Anasayfa | Künye ve İletişim | Sık Kullanılanlara Ekle
Anasayfa İçel İdman Yurdu Basketbol Salon Sporları Genel Haberler Amatör Sporlar Galeri Olimpik Oyunlar Tarsus İdman Yurdu
Resmen ambargo koydu

2339 kez okundu . 0 yorum yapıldı.


Haber Tarihi : 19.05.2015 02:18:00

 2 yıl önce Van Belediyespor’dan sessiz sedasız bir şekilde transfer edildi.  PTT 1.Ligde sadece Adanaspor ile oynanan karşılaşmada sonradan oyuna dahil oldu. Bu sezon süper ligde   3. Kaleci olarak mücadeleye başladı. Yılmadı, küsmedi, çalıştı ve Balıkesirspor karşılaşmasından bu yana kırmızı lacivertlilerin kalesine resmen ambargo koydu.

 

 

Mersin İdman Yurdu’nun kalecisi Muammer Yıldırım gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu.  Genç eldiven 3.ligden süper lige uzanan hikayesini okuyucularımızla paylaştı.

Muammer Yıldırım futbola Ankara Esnafspor’da başladı. Amatör kümede santrafor oynadığı bir dönemde tesadüfen  kaleye geçen Muammer Yıldırım, bu tarihten sonra 18 metrelik alanda kendini buldu. Profesyonel olarak oynadığı ilk kulüp olan Telekom’da futbol yaşantısına başlayan genç kaleci ardından Van Büyükşehir Belediyespor’a transfer oldu. Van depremini futbol sahasında yaşayan Muammer Yıldırım hayatının en acı tecrübelerinden biriyle çok genç yaşta tanıştı. Depremden psikolojik olarak etkilenen genç eldiven bir süre daha Van’da futbol yaşamını sürdürdükten sonra , kendisine gelen teklifleri değerlendirmeye alarak tercihini Mersin’den yana kullandı. İlk sezon önce Behram sonra Ahmet Şahin’in arkasında sabırla sırasını bekleyen Muammer, bu sabrının karşılığını Süper lig kariyerine başlangıç yaparak aldı. Süper ligde Mihaylov ve Nihat Şahin gibi iki tecrübeli file bekçisi ile rekabet etmek zorunda kalan  Muammer’in imdadına , yabancı kontenjanı yetişti. Genç kaleci idmanlarda ve hazırlık karşılaşmalarında  müthiş efor sarfederek  Balıkesirspor karşılaşmasında kaleyi ele geçirdi.

HOCAMA TEŞEKKÜR BORÇLUYUM

6 maçtır kırmızı lacivertlilerin kalesini koruyan Genç Kaleci Muammer Yıldırım kendisine bu fırsatı veren Teknik Direktör Rıza Çalımbay’a çok şey borçlu olduğunu söylüyor.

“ Ligin çok önemli iki kalecisi ile rekabet ediyorum. Bu durum beni olumlu etkiledi.  Hocam sağolsun bana çok önemli bir şans verdi. İdmanlardaki ve hazırlık karşılaşmalarındaki performansımı görmezden gelmedi. İlk kez süper lig maçıma Balıkesir’de çıktım. Çok kritik bir karşılaşmaydı. O gece gözüme uyku girmedi. Çok şükür hocamın yüzünü kara çıkarmadım. Süper lig benim için çok önemli bir deneyim. Hedefime emin adımlarla ilerliyorum. “

 

YAN TOPLARDA SORUNUM YOK

Kaleci olarak kendini çok yönlü geliştirmeye çalıştığını söylüyor Muammer Yıldırım…

“ Kaleci olarak hem çizgide hem de yan toplarda kendimi geliştirmeye gayret ediyorum. Türkiye’de bir çok gol duran top organizasyonlarında oluyor. O nedenle yan toplarda kendimi geliştiriyorum ve iyi olduğumu düşünüyorum.  Doğru zamanda doğru yerde olmak çok önemli.  Lig maçlarını sıkı takip ediyorum. Hangi takımın nasıl oynadığını, hangi futbolcunun ne yapacağını bilmek bir kaleci için çok büyük avantaj”

MUSLERA OLMASAYDI…

Galatasaray ile oynadıkları karşılaşmanın kendisi için unutulmazlar arasında şimdiden yerini aldığını da söyleyen Muammer Yıldırım , maça rakip meslektaşının damga vurduğunu ifade ediyor

“ Müthiş bir karşılaşmaydı.  Çok üst düzey bir performans ortaya koyduk. Ama Muslera Türkiye’nin en iyi kalecisi olduğunu bu maçta kanıtladı.  Bir kalecinin takım için ne kadar önemli olduğu bu maçta anlaşıldı. Bunu kabul etmek gerek. Bence şu an yabancı olarak Muslera, yerli olarak da Volkan Demirel en iyi kaleciler.. “

TAKIMDA İNSAN KALİTESİ ÜST DÜZEY

Bu sezon ligde çok iyi işler yaptıklarını söyleyen Muammer Yıldırım, başarılarının sırrını takımdaki insan ve futbol kalitesine bağlıyor..

“ Çok iyi bir takım olduk. Herkes birbirine kısa sürede alıştı. Yabancılarla yerli oyuncular arasında uyumsuzluk yaşanmadı. Herkes dışarıda olduğu gibi sahada da birbirine destek verdi. Hocamız ve ekibi de son derece deneyimli ve bu ligi çok iyi tanıyorlar. Bazı yabancı arkadaşlarımız iki lig üst üste oynadılar ama yinede performansları düşmedi. Transfer yasağı bile bizi olumsuz etkilemedi.”

 



Haber Etiketleri
- |

Yorumlar
Haberi Yorumlayın
Ad Soyad * :
E-Posta * :
Yorumunuz * :
Doğrulama *
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code  Refresh
 

İDDİALI KONUMA GELDİ
İÇEL İDMAN YURDU
 
İDDİALI KONUMA GELDİ
 
-...  
  YAPRAK DÖKÜMÜ BAŞLADI ...
  BAY GEÇİYOR...
  İÇEL ZİRVEDE! ...
  İLK YARIYA 2 GOL SIĞDIRDI ...
TÜM İÇEL İDMAN YURDU HABERLERİ

YILIN SON MAÇI
BASKETBOL
 
YILIN SON MAÇI
 
-...  
  PERİLER ZORU KOLAYA ÇEVİRDİ...
  OLAYLI MAÇ!...
  KÖTÜ SERİ DEVAM EDİYOR...
  AVRUPA KADINLAR CİMNASTİK ŞAMPİYO...
TÜM BASKETBOL HABERLERİ

HAKEMİ GEÇEMEDİ!
SALON SPORLARı
 
HAKEMİ GEÇEMEDİ!
 
Türkiye Erkekler Hentbol 1.Liginde mücadele eden Mersin İdman Yurdu He...  
  MİLLİLERİN HEDEFİ İLK 3 İÇİNDE YER...
  HENÜZ GALİBİYETİ YOK...
  ZİRVEYE BİR ADIM DAHA...
  GALİBİYET İÇİN ÇIKACAKLAR...
TÜM SALON SPORLARı HABERLERİ

ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
GENEL HABERLER
 
ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
 
Pop-rock sanatçısı Ali Altay, Silifke Belediyespor’a marş yazıp best...  
  TARSUS İDMAN YURDU TELAFİ PEŞİNDE...
  HAFTA İÇİ MESAİSİ BAŞLIYOR...
  DÖRT GÖZLE BEKLİYOR...
  KAYBEDENİN İŞİ ZOR!...
TÜM GENEL HABERLER HABERLERİ

KÖŞE YAZARLARIMIZ
  • Ali ŞANLI
  • Suat Özdal
    TARAFTARIN SESİ
    ANKET
    Sizce gelecek hafta oynanacak olan Karabükspor karşılaşmasında forvette hangi isim oynamalı ?
    -Welliton Soares
    -Marko Futacs
    V?DEOLAR
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    Kamptan ilk görüntüler
    Kamptan ilk görüntüler



    Anasayfa Künye İletişim Giriş Sayfam Yap Sık Kullanılanlara Ekle
    Copy Right © 2012 Paskolik . Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım & Geliştirme Mustafa ŞAMDAN. Email : m.shamdan@gmail.com