Anasayfa | Künye ve İletişim | Sık Kullanılanlara Ekle
Anasayfa İçel İdman Yurdu Basketbol Salon Sporları Genel Haberler Amatör Sporlar Galeri Olimpik Oyunlar Tarsus İdman Yurdu
’Biz görevimizi yaptık’

2180 kez okundu . 0 yorum yapıldı.


Haber Tarihi : 28.05.2015 14:50:00

 Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay,  takımın kulüp tarihinde en çok puan alan, en çok galip gelen ve en çok gol atan  sezonunu yaşadığını belirtti.

 
Çalımbay, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, zaman zaman  sıkıntılı dönemler olsa da çok iyi bir yıl geçirdiklerini, sezon başında "küme  düşer" denilen takımın ligi iyi bir yerde bitireceğini söyledi.
 
Çalımbay, transfer yasağı nedeniyle zorluk yaşadıklarını ancak göreve  başlarken belirledikleri "ilk 10 içinde yer alma" hedefine ulaştıklarını dile  getirerek, futbolculara, teknik heyete ve yönetim kuruluna teşekkür etti. Takımın, gelecek sezon daha yukarıları hedeflemesi gerektiğinin altını  çizen Çalımbay, bu sezon yaşanılan sıkıntılardan ders alınmasını istedi. 
 
Çalımbay, Khalili, Sadiku, Nakoulma ve birkaç oyuncuya daha iyi  ücretlerle transfer teklifi yapıldığını bildirerek, bunun da ne kadar doğru bir  takım kurduklarının göstergesi olduğunu kaydetti.
 
Sezon sonunda bembeyaz bir sayfa bıraktıklarını savunan Çalımbay,  "Bizim takımımız, Mersin İdmanyurdu tarihinde en çok puan alan, en çok galip  gelen, en çok gol atan takımdır. Rekorları da kırarak biz bu görevi yaptık.  İnşallah daha da üstüne koyan bir takım olur" diye konuştu.
 
Kulübün en büyük problemi olarak tesis eksikliğini işaret eden  Çalımbay, Mersin İdmanyurdu takımının kendi şehrinde otellerde kamp yapmaması  gerektiğini vurguladı.
 
KULÜPTE İLETİŞİMİ SORUNU VAR
 
Çalımbay, yönetimin Türkiye’de futbolcu maaşlarını en iyi ödeyenlerden  olduğunu belirterek, en son yaşanan "idman boykotu" olayının ise iletişim  eksikliğinden kaynaklandığını söyledi. Bu süreçte en çok kendisinin yıprandığını aktaran Çalımbay, şöyle  devam etti: "Mersin İdmanyurdu’nun geçen yıldan beri yaşanan bir iletişim  sıkıntısı var. İletişim bozukluğundan kaynaklanan bir olay. Bir takım kaptanıyla  bir başkan bu olayları konuşmaması gerekiyor. Bu olayları, başkana gelmeden önce  diğer yöneticilerin çözmesi gerekiyor. Bunlar hiçbir yere yansımadan çözülmesi  gereken konular ama olaylar çığırından çıktığı zaman iki taraf da zarar görüyor.  Bu olay, öyle büyütülecek, sürekli gündeme taşınacak bir şey değil. İki gün  başkan yoktu, geldi, yönetimle toplantı yaptı. Ben yönetimle toplantı yaptım,  sonra yönetim oyuncularla toplantı yaptı ve çözüldü. Bizim kulübümüz  kurumsallaşmamış, bizim kulübümüzde görev bölümü yapılmamış doğru düzgün.  Futbolcuya bir söz verildiği zaman yapılması gerekiyor. Son hafta değil de ligin  bitmesine 10 hafta kala olsa bu olay çıkmazdı."
 
Çalımbay, son olarak mayıs maaşlarının da alındığını, bu süreçte  yönetimin de kaptan Servet Çetin’in de görevini yaptığını belirtti. Çalımbay, Mersin İdmanyurdu’nun artık başarılarıyla konuşulduğunu,  bunun devamının sağlanması gerektiğini ifade etti.
 
CAS KARARINI BEKLİYORUZ 
Konuşmasının bir veda olarak algılanmaması gerektiğini vurgulayan  Çalımbay, yönetimin görüşmek istediğini ancak kendisinin Uluslararası Spor Tahkim  Mahkemesi’nin (CAS) yarın açıklayacağı transfer yasağı kararının beklenmesini  istediğini kaydetti.
 
Yarın çıkacak karara göre konuşma şeklinin değişebileceğini anlatan  Çalımbay, şöyle devam etti: "Bu olay gerçekleştikten sonra kalınır veya gidilir. Transfer  yapılacaksa ona göre bir raporumuz var, transfer yapılmayacaksa ona göre bir  raporumuz var. Biz bunların hepsini hazırladık. Ben, Mersin İdmanyurdu’yla  görüşmeden hiçbir kulüple görüşmem. Bana burada çalışırken bir teklif gelmişti,  yönetime söyledim, ’mümkün değil’ dediler, olay bitti. Ben çalışırken bu hafta  bitmedikten sonra hiçbir kulüple resmi şekilde görüşmem, Gayriresmi teklifler  geliyor ama burası bitmedikten sonra mümkün değil. Dün de söylediler. Görüşeceğiz  tabi ki. Hadi diyelim biz ayrıldık, yine de raporumuzu başkana vereceğiz."
 
Çalımbay, takımda en önemli önceliğinin tesis olduğunu yineleyerek, şu  an kamp yaptıkları yerin bir bölümünde gece saatlerinde düğün için tahsis  edildiğini anlattı.
 
 HENÜZ RESMİ  TEKLİF ALMADIM
 
Beşiktaş’tan dolaylı veya direkt bir teklif alıp almadığının sorulması  üzerine Çalımbay, "Kimseden teklif almadım. Beşiktaş takımından da. Öyle bir  teklif geldiği zaman başkanın haberi olur. Beşiktaş Kulübü’yle zaten ben iç  içeyim. Futbola başlayıp, bıraktığım bir yer. Yıllarca takım kaptanlığı yaptığım  bir yer. Tabi ki öyle net bir şey olsa benden önce kendileri paylaşırlar" diye  konuştu.Çalımbay, ayrıca sezon içinde en çok üzüldüğü maçların Mersin’deki  Fenerbahçe ve Galatasaray karşılaşmaları olduğunu, oynadıkları oyuna göre her iki  maçı da kazanmaları gerektiğini sözlerine ekledi. 


Haber Etiketleri
- |

Yorumlar
Haberi Yorumlayın
Ad Soyad * :
E-Posta * :
Yorumunuz * :
Doğrulama *
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code  Refresh
 

İDDİALI KONUMA GELDİ
İÇEL İDMAN YURDU
 
İDDİALI KONUMA GELDİ
 
-...  
  YAPRAK DÖKÜMÜ BAŞLADI ...
  BAY GEÇİYOR...
  İÇEL ZİRVEDE! ...
  İLK YARIYA 2 GOL SIĞDIRDI ...
TÜM İÇEL İDMAN YURDU HABERLERİ

YILIN SON MAÇI
BASKETBOL
 
YILIN SON MAÇI
 
-...  
  PERİLER ZORU KOLAYA ÇEVİRDİ...
  OLAYLI MAÇ!...
  KÖTÜ SERİ DEVAM EDİYOR...
  AVRUPA KADINLAR CİMNASTİK ŞAMPİYO...
TÜM BASKETBOL HABERLERİ

HAKEMİ GEÇEMEDİ!
SALON SPORLARı
 
HAKEMİ GEÇEMEDİ!
 
Türkiye Erkekler Hentbol 1.Liginde mücadele eden Mersin İdman Yurdu He...  
  MİLLİLERİN HEDEFİ İLK 3 İÇİNDE YER...
  HENÜZ GALİBİYETİ YOK...
  ZİRVEYE BİR ADIM DAHA...
  GALİBİYET İÇİN ÇIKACAKLAR...
TÜM SALON SPORLARı HABERLERİ

ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
GENEL HABERLER
 
ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
 
Pop-rock sanatçısı Ali Altay, Silifke Belediyespor’a marş yazıp best...  
  TARSUS İDMAN YURDU TELAFİ PEŞİNDE...
  HAFTA İÇİ MESAİSİ BAŞLIYOR...
  DÖRT GÖZLE BEKLİYOR...
  KAYBEDENİN İŞİ ZOR!...
TÜM GENEL HABERLER HABERLERİ

KÖŞE YAZARLARIMIZ
  • Ali ŞANLI
  • Suat Özdal
    TARAFTARIN SESİ
    ANKET
    Sizce gelecek hafta oynanacak olan Karabükspor karşılaşmasında forvette hangi isim oynamalı ?
    -Welliton Soares
    -Marko Futacs
    V?DEOLAR
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    Kamptan ilk görüntüler
    Kamptan ilk görüntüler



    Anasayfa Künye İletişim Giriş Sayfam Yap Sık Kullanılanlara Ekle
    Copy Right © 2012 Paskolik . Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım & Geliştirme Mustafa ŞAMDAN. Email : m.shamdan@gmail.com