Anasayfa | Künye ve İletişim | Sık Kullanılanlara Ekle
Anasayfa İçel İdman Yurdu Basketbol Salon Sporları Genel Haberler Amatör Sporlar Galeri Olimpik Oyunlar Tarsus İdman Yurdu
SİVAS YANILTMASIN

2262 kez okundu . 0 yorum yapıldı.


Haber Tarihi : 4.10.2015 01:06:00

 Haftalardır galibiyet hasreti çeken Mersin İdman Yurdu ilk defa bu kadar galibiyete yaklaşmıştı.. Ama olmadı..

En azından alınan 1 puan takımdaki özgüven eksikliğine şimdilik merhem oldu.

Ama İtidalli olmak da yarar var.. Çünkü ikinci yarıda eksik bir Sivasspor karşısında mücadele etti Mersin İdman Yurdu.. İlk yarıda bile organize bir Mersin İdman yurdu karşısında zor duruma düşmesi gereken bir takımdı Sivasspor. Hatları arasında ciddi kopukluklar vardı. Defansı evlere şenlikti. Ne yazık ki Mersin İdman yurdu rakibinden o k kadar kötüydü ki, o Sivasspor bile ilk yarıda 2 farklı üstünlüğü yakalamasını bildi.

İkinci yarıya olumlu sayılabilecek değişikliklerle başladı kırmızı lacivertliler. Haftalardır olumsuz sinyaller veren Mitroviç ile iki maçtır Korkmaz’ın güvenini boşa çıkaran Güven Varol saha dışına alınınca hücum gücünde hissedilir bir kıpırdanma oldu.. Farkı bire indirmek isteyen temsilcimizin  imdadına yetişen ise tecrübeli savunma oyuncusu İbrahim Öztürk oldu. Top sürmeye mecali olmayan Welliton’u yere indiren İbrahim hem takımını eksik bıraktı hem de farkın bire inmesine yol açtı. Eksik kalan rakibine yüklenen kırmızı lacivertliler, sahanın en kötüsü olan Nakoulma ile yakaladıkları iki net pozisyonu gole çevirebilseydi, maçı bir anda lehine çevirecek ve lige ilk kez 3 puanla tanışacaktı. Burkina Fasolu oyuncunun ukala sayılabilecek vuruşları sadece  kalecinin idman eksikliğini giderecek nitelikteydi. Neyseki takımın imdadına Perdiel yetişti ve altıpas önünde bulduğu topu rakip ağlara yuvarladı ..

Mersin İdman yurdu’nun eksik kalan rakibi karşısında galip gelebileceği bir maçı berabere bitirmesine elbette üzüldük..Ama maçı total açıdan değerlendirdiğimizde bir puanın bu performansla yeterli olduğunu düşünmek daha doğru olur.. Bülent Korkmaz’ın acilen futbolcular arasındaki oyun ve pas mesafesini  indirmesi lazım… Hatlar arasındaki kopukluk ve mesafe fazlalığı yardımlaşma  trafiğini engelliyor ve futbolcuların hatalı pas yapmasını sağlıyor. Bu nedenle takım hızlı hücuma kalkamıyor. Maçı set oyununa döndürmek zorunda kalan kırmızı lacivertliler, rakibi eksik yakalayamıyor ve istedikleri pozisyonu üretemiyor. Ayrıca 2. Ve 3. Bölge arasında bağlantıyı sağlayacak, adam eksiltecek bir oyuncunun eksikliği fazlasıyla göze çarpıyor.

Bir önceki yazımda da değindim. Welliton ve özellikle Nakoulma’nın ciddi bir şekilde uyarılması lazım.. Welliton yakaladığı pozisyonlarda o kadar ağırki, bu haliyle ancak harmandalı oynar.. Nakoulma ise takımdan bağımsız takılıyor haftalardır. Federasyon bundan sonra Mersin maçlarını iki topla oynatmalı… Çünkü kendi yarı sahasına adım atmaya tenezzül etmeyen Nakoulma için topun olmadığı her alan sıkıcı… Topa vurduğu anlar da taraftar için sıkıcı.. Bu nedenle Korkmaz’ın halletmesi gereken en büyük sorun ise bence Nakoulma ve onun müzmin hastalığı..

Korkmaz’ın Sivas maçındaki tercihleri eldeki imkanlara göre iyi tespit edilmiş hamlelerdi. Nitekim Pedriel golünü attı ve görevini yerine getirdi. Ama bu dakikalarda Korkmaz’ın Nakoulma –Sinan değişikliğini ertelemesi bence hataydı. İyice defansa gömülen ve kontra toplarla cılız bir şekilde gol arayan Sivasspor’u, son vuruşları iyi ve isabet yüzdesi yüksek olan Sinan ile vurabilirdi.  Maçtan mental olarak kopmuş olan Nakoulma’ya maç sonuna kadar sabretmesi beni şaşırttı. Korkmaz ,rakibi eksik kalmasına rağmen olası bir kişisel hataya olanak vermemek adına eşeği sağlam kazığa bağlamayı tercih etti ve 1 puana razı oldu.   

Böylece Mersin İdman Yurdu belki maçın gidişatına göre tatmin olmadığımız fakat maçtan önce hedeflediğimiz  puanla evine döndü.



Haber Etiketleri
- |

Yorumlar
Haberi Yorumlayın
Ad Soyad * :
E-Posta * :
Yorumunuz * :
Doğrulama *
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code  Refresh
 

İDDİALI KONUMA GELDİ
İÇEL İDMAN YURDU
 
İDDİALI KONUMA GELDİ
 
-...  
  YAPRAK DÖKÜMÜ BAŞLADI ...
  BAY GEÇİYOR...
  İÇEL ZİRVEDE! ...
  İLK YARIYA 2 GOL SIĞDIRDI ...
TÜM İÇEL İDMAN YURDU HABERLERİ

YILIN SON MAÇI
BASKETBOL
 
YILIN SON MAÇI
 
-...  
  PERİLER ZORU KOLAYA ÇEVİRDİ...
  OLAYLI MAÇ!...
  KÖTÜ SERİ DEVAM EDİYOR...
  AVRUPA KADINLAR CİMNASTİK ŞAMPİYO...
TÜM BASKETBOL HABERLERİ

HAKEMİ GEÇEMEDİ!
SALON SPORLARı
 
HAKEMİ GEÇEMEDİ!
 
Türkiye Erkekler Hentbol 1.Liginde mücadele eden Mersin İdman Yurdu He...  
  MİLLİLERİN HEDEFİ İLK 3 İÇİNDE YER...
  HENÜZ GALİBİYETİ YOK...
  ZİRVEYE BİR ADIM DAHA...
  GALİBİYET İÇİN ÇIKACAKLAR...
TÜM SALON SPORLARı HABERLERİ

ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
GENEL HABERLER
 
ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
 
Pop-rock sanatçısı Ali Altay, Silifke Belediyespor’a marş yazıp best...  
  TARSUS İDMAN YURDU TELAFİ PEŞİNDE...
  HAFTA İÇİ MESAİSİ BAŞLIYOR...
  DÖRT GÖZLE BEKLİYOR...
  KAYBEDENİN İŞİ ZOR!...
TÜM GENEL HABERLER HABERLERİ

KÖŞE YAZARLARIMIZ
  • Ali ŞANLI
  • Suat Özdal
    TARAFTARIN SESİ
    ANKET
    Sizce gelecek hafta oynanacak olan Karabükspor karşılaşmasında forvette hangi isim oynamalı ?
    -Welliton Soares
    -Marko Futacs
    V?DEOLAR
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    Kamptan ilk görüntüler
    Kamptan ilk görüntüler



    Anasayfa Künye İletişim Giriş Sayfam Yap Sık Kullanılanlara Ekle
    Copy Right © 2012 Paskolik . Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım & Geliştirme Mustafa ŞAMDAN. Email : m.shamdan@gmail.com