Anasayfa | Künye ve İletişim | Sık Kullanılanlara Ekle
Anasayfa İçel İdman Yurdu Basketbol Salon Sporları Genel Haberler Amatör Sporlar Galeri Olimpik Oyunlar Tarsus İdman Yurdu
Zemin ve Tercihler...

2522 kez okundu . 0 yorum yapıldı.


Haber Tarihi : 2.09.2014 01:33:00

 Her sezon ülke gündemine bir şekilde girmeyi başaran Mersin İdman Yurdu, bu sezonda siftahı yaptı. Milyonlarca liraya malolan dev bir yatırımın bir skandala  nasıl dönüştüğünü Beşiktaş maçında gördük. Dillere destan bir stad  beklerken, dile düşmek diye buna derim ben..

Herkes yazdı çizdi, stadın halini.. Yok efendim, zemini yapan firma zamanında ekim yapmamış..  Gençlik ve Spor İl mÜdürlüğü yetkilileri gerekli bakımı yapmamış. Çimler havalandırılmamış. Toprağa henüz bağlanacak kadar uzamamış..

Bu iddiaların içinde doğrusuda var yanlışı da.. Ama gerçek şu ki; el birliği ile güzelim stadı bir skandal olarak ülkeye sunduk..

Üstüne üstlük, o kadar sıkıntının arasında iç sahandaki en az 2 maçı tarafsız bir sahada hem de ev sahibi statüsünde oynayacaksın..  Al sana kapı gibi ceza..

Bu stad meselesi cidden can sıkıcı bir konu ..

Zemini bırakalım da takıma bakalım  diyeceğim ama o da ayrı mevzu, ayrı sıkıntı..

Hazırlık maçlarında mağlubiyet yüzü görmeyen ama gözede hoş gelmeyen bir takımdı Mersin idman yurdu.. Arsenal’den yorgun ve üzgün dönen , üstüne üstlük sakatlıklarla başı belada olan bir Beşiktaş’ı buldu karşısında. Sahaya çıkan kadroya baktığımızda Rıza Hoca beraberliğe razıydı. Çünkü en önemli hücum gücü olan Tita’yı  yedek kulübesinde yanıbaşında oturtarak başladı maça…

Pedriel, Marko ve Nakoulma üçlüsünün gerçekleştireceği  kanat organizasyonlarıyla rakip kalede etkili olmayı amaçlamıştı Rıza hoca. Ama olmadı. Çünkü ne Pedriel ne de Marko’nun oyun kalitesi bu yükü kaldırmaya yetti.. Arada saman alevi gibi parlayan Nakoulma olmasaydı neredeyse atak yapmak imkansız hale gelecekti.

Genç futbolculara önem veren Rıza Hoca defansta genç oyuncu Enes’i Servet’in yanına iliştirivermişti. Her ne kadar hoca “ formayı kendi kaptı” dese de , genç Enes Sivasspor maçında yaptığı hatanın benzerini Beşiktaş karşılaşmasında da yaparak, yenilen golün mimarı oldu. Futbolcu elbette hata yapacak, ama deneyimli bir teknik adamın bu kadar üst düzey bir maçta Enes gibi tecrübesiz bir oyuncuya kucak açması asıl düşündürücü olandır.. Geçtiğimiz sezonun bence en iyi oyuncusu olan Mitroviç’in bırakın sahada, yedek kulübesinde bile olmaması tercihle açıklanmayacak kadar garip bir durumdur.

Orta alanda sahne alan Khalili ve Sadiku’nun bu takıma neler verebileceği ise şimdilik soru işareti. İlk bakışta Türkiye’de her ikisine benzeyen futbolcu sayısı bir hayli fazla… Sadece  iç piyasada fiyatlar uçtuğu için , kırmızı lacivertli formayı giyiyor Khalili ve Sadiku.. Yoksa üstün meziyetleri oldukları için değil… Örneğin  Khalili şimdilik bir  Ben Yahia , Nakoulma da  Nduka değil…

Hocanın yedek kulübesinde tuttuğu ve oyuna geç dahil ettiği Tita bence bu sezonun takım için kilit ismi olacak. Welliton  takıma dahil olduğunda Tita gibi bir oyuncuya fazlasıyla ihtiyacı olacak.

Rıza hocanın yerinde olsam hiç macera aramam ve son dakikalarda oyuna girerek kalitesini konuşturan Sinan Kaloğlu’na  da şans veririm. Hazır bir Sinan daha kreatif , aynı zamanda efektif bir futbolcu.. Belki  erken olacak ama Pedriel ve Futacs’ın  süper ligi kaldıracak kapasitede olduklarını düşünmüyorum. İkisi de  “ihtiyaç halinde camı kırınız tipi futbolcular”…

Uzun lafın kısası…

Şöyle bir Beşiktaş’ ı ve gününde bir Nihat’ı yakalamışken kırmızı lacivertlilerin bu maçtan puan çıkarması gerekiyordu..

Ama olmadı..

Mağlubiyeti hazırlayan şey zemin ve oyuncu  tercihleriydi..

 

 

 

 



Haber Etiketleri
- |

Yorumlar
Haberi Yorumlayın
Ad Soyad * :
E-Posta * :
Yorumunuz * :
Doğrulama *
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code  Refresh
 

İDDİALI KONUMA GELDİ
İÇEL İDMAN YURDU
 
İDDİALI KONUMA GELDİ
 
-...  
  YAPRAK DÖKÜMÜ BAŞLADI ...
  BAY GEÇİYOR...
  İÇEL ZİRVEDE! ...
  İLK YARIYA 2 GOL SIĞDIRDI ...
TÜM İÇEL İDMAN YURDU HABERLERİ

YILIN SON MAÇI
BASKETBOL
 
YILIN SON MAÇI
 
-...  
  PERİLER ZORU KOLAYA ÇEVİRDİ...
  OLAYLI MAÇ!...
  KÖTÜ SERİ DEVAM EDİYOR...
  AVRUPA KADINLAR CİMNASTİK ŞAMPİYO...
TÜM BASKETBOL HABERLERİ

HAKEMİ GEÇEMEDİ!
SALON SPORLARı
 
HAKEMİ GEÇEMEDİ!
 
Türkiye Erkekler Hentbol 1.Liginde mücadele eden Mersin İdman Yurdu He...  
  MİLLİLERİN HEDEFİ İLK 3 İÇİNDE YER...
  HENÜZ GALİBİYETİ YOK...
  ZİRVEYE BİR ADIM DAHA...
  GALİBİYET İÇİN ÇIKACAKLAR...
TÜM SALON SPORLARı HABERLERİ

ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
GENEL HABERLER
 
ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
 
Pop-rock sanatçısı Ali Altay, Silifke Belediyespor’a marş yazıp best...  
  TARSUS İDMAN YURDU TELAFİ PEŞİNDE...
  HAFTA İÇİ MESAİSİ BAŞLIYOR...
  DÖRT GÖZLE BEKLİYOR...
  KAYBEDENİN İŞİ ZOR!...
TÜM GENEL HABERLER HABERLERİ

KÖŞE YAZARLARIMIZ
  • Ali ŞANLI
  • Suat Özdal
    TARAFTARIN SESİ
    ANKET
    Sizce gelecek hafta oynanacak olan Karabükspor karşılaşmasında forvette hangi isim oynamalı ?
    -Welliton Soares
    -Marko Futacs
    V?DEOLAR
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    Kamptan ilk görüntüler
    Kamptan ilk görüntüler



    Anasayfa Künye İletişim Giriş Sayfam Yap Sık Kullanılanlara Ekle
    Copy Right © 2012 Paskolik . Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım & Geliştirme Mustafa ŞAMDAN. Email : m.shamdan@gmail.com