Anasayfa | Künye ve İletişim | Sık Kullanılanlara Ekle
Anasayfa İçel İdman Yurdu Basketbol Salon Sporları Genel Haberler Amatör Sporlar Galeri Olimpik Oyunlar Tarsus İdman Yurdu
Maraton basına tanıtıldı

2232 kez okundu . 0 yorum yapıldı.


Haber Tarihi : 2.12.2016 13:58:00

11 Aralık 2016 Pazar günü ‘Demokrasi Şehitleri’ anısına düzenlenecek olan ‘2. Uluslararası Mersin Maratonu’nun basın toplantısı, Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Divan Otel’de yapılan toplantıya, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanvekili Ali Aksu, kent protokolü, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sporcular ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Toplantıda Mersin Maratonu ile ilgili hazırlanan video gösterimi ve bilgilendirme sunumunun ardından konuşmalara geçildi.

“Mersinimize Değer Katacak Her Türlü Etkinlikte Bir Arada Hareket Etmeliyiz”

Toplantıda konuşan Vali Özdemir Çakacak, ikincisi “Mersin’e koş, Mersin’de koş” sloganıyla, 15 Temmuz Şehitleri anısına düzenlenecek olan ve geçtiğimiz yıl Avrupa Atletizm Birliği tarafından 5 yıldız ile derecelendirilen bu büyük organizasyonun bu yıl, geçen yıla göre daha çok katılımla gerçekleştirilecek olmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Vali Özdemir Çakacak, “Bu vesile ile 15 Temmuz’da Milletimizin birliği ve Devletimizin bekası uğruna canlarını feda eden Milletimizin kahraman evlatlarını bir kez daha şükran, rahmet ve minnetle anıyor, böylesine önemli ve anlamlı bir organizasyonu aziz şehitlerimizin anısına düzenleyen Büyükşehir Belediyemiz ile maratona katkı sağlayan ve destek veren tüm kişi ve kurumlara şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Konuşmasının devamında Mersin’in, sahip olduğu diğer özelliklerinin yanı sıra 2013 yılında ev sahipliği yaptığı Akdeniz Oyunları sayesinde çok önemli spor tesisleri kazandığını, bu tesislerde düzenlenen organizasyonlarda ortaya koyduğu başarılı ev sahiplikleri sayesinde elde ettiği ‘Spor Kenti’ unvanı ile de uluslararası arenada adından sıkça söz ettirir hale geldiğini vurgulayan Vali Çakacak; “Başarıyla ev sahipliği yaptığımız ulusal ve uluslararası organizasyonlar, özellikle de geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz Uluslararası Mersin Maratonu spor ve basın camiasında büyük yer bulmuş, ilimizden övgü ile söz edilmesini sağlamıştır. Bizler de Mersin’in tüm dinamikleri ile birlikte yakaladığımız bu başarıyı daha da ileri noktalara taşımak amacıyla, Mersin ortak paydasında el birliği ve işbirliği içerisinde Mersinimize değer katacak her türlü etkinlik ve yatırımda birlikte hareket ederek çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” şeklinde konuştu.

“Uluslararası Mersin Maratonu Avrupa’nın En İyi Maratonları Arasında Yer Alıyor”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, düzenledikleri Mersin Maratonu’nun Avrupa’nın en iyi maratonları arasında yer aldığından söz ederken, geçen yıl düzenlenen maratonunun Avrupa Atletizm Birliği tarafından 5 yıldızla derecelendirildiğinin bilgisini verdi.

“Demokrasi Şehitleri” anısına “Mersin’e koş, Mersin’de koş” sloganı ile gerçekleştirilen maratona katılımın bu yıl geçen yıla nazaran çok daha yüksek olacağını belirten Başkan Kocamaz, “Geçen yılki maratona halk koşusu dâhil yaklaşık 3 bin kişi iştirak etmişti. Bu yıl bu rakamın 20 binlere çıkacağını düşünüyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak kutsal bir emanet kabul ettiğimiz insanımızın sağlığı, huzuru, refahı, fikren ve ruhen gelişmesi için çalışmayı kutsal bir uğraş olarak görüyoruz. Bu bağlamda sporu; sağlıklı, verimli ve kaliteli bir yaşamın anahtarı kabul ediyoruz. Genç-yaşlı, kadın-erkek, çalışan-çalışmayan, engelli-engelsiz herkes için spor alanları oluşturuyor, spor kültürünün yaygınlaşması için organizasyonlar düzenlemeyi temel görev sayıyoruz” dedi.

Mersin’i sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın hatta dünyanın sayılı spor merkezlerinden biri haline getirmek istediklerini aktaran Başkan Kocamaz, konuşmasına “Amacımız başta turizm, tarım, lojistik ve sanayi olmak üzere pek çok alanda marka şehir olma potansiyeline fazlasıyla sahip olan Mersinimizi, spor alanında da marka şehirler kervanına katmaktır. 2016 yılı içerisinde Avrupa’nın en büyük atletizm yarışması olan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nı ve 20. Avrupa 10 Bin Metre Kupasını Mersin’de başarıyla gerçekleştirdiğimizi de unutmamak gerekir. Yaptığımız her organizasyonun Mersin’in marka değerine katkı sağladığını görmekten büyük mutluluk duyuyoruz” şeklinde devam etti.

Başkan Kocamaz, 2. Uluslararası Mersin Maratonu için sadece organizasyonu gerçekleştiren kurum ve kuruluşların değil, bütün bir şehrin kenetlenmesinin zorunluluğundan bahsederken,  başta Valilik olmak üzere, çeşitli kamu kurum ve kuruluşları, ticaret, sanayi ve esnaf odaları, üniversitelerin, okulların ve sivil toplum kuruluşları yetkililerinin ve temsilcilerinin aynı amaç uğruna toplandıklarını aktardı.

Mersin’e sahip çıkmanın kentin bütün değerlerine sahip çıkmak olduğundan ve Mersin’in bütün potansiyellerini harekete geçirmenin gerekliliğinden bahseden Başkan Kocamaz, “Bu duygu ve düşüncelerle 2. Uluslararası Mersin Maratonu’nun başta Mersinimiz olmak üzere, ülkemize ve tüm dünyaya güzellikler getirmesini temenni ediyorum. 2. Uluslararası Mersin Maratonu’na katılacak tüm sporculara başarılar diliyorum. Mersinlilerin hür sesi olan siz değerli basın mensuplarımıza da bugüne kadarki destekleriniz ve bundan sonra yapacağınız katkılar için şimdiden çok teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanvekili Ali Aksu yaptığı konuşmada, maratonun 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anısına yapılmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi ve maratona katkı veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Vali Özdemir Çakacak’a ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından soru-cevap kısmına geçildi ve basın mensuplarının soruları yanıtlandı. Toplu hatıra fotoğrafından sonra da basın toplantısı sona erdi.



Haber Etiketleri
- |

Yorumlar
Haberi Yorumlayın
Ad Soyad * :
E-Posta * :
Yorumunuz * :
Doğrulama *
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code  Refresh
 

İDDİALI KONUMA GELDİ
İÇEL İDMAN YURDU
 
İDDİALI KONUMA GELDİ
 
-...  
  YAPRAK DÖKÜMÜ BAŞLADI ...
  BAY GEÇİYOR...
  İÇEL ZİRVEDE! ...
  İLK YARIYA 2 GOL SIĞDIRDI ...
TÜM İÇEL İDMAN YURDU HABERLERİ

YILIN SON MAÇI
BASKETBOL
 
YILIN SON MAÇI
 
-...  
  PERİLER ZORU KOLAYA ÇEVİRDİ...
  OLAYLI MAÇ!...
  KÖTÜ SERİ DEVAM EDİYOR...
  AVRUPA KADINLAR CİMNASTİK ŞAMPİYO...
TÜM BASKETBOL HABERLERİ

HAKEMİ GEÇEMEDİ!
SALON SPORLARı
 
HAKEMİ GEÇEMEDİ!
 
Türkiye Erkekler Hentbol 1.Liginde mücadele eden Mersin İdman Yurdu He...  
  MİLLİLERİN HEDEFİ İLK 3 İÇİNDE YER...
  HENÜZ GALİBİYETİ YOK...
  ZİRVEYE BİR ADIM DAHA...
  GALİBİYET İÇİN ÇIKACAKLAR...
TÜM SALON SPORLARı HABERLERİ

ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
GENEL HABERLER
 
ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
 
Pop-rock sanatçısı Ali Altay, Silifke Belediyespor’a marş yazıp best...  
  TARSUS İDMAN YURDU TELAFİ PEŞİNDE...
  HAFTA İÇİ MESAİSİ BAŞLIYOR...
  DÖRT GÖZLE BEKLİYOR...
  KAYBEDENİN İŞİ ZOR!...
TÜM GENEL HABERLER HABERLERİ

KÖŞE YAZARLARIMIZ
  • Ali ŞANLI
  • Suat Özdal
    TARAFTARIN SESİ
    ANKET
    Sizce gelecek hafta oynanacak olan Karabükspor karşılaşmasında forvette hangi isim oynamalı ?
    -Welliton Soares
    -Marko Futacs
    V?DEOLAR
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    Kamptan ilk görüntüler
    Kamptan ilk görüntüler



    Anasayfa Künye İletişim Giriş Sayfam Yap Sık Kullanılanlara Ekle
    Copy Right © 2012 Paskolik . Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım & Geliştirme Mustafa ŞAMDAN. Email : m.shamdan@gmail.com