Anasayfa | Künye ve İletişim | Sık Kullanılanlara Ekle
Anasayfa İçel İdman Yurdu Basketbol Salon Sporları Genel Haberler Amatör Sporlar Galeri Olimpik Oyunlar Tarsus İdman Yurdu
Ağırlaştırılmış yazı..

2560 kez okundu . 0 yorum yapıldı.


Haber Tarihi : 31.08.2015 12:40:00

Ağırlaştırılmış yazı ya da Mersin’in geri dönüş meselesi 

Kayseri’nin atacak gibi olmadığı ama Mersin İdman Yurdu’nun, ‘Allah’ını seversen al da at’ dediği golleri hem çıplak gözle, hem televizyon yayınından, hem ağırlaştırılmış görüntüyle izledik.

İstedik ki biz de ağırlaştırılmış bir yazı ile anlatalım golleri…

***

Evvela ilk gol…

Mersin İdman Yurdu sağ kanattan duran top kullanıyor. Topun başındaki isim Vederson. Sol bek. Top Kayseri ceza sahasına düşüyor. Biseswar tek pasla ceza alanı dışına atıyor, Kayseri atak yönüne göre sola, Mersin savunmasına göre sağa. Kayseri oyuncusu çizgide topla buluşunca Mersinli oyuncular yakın takibe alıyor. Arkadan Oktay ve Vederson, önde sağ bek Serkan. Kayseri oyuncusu tek dokunuşla topu ileri atıyor. Serkan sırtını dönerek çalımı yediği için geride kalıyor. Oktay ve Vederson kendi kafasına göre giden topu yakalamak için depara kalkıyor. İkisi de hızlı ve topa yakın. Gerilerinde iki Kayserili var ama yetişmeleri imkansız. Topla Oktay buluşuyor. Orta çizgiyi geçmeden, çevre kontrolü yapmadan tek dokunuşla topu kendi yarı alanına doğru atıyor. Kaleciye geri pas mı? Bence değil, bence bu ligde oynayan bir oyuncunun o noktadan, o mesafeden, o açıdan geri pas düşünmemiş olması lazım.  Ama Oktay topu göbeğe doğru, savunma hattına doğru atıyor. Hat mat kalmamış ki. Top Oktay’ın ayağından çıktığı anda, Mersin savunması orta alanda çizgi halinde. Oktay’a yakın tarafta Murat. Onun yanında Mitroviç. Onun yanında Sadiku. Ama Murat ile Mitroviç’in arasında Kayseri oyuncusu Ömer var. Nitekim top Murat’ın görüş ve hamle alanından geçiyor, tam da Ömer’in istediği yerde kalıyor, Ömer topla ilerliyor, Mersin kalecisi ceza sahası dışına çıkıp rakibini sol çapraza gitmeye zorlayarak görevini yapıyor ama… Murat çok geride kalmış. Mitroviç çok geride kalmış. Sadiku çok geride kalmış… Ömer’i boş kale önünde karşılayacak bir Allah’ın kulu yok. Ömer’in yanında koşacak bir adam yok. Üçü de geriden izliyor golü.

Tamam, hatanın büyüğü Oktay’da da, Oktay’ın dokunuşu da dahil 3 pas sonunda top orta çizgiyi geçer geçmez Ömer’in gerisinde kalan, o kadar orta saha ve savunmacının hiç mi suçu yok?

Gelelim ikinci gole…

Sahnede yine Bıseswar var. Kayseri’nin atak yönüne göre sol kanattan gelişen bir atak. Bıseswar, topla sol kanatta ilerliyor. Karşısında Mersin savunması yerini almış. Kayserili oyuncu sağındaki arkadaşıyla verkaç yapıyor, bir anda kanat derinliğine iniyor. Onu karşılayan 2 Mersin oyuncusundan biri yerde kalıyor, diğeri ona bakıyor, sonra beraberce pozisyonu izliyorlar. O arada Bıseswar, karşısına çıkan Mersinli oyuncuya rağmen ortasını yapıyor. Ceza alanında aktif durumda olabilecek 3 Mersin oyuncusu ve 3 Kayseri oyuncusu var. Kaleye yakın olan Kayseri oyuncusu yakın markaj altında ama kaleye uzak olan 2 Kayserili bomboş. Top tam da ikisinin olduğu yere düşüyor ama ıskalıyorlar. Top Mersin savunmasının soluna doğru açılıyor, ceza alanındaki 2 Mersin oyuncusu Murat ve Vederson ok gibi fırlıyorlar ama insanoğlu toptan hızlı değil ki. Yetişemiyorlar. Yetişemedikleri yerde Kayserili Zeki Yavru yetişiyor topa. İyi bir vuruş ve gol. Kim bu Zeki Yavru dersen… Kayseri’nin sağ beki. O anda arkasında pozisyonu izleyen kim dersen Nakoulma. Mersin’in sol açığı. Yani Zeki ile aynı koridoru kullanıyor. Ama Zeki koridorun en güzel yerine geliyor, ters kanattaki gelişmeleri rahatça izliyor, pozisyonla ilgili tahminlerde bulunuyor, çok rahat şekilde topla buluşuyor, vuruş açısını buluyor ve golü atıyor. Nakoulma ise arkadan izliyor, belki mırıldanıyor:

-İyi gol attı valla!

Gerçi o top Zeki Yavru’ya gelmese, ceza alanı içindeki oyuncu golü yapacak çünkü kalenin cephesinde ve önü bomboş. Arkası? Arkası da bomboş hatta kademesinde bir arkadaşı var. Mersinli oyuncular nerede?

Yoldalar hocam, dönüyorlar!

***

Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Mesut Bakkal bu ligin kurt hocalarından. Taktiğine, tekniğine, futbol bilgisine laf etmek haddimiz değil. Tribünden gördüğümüz kadarıyla kendisine bir not iletelim:

Sayın Hocam, şu geriye dönüş meselesini yeniden anlatın oyunculara. Kendi kalesine doğru ağır adımlarla düz koşu yapınca geriye döndüğünü sanan ya da tribünleri öyle kandıracağına inanan oyuncular var. Savunma hattını kaimleştirerek, savunma hattını derinleştirerek,  kademeler oluşturarak, atağa desteğe çıkan rakip oyuncuları kontrol ederek, rakibe arkadan yaklaşıp top çalarak, şut engelleyerek, hiçbir şey yapamıyorsa rakibi rahatsız ederek, o da olmadı faul yaparak geriye dönmüyorsa bir oyuncu, dönmesin daha iyi.

Halı sahaların bilekleri kıvrak, ileri çıkmayı seven,  geri dönmekten hoşlanmayan gediklileri gibi, çömelsin izlesin rakibin golünü:

-İyi gol attı valla!



Haber Etiketleri
- |

Yorumlar
Haberi Yorumlayın
Ad Soyad * :
E-Posta * :
Yorumunuz * :
Doğrulama *
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code  Refresh
 

İDDİALI KONUMA GELDİ
İÇEL İDMAN YURDU
 
İDDİALI KONUMA GELDİ
 
-...  
  YAPRAK DÖKÜMÜ BAŞLADI ...
  BAY GEÇİYOR...
  İÇEL ZİRVEDE! ...
  İLK YARIYA 2 GOL SIĞDIRDI ...
TÜM İÇEL İDMAN YURDU HABERLERİ

YILIN SON MAÇI
BASKETBOL
 
YILIN SON MAÇI
 
-...  
  PERİLER ZORU KOLAYA ÇEVİRDİ...
  OLAYLI MAÇ!...
  KÖTÜ SERİ DEVAM EDİYOR...
  AVRUPA KADINLAR CİMNASTİK ŞAMPİYO...
TÜM BASKETBOL HABERLERİ

HAKEMİ GEÇEMEDİ!
SALON SPORLARı
 
HAKEMİ GEÇEMEDİ!
 
Türkiye Erkekler Hentbol 1.Liginde mücadele eden Mersin İdman Yurdu He...  
  MİLLİLERİN HEDEFİ İLK 3 İÇİNDE YER...
  HENÜZ GALİBİYETİ YOK...
  ZİRVEYE BİR ADIM DAHA...
  GALİBİYET İÇİN ÇIKACAKLAR...
TÜM SALON SPORLARı HABERLERİ

ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
GENEL HABERLER
 
ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
 
Pop-rock sanatçısı Ali Altay, Silifke Belediyespor’a marş yazıp best...  
  TARSUS İDMAN YURDU TELAFİ PEŞİNDE...
  HAFTA İÇİ MESAİSİ BAŞLIYOR...
  DÖRT GÖZLE BEKLİYOR...
  KAYBEDENİN İŞİ ZOR!...
TÜM GENEL HABERLER HABERLERİ

KÖŞE YAZARLARIMIZ
  • Ali ŞANLI
  • Suat Özdal
    TARAFTARIN SESİ
    ANKET
    Sizce gelecek hafta oynanacak olan Karabükspor karşılaşmasında forvette hangi isim oynamalı ?
    -Welliton Soares
    -Marko Futacs
    V?DEOLAR
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    Kamptan ilk görüntüler
    Kamptan ilk görüntüler



    Anasayfa Künye İletişim Giriş Sayfam Yap Sık Kullanılanlara Ekle
    Copy Right © 2012 Paskolik . Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım & Geliştirme Mustafa ŞAMDAN. Email : m.shamdan@gmail.com