Anasayfa | Künye ve İletişim | Sık Kullanılanlara Ekle
Anasayfa İçel İdman Yurdu Basketbol Salon Sporları Genel Haberler Amatör Sporlar Galeri Olimpik Oyunlar Tarsus İdman Yurdu
Güzel Mücadele, Kötü Sonuç..

4727 kez okundu . 0 yorum yapıldı.


Haber Tarihi : 12.03.2017 17:03:00

 Altınordu karşısında maça baskılı başlayan Mersin İdmanyurdu, çok koşan ve iyi kapanan rakibi karşısında gol yollarında sorunlar yaşadı.Tita’nın bireysel çabaları, Pedriel’in savunma arkasına sarktığı cılız pozisyonlar yeterli olmadı.Buna bir de su tutmuş ağır zemin eklenince işler daha da zorlaştı.

 
 Ev sahibi takımda hücum bölgesinde görev alan ve ileriye çıkması beklenen oyuncular, Serol’un kanat bindirmeleri ve Tita’nın etkili olabilecek paslarına hareketlenmediği için gidişat tamamen rakibe yaradı.Deplasman ekibi baskıyı kırıp, sürekli tempo düşürmeye çalıştı.20. dakikadan sonra bu amacına ulaşan Altınordu, kontra ataklar ya da uzaktan şut denemeleri ile gol aradı.
 
 Pedriel’in ayağını zamanında uzatamadığı yan top dışında maçın ilk yarısında net bir pozisyon görülmezken, ilk 45 dk. boyunca takımlar adına olumlu konuşulabilecek tek şey mücadeleydi.
 
 2. yarının hemen başındaki Sinan-Tolga değişikliği, Mersin İdmanyurdu’nun 6 dakikada 2 net gol pozisyonu bulmasını sağladı.Önce Sinan, hemen akabinde Nurullah ile pozisyonları cömertçe harcayan ev sahibi Mersin, aradığı golü 54. dakikada Pedriel’in ustalığına yakışır golü buldu.
 
 Golün ardından beklenildiği üzere Altınordu topa sahip olan ve beraberlik için yüklenen taraf oldu.20 dakika boyunca rakibin ataklarını izleyen Mersin İdmanyurdu, 76’da hızlı gelişen Altınordu kanat organizasyonuna dur diyemedi.Hem de 3 savunma oyuncusuyla ! Altınordu’da 18 yaşındaki Enis, Mitrovic, Gökhan ve Serol’un bakışları arasında takımının beraberlik golünü attı.
 
 Kenardan yeterli desteği alamıyorsunuz ve böyle bir zeminde öne geçiyorsunuz.Yapılacak 2 şey var : Birincisi rakip ataklarına direnç göstermek. İkincisi ise 2. golü bulup fişi çekmek.
 
 Tabi biz bunları burada yazarken yorulmuyoruz ama çocukların da böyle bir zeminde verdiği mücadeleden ne kadar yoruldukları nefes alıp verişlerinden belli.Konuyu transfere getirerek can sıkmak istemem fakat bu takımda Mitrovic stoperde daha iyi bir partner ile maçlara çıkabilse, Tita’nın sağında ve solunda O’nun oyun zekasını çabuk kavrayarak hareketlenebilen 2 iyi orta saha oyuncusu olsa, Pedriel ileride bu kadar yalnız kalmasa ve dönen topları daha çok kazanan bir Mersin olsaydı bu takım maç kazanırken bu kadar yorulmazdı.
 
TOLGA MENTAL OLARAK GİTMİŞ !
 
Levent Eriş’in takımın başına gelmesiyle, ilk idmanda Tolga’yı saha içi tavırlarından dolayı uyardığı bilinmekte.Gaziantep deplasmanında da kenarda oturdu.Biz bunların etkisiyle Altınordu karşısında daha farklı bir Tolga izlemeyi beklerken, bedenen sahada, kafa olarak uzaklarda, bu takımın "10" numaralı formasını taşıyan toy bir delikanlı izledik.
 
 Ligin ilk haftalarında iştahlı oyunu ve daha çok takım oyununa katkılarıyla ön plana çıkan Tolga, kafa olarak Mersin’den kopmuş.Belli ki, devre arasında aldığı transfer teklifleri başını çabuk döndürmüş.Sezon sonunda birçok futbolcu buradan ayrılacaktır ama ilk ayrılan ( kafa olarak ) Tolga Şahin oldu diyebilirim.


Haber Etiketleri
- |

Yorumlar
Haberi Yorumlayın
Ad Soyad * :
E-Posta * :
Yorumunuz * :
Doğrulama *
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code  Refresh
 

İDDİALI KONUMA GELDİ
İÇEL İDMAN YURDU
 
İDDİALI KONUMA GELDİ
 
-...  
  YAPRAK DÖKÜMÜ BAŞLADI ...
  BAY GEÇİYOR...
  İÇEL ZİRVEDE! ...
  İLK YARIYA 2 GOL SIĞDIRDI ...
TÜM İÇEL İDMAN YURDU HABERLERİ

YILIN SON MAÇI
BASKETBOL
 
YILIN SON MAÇI
 
-...  
  PERİLER ZORU KOLAYA ÇEVİRDİ...
  OLAYLI MAÇ!...
  KÖTÜ SERİ DEVAM EDİYOR...
  AVRUPA KADINLAR CİMNASTİK ŞAMPİYO...
TÜM BASKETBOL HABERLERİ

HAKEMİ GEÇEMEDİ!
SALON SPORLARı
 
HAKEMİ GEÇEMEDİ!
 
Türkiye Erkekler Hentbol 1.Liginde mücadele eden Mersin İdman Yurdu He...  
  MİLLİLERİN HEDEFİ İLK 3 İÇİNDE YER...
  HENÜZ GALİBİYETİ YOK...
  ZİRVEYE BİR ADIM DAHA...
  GALİBİYET İÇİN ÇIKACAKLAR...
TÜM SALON SPORLARı HABERLERİ

ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
GENEL HABERLER
 
ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
 
Pop-rock sanatçısı Ali Altay, Silifke Belediyespor’a marş yazıp best...  
  TARSUS İDMAN YURDU TELAFİ PEŞİNDE...
  HAFTA İÇİ MESAİSİ BAŞLIYOR...
  DÖRT GÖZLE BEKLİYOR...
  KAYBEDENİN İŞİ ZOR!...
TÜM GENEL HABERLER HABERLERİ

KÖŞE YAZARLARIMIZ
  • Ali ŞANLI
  • Suat Özdal
    TARAFTARIN SESİ
    ANKET
    Sizce gelecek hafta oynanacak olan Karabükspor karşılaşmasında forvette hangi isim oynamalı ?
    -Welliton Soares
    -Marko Futacs
    V?DEOLAR
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    Kamptan ilk görüntüler
    Kamptan ilk görüntüler



    Anasayfa Künye İletişim Giriş Sayfam Yap Sık Kullanılanlara Ekle
    Copy Right © 2012 Paskolik . Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım & Geliştirme Mustafa ŞAMDAN. Email : m.shamdan@gmail.com