Anasayfa | Künye ve İletişim | Sık Kullanılanlara Ekle
Anasayfa İçel İdman Yurdu Basketbol Salon Sporları Genel Haberler Amatör Sporlar Galeri Olimpik Oyunlar Tarsus İdman Yurdu
Zemin hazır!

2673 kez okundu . 0 yorum yapıldı.


Haber Tarihi : 27.07.2015 12:30:00

 

Geçen yıl ligin daha ilk haftasında zemin sorunu yaşanan ve sezon boyunca kullanılamayan Mersin Stadyumu, Tansal Sportif Şirketi’nin yaptığı bakım ve iyileştirme çalışmaları ile dünyanın en iyi zeminlerinden biri olma iddiasında!

HEDİYE EROĞLU

Geçen yıl sezonun açılış maçını yaptığı Beşiktaş karşılaşmasında zemin sorunu yaşayan ve ardından son 4 maça kadar kapıları kapanan Mersin Stadyumu’nun zemin sorunu çözüldü. Yeni sezon için Tansal Sportif Şirketi’ne emanet edilen Mersin Stadyumu’nun zemini ile ilgili şirket yaptığı bakım ve iyileştirme çalışmaları ile Mersin Stadyumu’nu Türkiye’nin en iddialı sahalarından biri yaptı.

Bursa’da 2007 yılında kurulan ve imza attığı başarılı çalışmalar ile Bursa Atatürk Stadı’nın son iki yıldır Türkiye’nin en iyi sahası seçilmesini sağlayan Tansal Sportif Ltd Şti, yeni sezon öncesi Mersin Stadyumu’nda ki çalışmalarında sona yaklaştı. Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Turan Tansal, geçtiğimiz hafta Mersin’e gelerek çalışmaları bizzat yerinde inceledi.

MERSİN’İN İKLİMİ ZORLU

Mersin’de sıcak yazları ve nem ile birlikte saha zemini için zorlu bir çalışmaya imza attıklarını anlatan Tansal, daha önce köklenme sorunu yaşanan Mersin Stadyumu’nda golf ve futbol sahaları gibi spor alanlarında başarı ile kullanılan Bermuda Grass Gobi çimleme çalışması yaptıklarını söyledi. Mersin ikilimi için özel olarak hazırlanan bir karışım ile yapılan çimleme işleminin basılmaya ve kuraklığa dayanıklı, az biçim isteyen, yaz ve kış rengini muhafaza edebilecek nitelikte olduğunun altını çizen Tansal, çalışmalarında sona yaklaştıklarını açıkladı.

 “BİR DEDİĞİMİZİ İKİ ETMEDİLER”

“Mersin’de bu tür sahalara bakmak çok zor çünkü nem oranı çok yüksek, bu da sahasının kalitesini bozuyor” diyen Mehmet Turan Tansal, ancak ara çim ekimi yaparak bu sorunu da aştıklarını kaydetti. Sıcaklık nedeniyle yer yer küçük çaplı mantar sorunu yaşandığını ancak bununda anında müdahaleler ile giderildiğini  aktaran Tansal, yaptıkları çalışmalarda Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ile Mersin Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü’nden büyük destek aldıklarının da altını çizdi. Gerek genel müdürlük gerekse yerel teşkilatın stadyumun bu kadar çok önemsemesinin kent adına büyük bir kazanç olduğunun altını çizen Tansal, “Bu ilgi diğer illerde pek alışık olmadığımız bir durum. Zira gerekli çalışmalar için ekipmandan, personele bir dediğimizi iki etmeyen idarecilere teşekkür ederiz. Bu sayede daha verimli çalıştık” dedi. 

 “MERSİN, DÜNYANIN EN İYİLERİNDEN OLACAK”

 Şirket olarak Bursa Atatürk Stadı’nda yaptıkları çalışmalar ile bu sahanın son iki yıldır Türkiye’nin en iyi stadı seçilmesini sağladıklarının altını çizen Tansal, bu yıl ki adaylarının Mersin Stadyumu olduğunu da belirterek, “Bursa dünyada ilk 10’a girmişti, bu yıl Mersin’in aynı gururu tatması için çabalıyoruz. Yaptığımız çalışmalar ile Mersin Stadyumu, Türkiye’nin en iyi zeminlerinden biri olma iddiasındadır” diye konuştu.

 BAĞDAT’TAN ‘SAHA YAPIN’ TEKLİFİ GELDİ

 Öte yandan Türkiye’de yaptıkları başarılı çalışmaların meyvesini yurtdışından gelen tekliflerle aldıklarını da dile getiren Tansal Sportif Ltd Şti Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Turan Tansal, son olarak Bağdat’tan 4 saha yapımı için davet aldıklarını bildirdi. Görüşmelerin halen devam ettiğini aktaran Tansal, “Kalite ve güven esaslı çalışan firmamız başarı çıtasını her geçen gün arttırmaktadır” dedi.  



Haber Etiketleri
- |

Yorumlar
Haberi Yorumlayın
Ad Soyad * :
E-Posta * :
Yorumunuz * :
Doğrulama *
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code  Refresh
 

İDDİALI KONUMA GELDİ
İÇEL İDMAN YURDU
 
İDDİALI KONUMA GELDİ
 
-...  
  YAPRAK DÖKÜMÜ BAŞLADI ...
  BAY GEÇİYOR...
  İÇEL ZİRVEDE! ...
  İLK YARIYA 2 GOL SIĞDIRDI ...
TÜM İÇEL İDMAN YURDU HABERLERİ

YILIN SON MAÇI
BASKETBOL
 
YILIN SON MAÇI
 
-...  
  PERİLER ZORU KOLAYA ÇEVİRDİ...
  OLAYLI MAÇ!...
  KÖTÜ SERİ DEVAM EDİYOR...
  AVRUPA KADINLAR CİMNASTİK ŞAMPİYO...
TÜM BASKETBOL HABERLERİ

HAKEMİ GEÇEMEDİ!
SALON SPORLARı
 
HAKEMİ GEÇEMEDİ!
 
Türkiye Erkekler Hentbol 1.Liginde mücadele eden Mersin İdman Yurdu He...  
  MİLLİLERİN HEDEFİ İLK 3 İÇİNDE YER...
  HENÜZ GALİBİYETİ YOK...
  ZİRVEYE BİR ADIM DAHA...
  GALİBİYET İÇİN ÇIKACAKLAR...
TÜM SALON SPORLARı HABERLERİ

ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
GENEL HABERLER
 
ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
 
Pop-rock sanatçısı Ali Altay, Silifke Belediyespor’a marş yazıp best...  
  TARSUS İDMAN YURDU TELAFİ PEŞİNDE...
  HAFTA İÇİ MESAİSİ BAŞLIYOR...
  DÖRT GÖZLE BEKLİYOR...
  KAYBEDENİN İŞİ ZOR!...
TÜM GENEL HABERLER HABERLERİ

KÖŞE YAZARLARIMIZ
  • Ali ŞANLI
  • Suat Özdal
    TARAFTARIN SESİ
    ANKET
    Sizce gelecek hafta oynanacak olan Karabükspor karşılaşmasında forvette hangi isim oynamalı ?
    -Welliton Soares
    -Marko Futacs
    V?DEOLAR
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    Kamptan ilk görüntüler
    Kamptan ilk görüntüler



    Anasayfa Künye İletişim Giriş Sayfam Yap Sık Kullanılanlara Ekle
    Copy Right © 2012 Paskolik . Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım & Geliştirme Mustafa ŞAMDAN. Email : m.shamdan@gmail.com