Anasayfa | Künye ve İletişim | Sık Kullanılanlara Ekle
Anasayfa İçel İdman Yurdu Basketbol Salon Sporları Genel Haberler Amatör Sporlar Galeri Olimpik Oyunlar Tarsus İdman Yurdu
Sporcu sayısı düştü

10742 kez okundu . 0 yorum yapıldı.


Haber Tarihi : 27.05.2013 13:56:00

Mersin’de yapılacak 17. Akdeniz Oyunları’nda katılımcı sporcu sayısı beklenenin altında kaldı. 6 bin sporcunun katılmasının hedeflendiği oyunlara 3 bin 700 sporcunun katılacağı bildirilince, Akdeniz Oyunları Koordinatörlüğü, 6 bin olan gönüllü görevli sayısını 2 bin 500’e indirdi. Sporcu sayısı konusunda Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Akdeniz Oyunları Koordinatörlüğü’nden farklı rakamların verilmesi de dikkat çekiyor.

Mersin, 20 Haziran-30 Haziran tarihleri arasında 17. Akdeniz Oyunları’na ev sahipliği yapacak. Oyunlar için 24 ülkeden 32 branşta oyuncular Mersin ve Adana’ya gelecek. 

Akdeniz Oyunları Koordinatörlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı, oyunlar için gelecek sporcu sayısının 6 bin civarında olduğunu, bu rakamın Akdeniz Oyunları tarihinde bir rekor olduğunu daha önce açıklamıştı. Ancak oyunlarda mücadele edecek sporcu sayısının beklenenin altında olduğu ortaya çıktı.

Genel Koordinatörlük’ten, gönüllü görevli olma talebi geri çevrilen kişilere gönderilen mesajda, “Oyunlarda görev alacak gönüllü sayılarımız katılımcı ülkelerin sporcu, delegasyon ve yönetici sayılarına göre belirlenmiştir.  Mart-2013 itibariyle katılımcı ülkeler koordinatörlüğümüze 6 bin 700 sporcu ve bir o kadar da delegasyon ve yönetici ismi bildirmiştir. Bu bilgiye dayanarak Gönüllü Departmanı oyunlarda görev alacak gönüllü planlamasını yapmıştır. Fakat katılımcı ülkelerin resmi sporcu, delegasyon ve yönetici sayılarını belirlemeleri için son tarih olan 7 Mayıs itibariyle bu sayılarda oldukça fazla düşüş olmuştur. Örneğin sporcu sayısı 3 bin 700 civarına inmiştir. Bu nedenle Gönüllü Departmanı olarak oyunlarda görev alacak gönüllü sayılarını uluslararası organizasyon kuralları çerçevesinde zorunlu olarak revize etmek durumunda kaldık” denildi.

Koordinatörlük, sporcu sayısının az olması nedeniyle, ilk etapta 6 bin olan gönüllü sayısını önce 4 bin 500’e, ardından da 2 bin 500’e indirdi.

‘Gönüllü sayısı organizasyon gereği düştü’

Ancak koordinatörlük yetkilileri gazetemize yaptıkları açıklamada, gönüllü sayısındaki düşüşün sporcu sayısı ile ilgili olmadığını ileri sürdü. Sporcu sayısının 3 bin 700 olacağını doğrulayan yetkililer, “En son ev sahibi olan Pescara’da 3 bin civarında sporcu yarışmalara katılmıştı. Bu noktada 3 bin 700 rakamı beklediğimiz bir rakam ve Akdeniz Oyunları için iyi bir rakam. Gönüllü sayısının azaltılması organizasyon departmanlarının istekleri doğrultusunda yapıldı” görüşünü dile getirdiler.

 Bakan Kılıç 6 bin sporcuda ısrarlı!

 

Akdeniz Oyunları Koordinatörlüğü 7 Mayıs 2013 tarihi itibariyle sporcu sayısının 3 bin 700 olacağını açıkladı ancak Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 7 Mayıs’tan sonra yaptığı birçok açıklamada sporcu sayısının 6 bin civarında olacağını, sporcu yöneticileriyle beraber bu sayının 10 bini bulacağını savundu. Bakan Kılıç,  14 Mayıs’ta Mersin’de yaptığı açıklamada “Mersin’deki oyunlara katılacağı tahmin edilen sporcu sayısı 6 bin. Pescara’daki sporcu sayısının yüzde 50 daha fazlası demek. Bu yönüyle bakıldığında Mersin’de bir milletler şöleni yaşanacak” demişti. Bakan Kılıç, geçtiğimiz günlerde NTV katıldığı bir programda da ‘24 ülkeden 32 branşta 6 bin 92 sporcunun geleceğini’ bildirmişti.

 

HABER : ABİDİN YAĞMUR

 



Haber Etiketleri
Suat Kılıç | Akdeniz Oyunları | Mersin | sporcu | sayı |

Yorumlar
Haberi Yorumlayın
Ad Soyad * :
E-Posta * :
Yorumunuz * :
Doğrulama *
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code  Refresh
 

İDDİALI KONUMA GELDİ
İÇEL İDMAN YURDU
 
İDDİALI KONUMA GELDİ
 
-...  
  YAPRAK DÖKÜMÜ BAŞLADI ...
  BAY GEÇİYOR...
  İÇEL ZİRVEDE! ...
  İLK YARIYA 2 GOL SIĞDIRDI ...
TÜM İÇEL İDMAN YURDU HABERLERİ

YILIN SON MAÇI
BASKETBOL
 
YILIN SON MAÇI
 
-...  
  PERİLER ZORU KOLAYA ÇEVİRDİ...
  OLAYLI MAÇ!...
  KÖTÜ SERİ DEVAM EDİYOR...
  AVRUPA KADINLAR CİMNASTİK ŞAMPİYO...
TÜM BASKETBOL HABERLERİ

HAKEMİ GEÇEMEDİ!
SALON SPORLARı
 
HAKEMİ GEÇEMEDİ!
 
Türkiye Erkekler Hentbol 1.Liginde mücadele eden Mersin İdman Yurdu He...  
  MİLLİLERİN HEDEFİ İLK 3 İÇİNDE YER...
  HENÜZ GALİBİYETİ YOK...
  ZİRVEYE BİR ADIM DAHA...
  GALİBİYET İÇİN ÇIKACAKLAR...
TÜM SALON SPORLARı HABERLERİ

ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
GENEL HABERLER
 
ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
 
Pop-rock sanatçısı Ali Altay, Silifke Belediyespor’a marş yazıp best...  
  TARSUS İDMAN YURDU TELAFİ PEŞİNDE...
  HAFTA İÇİ MESAİSİ BAŞLIYOR...
  DÖRT GÖZLE BEKLİYOR...
  KAYBEDENİN İŞİ ZOR!...
TÜM GENEL HABERLER HABERLERİ

KÖŞE YAZARLARIMIZ
  • Ali ŞANLI
  • Suat Özdal
    TARAFTARIN SESİ
    ANKET
    Sizce gelecek hafta oynanacak olan Karabükspor karşılaşmasında forvette hangi isim oynamalı ?
    -Welliton Soares
    -Marko Futacs
    V?DEOLAR
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    Kamptan ilk görüntüler
    Kamptan ilk görüntüler



    Anasayfa Künye İletişim Giriş Sayfam Yap Sık Kullanılanlara Ekle
    Copy Right © 2012 Paskolik . Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım & Geliştirme Mustafa ŞAMDAN. Email : m.shamdan@gmail.com