Anasayfa | Künye ve İletişim | Sık Kullanılanlara Ekle
Anasayfa İçel İdman Yurdu Basketbol Salon Sporları Genel Haberler Amatör Sporlar Galeri Olimpik Oyunlar Tarsus İdman Yurdu
GÖNÜLLER ORDUSU

3706 kez okundu . 0 yorum yapıldı.


Haber Tarihi : 16.04.2015 10:15:00

Mersin’in en modern ve gelişmiş ilçelerinden biri olan Yenişehir’in adını taşıyan tek kulüp olan Yenişehir Spor Kulübü süper amatör lig için gün sayıyor.

Play –Off grubunda başarılı maçlar çıkaran ve şu ana kadar 5 maçta topladığı 10 puanla süper amatör ligin kapısını aralayan Yenişehir Spor Kulübü hedefini BAL ligi olarak belirledi. 2008 yılında mavi-beyaz renklerle kurulan  ve 2012 yılında hem renklerini hem de yönetimini değiştiren Yenişehir Spor Kulübü ,  adını taşıyan tek futbol kulübü olması ile dikkat çekiyor. İlçenin ismini taşıyan bir spor kulübü olmasına rağmen Yenişehir Belediyesinden hiçbir destek göremeyen kulüp, kendi imkanlarıyla ayakta durmaya çalışıyor. Bünyesinde iki futbol ve bir bocce takımı barındıran kulübün toplamda 71 lisanslı futbolcusu bulunuyor.  Hedeflerini önce BAL ligi ardından da 3. Lig olarak belirleyen kulübün başında ise işadamı Serhat Yıldırım bulunuyor. Çocuk yaşlardan beri bir futbol sevdalısı olan işadamı Serhat Yıldırım,uzun yıllardır yöneticilik anlamında futbolun içinde mücadele veriyor. Kentin köklü spor kulüplerinden olan Camspor’da yöneticilik deneyimi olan Yıldırım, Yenişehirspor Kulübünü 2012’den bu yana yönetiyor.

“EN BÜYÜK SIKINTIMIZ SPONSOR”

Bir amatör spor kulübün çok zor şartlarda ayakta kaldığını söyleyen Yıldırım, en büyük sorunlarının sponsor ve yerel idarenin ilgisiliği olduğunu dile getiriyor. Yıldırım, “ Futbol benim tutkum. Ama bizim gücümüzde bir yere kadar.. Biz bu takımı çok zor şartlar altında kurduk ve idare ediyoruz. En büyük sıkıntımız sponsor. Profesyonel kulüplere olan ilginin gölgesinde kalıyoruz. Kimse amatör sporların önemini ve amacını algılayamıyor. Bu da bizim işimizi zorlaştırıyor.” dedi.

“YENİŞEHİR BELEDİYESİNİN UMURUNDA DEĞİLİZ”

İlçe ile aynı ismi taşımalarına rağmen kendilerine Yenişehir Belediyesinden hiçbir olumlu adımın atılmadığından şikayet eden Başkan Yıldırım, “ Büyükşehir Belediye Burhanettin Kocamaz’ın ayni yardımları dışında hiç kimseden destek görmüyoruz. Özellike ismini taşıdığımız Yenişehir Belediyesi bize yokmuşuz gibi davranıyor. Kurduğu spor tesisinden faydalanmamız için bile bizden ücret talep ediyor. Bu olumsuz şartları yaşamamıza rağmen kulüp olarak süper amatör lige adım adım yaklaşmamız bence çok daha anlamlı bir başarı olacaktır” şeklinde konuştu.

ALTYAPI VE TESİS ALLAH’A EMANET

Amatör sporların en ciddi sıkıntılarından birinin de altyapı ve tesise olan ilgisizlik olduğunu söyleyen Yıldırım, “ Maalesef altyapı ve tesisleşme bu kentte  çok değersiz iki kavram. Kentte altyapıya önem veren ve sporcu yetiştiren Kuvayi Milliye ve Camspor dışında başka bir kulüp sayamazsınız. Onların da şartları ortada. Şu anda Camspor’un tesisleri başarımıza ev sahipliği yapıyor. Kendi imkanlarımızla şartlarımızı iyileştirmeye çalışıyoruz.Bu şartlarda iyi sporcular yetiştirmek ve başarılı sonuçlar almak zoru başarmak yada imkansızı gerçekleştirmek anlamı taşır” dedi

GÜNDÜZ İNŞAATTA AKŞAM İDMANDA

A Takım ve U19 olmak üzere  iki futbol takımını bünyesinde barındıran kırmızı beyazlılar için bu sezon süper amatör ligin kapısını aralayan futbolcu kadrosu tam bir gönüllüler ordusu.. Bu sezon A takımda oynayan futbolcuların bir çoğu ise inşaat sektöründe.  Gündüz inşaatta çalışan  futbolcular akşamları ise  antrenmanda ter döküyor. Takımda inşaat işçisi  dışında pazarcılık yapan ya da üniversitede okuyup derslerinden arta kalan zamanı yeşil sahalarda değerlendirmek isteyen genç oyuncular da bulunuyor.

İDEALİST BİR TEKNİK VE İDARİ KADRO

Süper Amatör lige çıkmaya hak kazanan Yenişehir Spor Kulübünün antrenörlüğünü ise Murat Gülkan yapıyor. Gülkan’ın yardımcısı ise Taner Yılmaz. Bu genç antrenör gurubu imkansızlıklar  nedeniyle hem A Takım hem de U 19  takımı ile ilgileniyor. Ayrıca Başkan Serhat Yıldırım’ın yol arkadaşları ise bir polis ve emekli devlet memuru. Trafik polisi olarak görev yapan Ökkeş Elbistan ve emekli memur Ali İhsan Tamtekin’in Başkan Yıldırım ile birlikte Yenişehir Spor Kulübünün başarılarında büyük emekleri bulunuyor.

“FUTBOL EKMEK KADAR DEĞERLİ”

Takımın kaptanlığını yapan Mesut Azak da takımda arkadaşlığın ve dayanışmanın çok güçlü olduğunu söylüyor. Azak,”  sevginin temelleri üzerine kurulu bir takımız..bu sevgi küçügünden en büyügüne kadar içimize kadar  işlemiştir.Hhuzurun oldugu yerde başarı elbetteki gelir. Bu seneki hedefimiz kesinlikle süper ligtir inanıyorumki sezon başından bu yana verdigimiz emeklerin karşılıgını alacagız. Kimimiz gündüzleri ekmek parası derdine kimimiz inşaatlarda kimimiz pazar yerinde çalışıyor aynı özveriyle ekmek kadar degerli bu işe de sahip çıkıyoruz ve inşallah sevgili abimiz olan Başkanımız Serhat Yıldırım’a da bir üst ligi hediye edecegiz.” dedi

BİR YILDIZ DOĞUYOR

Bu sezon süper amatör ligde mücadele etme hedefi olan  kırmızı-beyazlılar aynı zamanda  Türk Futboluna yıldızlar da kazandırmak istiyor. Şu anda hem A takımda hem de genç takımda görev alan Hasan Can Tamtekin, ligde şu ana kadar 14 gole imza atmış durumda.. 18 yaşındaki genç oyuncu A takımda oyuna sonradan girdiği bir çok maçta  golle buluştu. Hasan Can gerek fizik gerekse top tekniği ile kısa zamanda spor otoritelerinin ilgisini çekecek özelliğe sahip..

 

 

 

 



Haber Etiketleri
- |

Yorumlar
Haberi Yorumlayın
Ad Soyad * :
E-Posta * :
Yorumunuz * :
Doğrulama *
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code  Refresh
 

İDDİALI KONUMA GELDİ
İÇEL İDMAN YURDU
 
İDDİALI KONUMA GELDİ
 
-...  
  YAPRAK DÖKÜMÜ BAŞLADI ...
  BAY GEÇİYOR...
  İÇEL ZİRVEDE! ...
  İLK YARIYA 2 GOL SIĞDIRDI ...
TÜM İÇEL İDMAN YURDU HABERLERİ

YILIN SON MAÇI
BASKETBOL
 
YILIN SON MAÇI
 
-...  
  PERİLER ZORU KOLAYA ÇEVİRDİ...
  OLAYLI MAÇ!...
  KÖTÜ SERİ DEVAM EDİYOR...
  AVRUPA KADINLAR CİMNASTİK ŞAMPİYO...
TÜM BASKETBOL HABERLERİ

HAKEMİ GEÇEMEDİ!
SALON SPORLARı
 
HAKEMİ GEÇEMEDİ!
 
Türkiye Erkekler Hentbol 1.Liginde mücadele eden Mersin İdman Yurdu He...  
  MİLLİLERİN HEDEFİ İLK 3 İÇİNDE YER...
  HENÜZ GALİBİYETİ YOK...
  ZİRVEYE BİR ADIM DAHA...
  GALİBİYET İÇİN ÇIKACAKLAR...
TÜM SALON SPORLARı HABERLERİ

ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
GENEL HABERLER
 
ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
 
Pop-rock sanatçısı Ali Altay, Silifke Belediyespor’a marş yazıp best...  
  TARSUS İDMAN YURDU TELAFİ PEŞİNDE...
  HAFTA İÇİ MESAİSİ BAŞLIYOR...
  DÖRT GÖZLE BEKLİYOR...
  KAYBEDENİN İŞİ ZOR!...
TÜM GENEL HABERLER HABERLERİ

KÖŞE YAZARLARIMIZ
  • Ali ŞANLI
  • Suat Özdal
    TARAFTARIN SESİ
    ANKET
    Sizce gelecek hafta oynanacak olan Karabükspor karşılaşmasında forvette hangi isim oynamalı ?
    -Welliton Soares
    -Marko Futacs
    V?DEOLAR
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    Kamptan ilk görüntüler
    Kamptan ilk görüntüler



    Anasayfa Künye İletişim Giriş Sayfam Yap Sık Kullanılanlara Ekle
    Copy Right © 2012 Paskolik . Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım & Geliştirme Mustafa ŞAMDAN. Email : m.shamdan@gmail.com