Anasayfa | Künye ve İletişim | Sık Kullanılanlara Ekle
Anasayfa İçel İdman Yurdu Basketbol Salon Sporları Genel Haberler Amatör Sporlar Galeri Olimpik Oyunlar Tarsus İdman Yurdu
‘Tesisler nerede bilmiyoruz!’

8590 kez okundu . 1 yorum yapıldı.


Haber Tarihi : 27.05.2013 14:04:00

Akdeniz Oyunları 20 Haziran’da başlayacak. Oyunlar için Mersin’e çok sayıda spor ve konaklama tesisi yapıldı. Peki, bu tesisler nerede? Taksicilere ve dolmuşçulara sorduk, ‘Biz de bilmiyoruz’ yanıtı aldık.

 

Mersin 20 Haziran-30 Haziran tarihleri arasında 17. Akdeniz Oyunları’na ev sahipliği yapacak. Kentin bugüne kadar ev sahipliği yaptığı en büyük organizasyon olan Akdeniz Oyunları için 2 yıldır hummalı bir çalışma yürütüldü. Çok sayıda spor ve konaklama tesisi yapıldı, var olan tesisler yenilendi. Bu tesisler spor müsabakaları için organize edildi. Oyunlar başladığında hem sporcular ve sporcu yöneticileri, hem de Mersinliler bu tesisleri görme imkanına sahip olacak. Peki bu tesisler nerede, nasıl gidilir, hangi dolmuş ya da otobüs hatları tesislerden geçer…

Bu soruları, kent içi ulaşımda en büyük paya sahip olan dolmuşçulara ve genellikle şehir dışından gelenlerin tercih ettikleri taksi işletmecilerine sorduk. Aldığımız yanıt hiç de iç açıcı değildi. 

Oyunlara 3 haftalık bir süre kaldı ama Mersin’de birçok dolmuşçu ve taksici, spor tesisleriyle konaklama tesislerinin yerini bilmiyor, kendilerine bu konuda bilgi verilmemesinden yakınıyor.

Abidin Çetin (Taksici)   20-30 Haziran’da başlayacak olan oyunlar için 8-10 gündür bir tanıtım yapılıyor. Halka sorsanız bilmez. Oysa bu oyunlar 2020’de yapılacak olan oyunların minyatürüdür. 1982’den beri taksicilik yapıyorum. Tesislerin yerlerini bilmiyorum. Yani şu şekilde, sürekli hareket halindeyim, tesislerin hangi mevkilerde olduğunu biliyorum ama hangi tesis vardır, hangi spor karşılaşması yapılacaktır bilmiyorum. Bize bir tanıtım yapılmadı. Biri bizi götür derse sıkıntı yaşarız. Yönetimden, odadan, valilikten filan herhangi bir mesaj gelmedi. Bir tanıtım broşürü yapılıp elimize verilebilir o da yapılmıyor. Aceleye getirilmiş bir iş süslemede güzel sadece. 

İbrahim Bay (Taksici):   25 senedir taksicilik yapıyorum. Yeni yapılan yerleri mevki olarak biliyorum, isim olarak yerleri bulmakta sıkıntı yaşarım. Sorun yaşamamak için soruşturuyorum, araştırıyorum,  sorun yaşamak istemiyorum. Belediyeden harita alacaktık ama daha bir şey gelmedi. Bağlı olduğumuz dernekler bir açıklama yapmadı. Taksicileri 15 günlüğüne dil kurslarına alacaklardı, fakat bir sonuç yok. Gitsek bile 1 ayda ne öğreneceğiz ki.

Bülent Şat (Taksici): Oyunlar ne zaman başlayacak ne zaman bitecek bilmiyorum. Sadece bildiğim oyunların 2013’te biteceği. Oyunların yapılacağı yerlerin birçoğunu bilmiyorum, gidip de bakmadım. Kaç tesis yapıldı, mevkileri nerde haberim yok. Tanıtım olmadı. Televizyonda Zafer Çağlayan’dan dinlediğim kadarıyla biliyorum. Şu an bir çalışma var onu biliyorum o kadar. Oyunların yapılacağı yerleri de sadece duyduk nerede oldukları konusunda bir bilgim yok.

Mehmet Fırat (Taksici) Oyunların yapılacağı yerleri tamamını bilmiyoruz. Tanıtım yapılmadı. Tesislerin yapıldığını duyduk ama mevki olarak bilmiyoruz. Broşür, adres, tanıtım reklâm yapılması gerekiyordu.

--------------------------------------------------------------------------------------------/

Biricik: Tanıtımı biz yapalım dedik ama kabul etmediler

Minibüsçüler Odası Başkanı Abdulaziz Biricik:  Oyunlar kapsamında bir tanıtım yapılmadı. Valilik’e Büyükşehir’e talepte bulundum. 840 esnafımın adına olimpiyatlar sürecinde ücretsiz olarak afişleri arabalara yapıştırmak istedik. Ağırlıklı Pozcu Kooperatif arabalarına asmak istedik, fakat bir cevap gelmedi. Herhangi bir dil kursu, eğitim için destek verilmedi. Olaylara yabancıyız. Broşür, reklam, tanıtım afişleri istiyoruz. Kentimize iyi hizmet sunmak bizim de görevimiz.  Bu oyunlar Mersin’i dünya’ya tanıtır. Ekonomik katkı sağlayacak ve güzel bir tanıtım olacak. Olimpiyat bittikten sonra her şey bitmiş olmayacak. Zaman çok önemli. Yunanistan’dan önce bize verilmiş olsaydı, daha güzel şeyler olurdu. Kısa zamanda güzel işler gerçekleştirildi. Bunun da olumlu olacağına inanıyorum. Her vatandaş bu konuda dışardan gelen sporcularla, turistlerle iyi ilişkiler gerçekleştirmeli. Herkesin bu olimpiyatlara destek vermesini istiyorum.”  

 

İmece Gazetesi -  Gültekin Ağrı



Haber Etiketleri
Akdeniz Oyunları | tesisler | minübüs | taksi | Abdulaziz Biricik |

Yorumlar
Haberi Yorumlayın
Ad Soyad * :
E-Posta * :
Yorumunuz * :
Doğrulama *
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code  Refresh
 
özden27.05.2013

Bu mevkileri veya salonları bilmemek bu kişilerin ayıbı değil mi? üstelik taksiciler... Bir zahmet gidip gelirken sağa sola baksınlar yerel gazete okuyup oyunları gazetelerden ve sitelerden takip etsinelr. zor değil ki bu.

İDDİALI KONUMA GELDİ
İÇEL İDMAN YURDU
 
İDDİALI KONUMA GELDİ
 
-...  
  YAPRAK DÖKÜMÜ BAŞLADI ...
  BAY GEÇİYOR...
  İÇEL ZİRVEDE! ...
  İLK YARIYA 2 GOL SIĞDIRDI ...
TÜM İÇEL İDMAN YURDU HABERLERİ

YILIN SON MAÇI
BASKETBOL
 
YILIN SON MAÇI
 
-...  
  PERİLER ZORU KOLAYA ÇEVİRDİ...
  OLAYLI MAÇ!...
  KÖTÜ SERİ DEVAM EDİYOR...
  AVRUPA KADINLAR CİMNASTİK ŞAMPİYO...
TÜM BASKETBOL HABERLERİ

HAKEMİ GEÇEMEDİ!
SALON SPORLARı
 
HAKEMİ GEÇEMEDİ!
 
Türkiye Erkekler Hentbol 1.Liginde mücadele eden Mersin İdman Yurdu He...  
  MİLLİLERİN HEDEFİ İLK 3 İÇİNDE YER...
  HENÜZ GALİBİYETİ YOK...
  ZİRVEYE BİR ADIM DAHA...
  GALİBİYET İÇİN ÇIKACAKLAR...
TÜM SALON SPORLARı HABERLERİ

ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
GENEL HABERLER
 
ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
 
Pop-rock sanatçısı Ali Altay, Silifke Belediyespor’a marş yazıp best...  
  TARSUS İDMAN YURDU TELAFİ PEŞİNDE...
  HAFTA İÇİ MESAİSİ BAŞLIYOR...
  DÖRT GÖZLE BEKLİYOR...
  KAYBEDENİN İŞİ ZOR!...
TÜM GENEL HABERLER HABERLERİ

KÖŞE YAZARLARIMIZ
  • Ali ŞANLI
  • Suat Özdal
    TARAFTARIN SESİ
    ANKET
    Sizce gelecek hafta oynanacak olan Karabükspor karşılaşmasında forvette hangi isim oynamalı ?
    -Welliton Soares
    -Marko Futacs
    V?DEOLAR
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    Kamptan ilk görüntüler
    Kamptan ilk görüntüler



    Anasayfa Künye İletişim Giriş Sayfam Yap Sık Kullanılanlara Ekle
    Copy Right © 2012 Paskolik . Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım & Geliştirme Mustafa ŞAMDAN. Email : m.shamdan@gmail.com