFTA İÇİ MESAİSİ BAŞLIYOR...
  DÖRT GÖZLE BEKLİYOR...
  KAYBEDENİN İŞİ ZOR!...
TÜM GENEL HABERLER HABERLERİ

KÖŞE YAZARLARIMIZ
  • Ali ŞANLI
  • Suat Özdal
    TARAFTARIN SESİ
    ANKET
    Sizce gelecek hafta oynanacak olan Karabükspor karşılaşmasında forvette hangi isim oynamalı ?
    -Welliton Soares
    -Marko Futacs
    V?DEOLAR
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    Kamptan ilk görüntüler
    Kamptan ilk görüntüler



    Anasayfa Künye İletişim Giriş Sayfam Yap Sık Kullanılanlara Ekle
    Copy Right © 2012 Paskolik . Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım & Geliştirme Mustafa ŞAMDAN. Email : m.shamdan@gmail.com