Anasayfa | Künye ve İletişim | Sık Kullanılanlara Ekle
Anasayfa İçel İdman Yurdu Basketbol Salon Sporları Genel Haberler Amatör Sporlar Galeri Olimpik Oyunlar Tarsus İdman Yurdu
Nazan başarı hikayesini anlattı!

4757 kez okundu . 0 yorum yapıldı.


Haber Tarihi : 5.10.2012 12:41:00

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 2012 Londra Paralimpik Oyunları’nda ülkemizi bayanlar judo +70 kiloda temsil eden ve aldığı başarılı sonuçların ardından ikincilik kürsüsüne çıkarak ülkemize gümüş madalya kazandıran Nazan Akın’ı kabul etti.

 

Makamda gerçekleştirilen kabulde başarılarından söz eden 19 yaşındaki genç sporcu Akın, 2008 yılında düzenlenen uluslararası turnuvada 3’ncü, 2009 yılındaki uluslararası turnuva ile 2011 yılındaki Avrupa Şampiyonası’nda 2’ncilik elde ettiğini anlattı.

 

2012 Londra Paralimpik Oyunları’nın kendisine birçok kazanım getirdiğinin altını çizen Akın, aynı zamanda organizasyonun en sempatik oyuncusu seçildiğini belirterek, “Turnuvanın çeyrek finalinde Bulgar rakibim Ivomira Mihaylova’yı ippon ile saf dışı bıraktım ve yarı finalde Fransız Celine Manzuoli ile karşılaştım. Bu müsabakaya da hızlı başlayarak rakibimi ippon ile yenmeyi başardım. Finalde karşı karşıya geldiğim Çinli Yanping Yuan’a ise henüz 5’nci saniyede ippon ile mağlup oldum ama yine de ülkeme gümüş madalya kazandırdım” dedi.

 

İlkokul 4’ncü sınıftayken geçirdiği rahatsızlık nedeniyle görme yeteneğini kaybettiğini anlatan Akın, yaşananların üzerinden 1 yıl geçmesinin ardından tekrar görebildiğini aktardı. Bu sırada Ankara’da spor yapmaya başladığını anlatan Akın, “5’nci sınıfta görme yeteneğimi tamamen kaybettim. 6’ncı sınıfta iyileşme sürecine girdim ve Mersin’e geldim. Bu zaman dilimi içerisinde halter sporuna yöneldim. Brezilya beni transfer etmek istedi ama kabul etmedim. Daha sonra halter sporunun bir bayana uygun olmayacağını düşünerek 2008 yılında judoya başladım ve Türkiye Şampiyonası’nda 2’nci oldum” diye konuştu.

 

Uluslararası turnuvalara katılım sağlarken tüm başarılı sonuçların ardından bir talihsizlik yaşadığını kaydeden başarılı sporcu, “Antrenmanda kolum kırıldı. Hocalarım kolumun kırık olduğunu bildikleri halde beni kampa çağırdılar ve kolumun iyileşme sürecinin hızlanması için çeşitli tedaviler uygulandı. Tüm bunların ardından ek kota hakkıyla Londra’ya gittim ve ülkemi orada temsil ettim. Şu ana kadar benim branşımda altın ve bronz madalya kazanılmıştı. Ancak gümüş madalya kazanan yoktu. Bu alanda da ülkemize ilk kez gümüş madalya kazandırdığım için mutluyum” şeklinde konuştu.

 

Turnuvada rakiplerine oranla daha zayıf olması nedeniyle seyircilerden eleştiriler aldığını anlatan Akın, kendisinin 70 finalde karşılaştığı Çinli rakibi Yuan’ın ise 145 kilo olduğu bilgisini vererek, “Final müsabakasının ardından judo alanında uluslararası yayın yapan bir gazetenin müdürü yanıma gelerek şunları söyledi: ’Sen küçük bir kızsın. Hem yaş hem de kilo itibariyle diğerlerinden çok çok küçüksün. Ama senin yüreğin çok büyük. Seninle ilgili uluslararası yazılar yazmak istiyorum.’ Olimpiyatlar süresince duyduğum en güzel sözler bunlardı” ifadelerini kullandı.

-GÜZELOĞLU: “NAZAN İYİ BİR ÖRNEK”

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise Akın’ın başarı hikâyesinden herkesin ders çıkarması gerektiğinin altını çizdi. Güzeloğlu, “Hayatın zorlukları ve getirileri ne olursa olsun; yılmadan, yorulmadan, amaca dönük bir çabayla başarıya ulaşmak mümkün. Bugün olimpiyat oyunları ne kadar önemli ise artık paralimpik oyunları da bir o kadar önemli hale geldi. Ülke olarak hedefimiz 2020 Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapmak. İnşallah bunu da gerçekleştireceğiz. Bu oyunları gerçekleştirirken Nazan gibi evlatlarımızla sportif başarılarımızı daha da arttıracağız. 2013 yılında da Akdeniz Oyunları’nı gerçekleştireceğiz. Mersin’e en modern ve en yeni spor tesislerini kazandırıyoruz. Mersin artık her türlü spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak bir konuma geliyor. Mersin artık sporun merkezi olacak. Nevin, Burcu ve Tuğçe gibi kendisi de bu ilin gururu oldu. Kendisini tekrar tebrik ediyorum” dedi.

Aykut Püskül Paskolik.com 



Haber Etiketleri
- |

Yorumlar
Haberi Yorumlayın
Ad Soyad * :
E-Posta * :
Yorumunuz * :
Doğrulama *
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code  Refresh
 

İDDİALI KONUMA GELDİ
İÇEL İDMAN YURDU
 
İDDİALI KONUMA GELDİ
 
-...  
  YAPRAK DÖKÜMÜ BAŞLADI ...
  BAY GEÇİYOR...
  İÇEL ZİRVEDE! ...
  İLK YARIYA 2 GOL SIĞDIRDI ...
TÜM İÇEL İDMAN YURDU HABERLERİ

YILIN SON MAÇI
BASKETBOL
 
YILIN SON MAÇI
 
-...  
  PERİLER ZORU KOLAYA ÇEVİRDİ...
  OLAYLI MAÇ!...
  KÖTÜ SERİ DEVAM EDİYOR...
  AVRUPA KADINLAR CİMNASTİK ŞAMPİYO...
TÜM BASKETBOL HABERLERİ

HAKEMİ GEÇEMEDİ!
SALON SPORLARı
 
HAKEMİ GEÇEMEDİ!
 
Türkiye Erkekler Hentbol 1.Liginde mücadele eden Mersin İdman Yurdu He...  
  MİLLİLERİN HEDEFİ İLK 3 İÇİNDE YER...
  HENÜZ GALİBİYETİ YOK...
  ZİRVEYE BİR ADIM DAHA...
  GALİBİYET İÇİN ÇIKACAKLAR...
TÜM SALON SPORLARı HABERLERİ

ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
GENEL HABERLER
 
ALTAY’DAN SİLİFKE BELEDİYESPOR’A MARŞ
 
Pop-rock sanatçısı Ali Altay, Silifke Belediyespor’a marş yazıp best...  
  TARSUS İDMAN YURDU TELAFİ PEŞİNDE...
  HAFTA İÇİ MESAİSİ BAŞLIYOR...
  DÖRT GÖZLE BEKLİYOR...
  KAYBEDENİN İŞİ ZOR!...
TÜM GENEL HABERLER HABERLERİ

KÖŞE YAZARLARIMIZ
  • Ali ŞANLI
  • Suat Özdal
    TARAFTARIN SESİ
    ANKET
    Sizce gelecek hafta oynanacak olan Karabükspor karşılaşmasında forvette hangi isim oynamalı ?
    -Welliton Soares
    -Marko Futacs
    V?DEOLAR
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    O futbolun fenomen ismi (VİDEO)
    Kamptan ilk görüntüler
    Kamptan ilk görüntüler



    Anasayfa Künye İletişim Giriş Sayfam Yap Sık Kullanılanlara Ekle
    Copy Right © 2012 Paskolik . Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım & Geliştirme Mustafa ŞAMDAN. Email : m.shamdan@gmail.com